Konačno sam kompletirao da poslušam sve pesme, prvi deo mi nije bio baš inspirativan, nije bilo neke "boje", "ukusa", "mirisa", valjda, pa mi je toliko i trebalo da sve poslušam valjano, posle se popravilo, bilo je zanimljivijih numera..
Izdvojio bih sledeće:
1. Linalakk & Andrus Albrecht - "Aeg" - ovo izdvajam na prvu, ubedljivo, nostalgičan duet, oldfashioned yet so melancholic, jezik ovde zvuči jako lepo, ovo je smirujuće, a opet tako nostalgično nadahnjujuće, harmonija vokala je na zavidnom nivou u studijskoj verziji, tako jednostavne boje glasova, baš pašu ovakvoj numeri..a onaj touch električne gitare, pomalo neočekivan..
2. Janek - "House of glass" - opet idem na jednostavnost, ne znam šta mi je, valjda neka faza, ko će ga znati...

dopada mi se boja, malo je nazalna ali paše ovoj pomalo retro, a opet zanimljivoj kompoziciji, taj eurodance beat, ali lagan, nenametljiv, daje baš neku čar...
3. Andreas - "Why do you love me" - ovo je već malo modernije nešto, ovo je zapravo jako dobro, ako izostavimo moj ukus, prve dve pesme (biću realan) vrv nisu kompetitivne za samu Evroviziju, a vrv ni za Eesti Laul, ali videćemo, dok je ovo već nešto drugo, sa potencijalom, sve zavisi od nastupa naravno, nije lako vokalno, ovde će interpretacija igrati presudnu ulogu, što se kaže ako Mr Andreas bude znao da "proda" numeru na samoj bini, može biti "opasno" ...
4. Neon Letters & Maiko - "Tokimeki" - svakako da korišćenje japanskog izdvaja pesmu od drugih... Možda je too much radio friendly, produkcija je odlična, na sceni može što se kaže "na obe strane" videćemo..
5. M els - "So good (At what you do)" - za moje uho ovo je poprilično catchy, meni je prijemčivo, opet je možda više radio friendly nego festivalski..
6. OLLIE - "Venom" - pop rok, vrlo solidno
7. Beswetters - "Monsters" - rok, izdvojilo mi se, malo to much American rock for Eurovision, možda, no ne mora ni to imati puno veze...