Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
@cinque Problem je što se takmičari sa spiska nisu prijavili na seksualno, već muzičko takmičenje, pa nema razloga etiketirati ih na PZE temi po raznim drugim osnovama, osim kao muzičare, manje ili više talentovane pevače, umetnike (na kraju i kao Jutjubere i TikTokere) i sl.

Opa, ipak je Tijanina pjesma Mamim, ko je ono rekao da ima ženska pjesma Mamim koja zvuči kao Daft Punk i Pharell Williams, dobro je rekao 😄 Uzdam se u Zoe, volio bih da je ona izvođačica jer je Tijana već bila ali ok, ako bude top, neka ide opet i uđe u finale
Hvala :D

@cinque Problem je što se takmičari sa spiska nisu prijavili na seksualno, već muzičko takmičenje, pa nema razloga etiketirati ih na PZE temi po raznim drugim osnovama, osim kao muzičare, manje ili više talentovane pevače, umetnike (na kraju i kao Jutjubere i TikTokere) i sl.

Moje pitanje jeste izaslo iz okvira diskusije o PZE i u tom smislu moze delovati kao off ali nije. Reci da seksualni identitet muskog pevaca u ovom slucaju ne utice na njegov javni nastup i da je irelevantan u kontekstu njegovog rada (pa i nastupa na PZE) je isto sto i reci da preterana seksualizacija zene nema uticaja na paket koji ona nudi kao izvodjac (citaj Uraganke, Teodora, Tea i kompanija). Mladje generacije su manje opterecene macho kulturom i flembojantnije su, ali pre ce se na takav imidz odluciti gej nego strejt tip, i u tom smislu sasvim je legitimno pricati i o tome. Uostalom, javne su licnosti ili pretenduju da budu, ovo ce im biti deo posla.

Pritom, nista negativno nisam mislio pod terminom, jer ga i moje okruzenje i ja koristimo vrlo slobodno i bez pripisivanja neke preterane emocionalne vrednosti. Mi na kraju krajeva pripisujemo znacenje recima, ali razumem da je neko potencijalno trigerovan zbog proslih iskustava i to mi svakako nije bila namera. Uostalom, u zapadnom svetu su u toku procesi reaproprijacije reci koje su smatrane (se smatraju) pejorativnim i verujem da ce trend uhvatiti maha i kod nas vremenom.

Šta bi patriote imale protiv Džipsija?
Šovinisti bi imali svašta od arsenala nažalost...

Dok ne izađu pesme, ja sam definitivno tim Džipsi.
Originalan je, ima fenomenalnu estetiku, super glas, a pritom ima i sjajnu produkciju. Pesme mu zvuče dosta skuplje od ostalih podrumara.

Bukvalno za ovaj PZE možemo da promenimo Izašao iz ormara u Izašao iz podruma :ROFLMAO:

Politička korektnost je previše uzela maha.
To je po meni interesantna tema.
Iako sam kvir, ne volim reč "peder" jer nije u pitanju samo reclaim koji je neko gore pomenuo već dosta ljudi koristi i "peder je karakterna osobina", što je veoma autošovinistički jer se onda u stvari vređamo izrazom koji nas generalno sve opisuje.

@cinque Ne radi se o tome da li utiče, naravno da neke karakteristike mimo same pesme i nastupa utiču na ono što će se pisati i pričati, ali oni na PZE prevashodno dolaze zbog muzike i Evrovizije, tako bismo bar trebali da ih posmatramo, a ne kao nekakve femice, cirkuske igračice i slično. Dakle, muzika treba da bude u prvom planu, pa tek onda ostalo, a vidim po komentarima pojedinaca da to nikako nije slučaj.

@cinque Ne radi se o tome da li utiče, naravno da neke karakteristike mimo same pesme i nastupa utiču na ono što će se pisati i pričati, ali oni na PZE prevashodno dolaze zbog muzike i Evrovizije, tako bismo bar trebali da ih posmatramo, a ne kao nekakve femice, cirkuske igračice i slično. Dakle, muzika treba da bude u prvom planu, pa tek onda ostalo, a vidim po komentarima pojedinaca da to nikako nije slučaj.
Mislim da je problem što ovaj forum nije pravo mesto za opuštenu diskusiju jer je zvanični OGAE forum, a nažalost drugog (zatvorenijeg) nema. Ili bar meni niko nije rekao :D

Pa dobro, gde su dva puta, tu je i treći, samo sada treba dati prostora onima koji nisu išli, pa možda nekada kasnije, za 15-ak godina.

@FFM Zar već nije dovoljno opuštena diskusija? Nećemo valjda diskutovati o tome ko s kim provodi noći.
Onda imamo različite definicije dovoljno opuštene diskusije.
Neko priča o book club-u, a neko o rakijanju izgleda.

Ali kao što rekoh razumem tebe i Ivana, jer je ovde krenulo rakijanje u nečemu što je zamišljeno kao opušteniji book club.

To je po meni interesantna tema.
Iako sam kvir, ne volim reč "peder" jer nije u pitanju samo reclaim koji je neko gore pomenuo već dosta ljudi koristi i "peder je karakterna osobina", što je veoma autošovinistički jer se onda u stvari vređamo izrazom koji nas generalno sve opisuje.
I meni pojam "peder" para uši, a verujem i drugima, ali to ne znači da se uopšte ne treba upotrebljavati u bilo kom kontekstu.

• Like
Reactions: FFM
Ја сам овако на слепо за Луку, ликје баш талентован и свој. Песме су му баш квалитетне и занимљиве. Биће му ово први пут да пева на српском језику. Ако се добро сећам њега је РТС желео интерно

Ја сам овако на слепо за Луку, ликје баш талентован и свој. Песме су му баш квалитетне и занимљиве. Биће му ово први пут да пева на српском језику. Ако се добро сећам њега је РТС желео интерно

U duhu temu (ostale komentare prebacujem na offtopic), ovo je jedinstveno u Srbiji, ali ako gledamo svetsku scenu poprilično generično.

Upravo. Recimo, ova pjesma će uskoro napuniti 7 godina, a i dalje zvuči nevjerojatno svježe i dobro i mislim da bi u bilo kakvoj konkurenciji ovo bio dobar rezultat na ESC-u. Da je nama jedan Luke Black na Dori...

Status
Not open for further replies.
Back