234. FSC - Ja volim Srbiju

Glasao relativno lako u svom polufinalu, otprilike mi se tačno 10 pesama izdvojilo za poene. U finalu će definitivno biti poklanjanja. Meni uopšte ovaj FSC nije legao, očekivano.

Evo i mojih komentara i ocena. Ovaj put nisam iskomentarisao 11 od 37 pesama, sto je oko 30%.

1. POLUFINALE

01. Aleksandra Kovač - Boginja 9 Lepa pesma, ali po meni ona ima nekoliko lepsih, boljih pesama.
02. Allegro Bend - Anđeo 8
03. Ana Bekuta - S tobom bar znam gde je dno 10 Odlicna Ana i u ovom, skoro pa mogu reci, pop fazonu. Imam utisak da je ovo snimano uzivo, bez peglanja, iz prve; sto mi je plus.
04. Ceca Slavković - Pola pola 9 City club=nostalgija; pretpostavljam ko je poslao.
05. Darko Radovanović - Vreme da se rastaje 8 Imao je dobar glas, ali pesme su mi uglavnom bile prosek.
06. Dušan Svilar - Pogledaj 10 Bas lepa balada, sa odlicnim glasom.
07. Emina Jahović - Vukovi 10
08. Goga Stanić - Sve je laž 8
09. Hurricane - Čaje šukarije 6 Meni se ovo nesto ne svidja. Original mi nije odlican, ali ovo mi se jos manje dopada.
10. IrieFM - Putevi 7
11. Madam Piano - Da tebe nema 10 Za mene je dobro sto je ovo poslato umesto zamene.
12. Marija Mikić - Jul 9 Pesma mi je lepa, ali cu biti i malo pristrasan (mesec mog rodjendana). 😏😉
13. Milica Todorović - Konačna odluka 10 Bila mi je jedna od favorita na tom festivalu. Nema sta, odlicna pesma.
14. Neverne Bebe - Dvoje 10 Meni njihova najbolja i ujedno jedina odlicna pesma.
15. SevdahBABY & Djixx - Izvini dušo izvini 6 Cak i da ne znam original, ne bi mi se popravio utisak. Ova ocena je vise zbog uvodnih 30 sekundi, koji su mi bili bas obecavajuci.
16. Slavica Ćukteraš & Al Dino - Zrno otrova 10 Na Filhyjevo pitanje “Ko ovo jos slusa?”, pa eto ja slusam. ☺️ Prvi put kada sam cuo pesmu na festivalu, pomislio sam kako njih dvoje ne pasu. Ona jaci, glasniji vokal od njega. Medjutim, sad mi je to bas dobro, sto je takav kontrast.
17. Tanja Savić - Sestre po suzama 9 Ja jednostavno volim da slusam Tanju (nisam fan, nego mi se dopada njena boja glasa i kako peva) odkako sam je cuo u prvim ZG i navijao sam za nju. Ova pesma mi je slabija od njenih drugih pesama, ali spade mi u redu veoma dobrih pesama.
18. Tijana Bogićević x Sara Milutinović - Širina 9
19. Željko Vasić - Sve što imam i što nemam 8

