Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pesme izlaze 3. februara.
Do sada sam zaključio da RTS definitivno čita ovaj forum i da će biti u fazonu "e sad namerno nećemo trećeg februara da ne ispadne kako se leakuju tačne informacije". Šta god ovde pročitate oni će pokušati da bar malo bude drugačije. Tako nekako bilo i sa spiskom.

Kakvi mekani, Mattia Zanatta i Milan Bujaković, Zoran Todorović & Sanja Anastasija će imati skoro sigurno neke operske pesme, ili bar sa primesama opere. Sve su to glasčine, Milan Bujaković još od prošlog puta kad je bio ostao jedan od najboljih glasova na Beoviziji od povratka.
Аман људи мислио сам на Балоша, Џипсија, Филарија, Луку и ту екипу, а не на пратеће вокале Славка Калезића.

Taman da završe pesme do tada.

• Like
Reactions: FFM
Taman da završe pesme do tada.
Veoma bitan komentar.

Izbor se održava veoma kasno, preblizu Evrovizije, a pesme se objavljuju prebrzo nakon izbacivanja spiska.
Bilo bi bolje da su ostavili više vremena ljudi da unaprede demo u poštenu produkcijetinu jer mi ništa ne bismo izgubili ako bismo pesme čuli nedelju il dve kasnije jer iovako ima dosta vremena do izbora.

Pesme mogu da se revampuju sve do samog izbora bez obzira što su već izbačene. Tako su Hurricane uradile 2020.

Pa dobro, sličan tajming je bio i prošli put, tad su pesme bile objavljene 8.2. a finale bilo 5.3. tako da je to slično. Mada se slažem da je izbor mogao biti ranije, ne znam što se drže tog početka marta ko pijani plota, od kad su vratili Beoviziju mislim da su samo jednom imali neku od večeri u februaru, i to 29. ako se ne varam.

Pesme mogu da se revampuju sve do samog izbora bez obzira što su već izbačene. Tako su Hurricane uradile 2020.
Da, ali je onda malo bezveze da ti se mesec dana vrti jedna pesma, a ti prezentuješ drugu.
Pritom to onda znači da u etar izbacuješ poludovršenu pesmu na početku, što nije idealno ni za koga.

Pa zar nema savesnih izvođača/autora koji su na konkurs poslali full sređenu pesmu?
Pa ako nisi neko poznato ime, što bi ulagao ozbiljan novac u full produkciju ako ne znaš hoće li pesma da prođe ili ne.
Dosta njih nema neku jaču platformu iza sebe, pa da bude sigurna da će se pesma zavrteti i bez da bude na PZEu.

Da, ali je onda malo bezveze da ti se mesec dana vrti jedna pesma, a ti prezentuješ drugu.
Pritom to onda znači da u etar izbacuješ poludovršenu pesmu na početku, što nije idealno ni za koga.
Nije to uvek lose jer nekima treba feedback da shvate da nesto treba da dorade, kao sto je bio slucaj sa Hasta la vista. Da nije bilo komentara I moljakanja fanova one bi se takmicile sa prvom verzijom

Niti je bezveze niti je novo, takve stvari su generalno normalne na ESC-u i dešavaju se svake godine.

Status
Not open for further replies.
Back