al Albanija 2023: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albanija
Ja volim sve albanske pesme osim 2005, 2013. i 2018. :) Čak mi je i 2014. postala simpatična u jednom trenutku.

Provalio sam da me ovogodisnja, tj narednogodisnja malo podseca na onu njihovu iz 2005. A plus obe i zvuce kao da su istog datuma.

Meni je ovo očaj, u svakom mogućem smislu. 3 minuta neartikulisanog ispuštanja zvukova uz haotičan i raštimovan aranžman... doduše, ne iznenađuje me ovakav izbor, to su prosto oni. Kod mene u bottom ide na kraju sigurno, teško da mi nešto može biti lošije od ovoga na kraju.

Ja ne znam kakva im je ono koreografija kad krene instrumental uz gitaru, bubnjeve... 🤭

Prvi put posle 4-5 godina da mi se ne svidi albanska numera. Od 2018. su stvarno extra kompozicije slali ali ovo je loše.
Mislim da nema šanse da prođu u finale jer islamske i arapske zurle Evropljani ne vole a u SFu odlučuje isključivo TVT, dakle neće moći žiri da ih pogura.

Inače, smatram da je ESC 2023. krenuo jako loše, za razliku od prošle godine kad su Bugari očajno startovali ali zato Česi i Albanci expresno ispravili

Ova pesma ima gomilu svega, a nema u stvari ništa u sebi. Što se mene tiče jedno veliko ništa od Albanije ove godine

Ako ode simfonijska verzija, možda se i provuku u finale kao deseti.

Poznavajući njih otići će komplet nova pesma koja će standardno biti gora od originala

Meni je kroz godine pracenja Albanija bila sasvim ok, imala je dosta solidnih i nekih odlicnih izdanja, ovog puta mi je njihov predlog jako jako los i verujem da ce kao i ranije da izmenjaju 90% pesme :cool:

Meni je od ovoga lošiji samo Identitet i ona strašna žena iz 2011., a kontam da sam među rijetkima kome su njihove pjesme iz 2007. i 2014. bile skroz okej 😃 Shaj, I’m Alive, Tomorrow I go, Suus i Zemren e lame peng pjesmetine 🧡

Back