2. POLUFINALE

01. Aleksandra Prijović - Bogata sirotinja 8
02. Amadeus Bend - Lažu te 9
03. Boris Subotić - Skok do svemira 6
04. Cvija - Za volanom 6 Nesto se ne pronalazim u ovim pesmama. Bar da mi se refren ili nesto drugo dopadne, pa da pesma moze da prodje kod mene.
05. Dobrovoljno pevačko društvo - Zemlja 10
06. Đorđe Miljenović - Čuvam te 8 Stvar koja mi se pocela svidjati. Prvo mi je bilo dosadnjikavo, a sad mi je fino. Moram priznati da mi se ovde njegov glas dopada. Mozda su mi strofe dosadnjikave.
07. Goca Tržan - Stoperka 9 Pesma mozda nije toliko poznata, popularna kao neke njene druge, ali meni se ova dopada. U pocetku mi bila samo prosecna, sad je vec druga prica.
08. Gordana Lazarević - Vidovdan 10
09. Ilda Šaulić - Sve zbog ljubavi 8 Ima bas nekako lep, sladunjav glas, ali ova pesma je sasvim korektna. Lepo, ali nekonkurentno.
10. Luis - Mećava 10
11. Margita je mrtva - Baš volim što ti je lepo 2 Mislim da do sada nisam nikad ovako nisko ocenio neku pesmu. Mene ovo vecim delom podseca na Hatari, a to mi se uopste ne dopada. Ovo mi je vise citanje teksta uz muzicku podlogu. Drugacije je, ali na negativan nacin.
12. Marko Mandić - Nedodirljivi 6 Da je neki jaci glas, mozda bi i pesmu vise primetio. Mogla je ova pesma da se vise iskoristi.
13. Nataša Bekvalac - Tajne 10 Ovu pesmu sam cuo na nekom od OGAE takmicenju i tu mi je privuklo paznju. Podseca me na Editinu pesmu “Soba”. Mozda su mi strofe malo slabije, ali kao cela pesma odlicna.
14. Saška Yanx - Sori not sori 9 Na prvo slusanje mi je pesma bila u fazonu”jos jedna njena prosecna pesma”, osim “Tirkiz”. Medjutim, sad sam drugacijeg misljenje. Svidja mi se refren koji ulazi u uho. Lepo od nje.
15. Sharks Snakes & Planes - Sound Of Sirens 10 Ne mogu da se setim na koju pesmu me podseca ili glas; ali mi se dopada. Ovo je jedina na engleskom, drugacije, ali na pozitivan nacin.
16. Sloba Radanović - Kocka 8
17. Teodora Džehverović - Most na Adi 8 Mislim da bi mi se mogla vise svideti. Refren mi se dopada kao i onaj deo kad “zavija”.
18. Zlatni prsti - Ima nešto u tebi 10 Mene ova pesma vec na prve sekunde kupi. Strofe su mi fenomenalne; refren takodje, ali za nijansu slabije. Pesma mi prsti od emocije, njegov glas je bas idealan za ovu pesmu. Sa moje strane velike pohvale za posaljioca.

Ja sad imam top 10, samo da ih još malo istumbam i iskrčkam, tako da glasam u narednih par sati. :D

Najjače je što ću ispasti sa pritom jako dobrim komentarima na temi. 😆
Izgleda da je već davno prošlo vreme kada mi Tinte (redovno) nije voleo pesme. Ne pamtim kada poslednji put nisam dobio dobar komentar! 😍

Malo podataka o dosadašnjim glasovima :)
Jedna pesma je dobila poene od apsolutno svih forumaša i logično je na 1.mestu svog pf.
Nijedna pesma nije dobila više od 2x12 poena
Razmak između pesama je veoma mala, npr. u prvom polufinalu razmak između 3. i 10. mesta je samo 11 poena, dok je u drugom pf između 9. i 13. mesta razlika samo 4 poena :)
Svaki poen može da bude odlučujući (y)

Last edited:
Lepo sam rekao nije zakonom obavezno komentarisati 🤣
:cautious: Znaci jedna 9-ka od mene. :D

Tinte pokazao ukus. 😍

Znači ništa od finala 🤣
Dzabe se Erin trudi oko tebe ako neces u finalu. :( Nista. Moracu da ti dam nula poena da zavaram trag. ;)
Ja sad imam top 10, samo da ih još malo istumbam i iskrčkam, tako da glasam u narednih par sati. :D

Najjače je što ću ispasti sa pritom jako dobrim komentarima na temi. 😆
Izgleda da je već davno prošlo vreme kada mi Tinte (redovno) nije voleo pesme. Ne pamtim kada poslednji put nisam dobio dobar komentar! 😍
A ranije sam pisao lose za tvoje pesme? 🤔 Ili si se ti popravio ili se moj ukus promenio. 😂

Ostalo je da glasaju jos : EvilSmile, Vax'ildan, euronik, etica i FitnessDoctor90
Podsetnici su poslati, nadam se da ce svi poslati svoje glasove do isteka roka, sutra u 10h. :)

Last edited:
Kada su u planu rezultati? Ubrzo nakon isteka roka ili tamo negde predvece?

Back