cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Tooooooo, super idu uživo nastupi sada!

Pam Rabbit – “Ghosting” je fantastično uživo, BOGOVSKI!!

Nekako mi i neukusno da pratim ovaj izbor, baš amaterski. I scena, i uvod i sve. Bolje mi bilo kad su imali samo pesme, bar se ne blamiraju ovako.

Al još uvek ne mogu da se otmem utisku da je na engleskom. I još glasanje 70% stranci, 30% česi. Da li iko od čeha uopšte prate evroviziju, mogu lepo da naprave da ne bude izbor za Češku nego kao San Marino ko im dođe.

Ima li ova pesma Jos neku rec osim I’m happy to be here with you

Za cehe sam cuo da kod njih muzicka scena nije bas razvijena, vise se slusasju strane pesme nego njihove

Zanimljiv je ovaj koncept sa 6 žena na sceni, mislim da tako nešto nismo viđali do sada (ispravite me ako grešim)

govorim za Vesnu

Ali vriska kako se najavljivalo kao “Po prvi puta organiziramo pravo televizijsko NF”, a na kraju ispalo predstavljanje pjesama na nivou moldavskih audicija ili Ususret Dori s pretezno internet glasanjem narednih x dana. 🤡 Ma hajde…

276A23B0-79F0-40AC-A994-BA3C969A4E1B.gif

Sad odgledao nastup Vesne. Prva stvar, lead vocal mora da poboljša pevanje, drugo najviše mi se svidela devojka koja repuje (ona u pantalonama boje senfa 😂) a najviše me odusevila činjenica kako su bile obučene, jako mi je drago što nisu bile u nosnji nego ovako kezual. Generalno mora tu još dosta toga da se popravi, ali su definitivno esc materijal. Što se tiče samog showa cist amaterizam.

Al još uvek ne mogu da se otmem utisku da je na engleskom. I još glasanje 70% stranci, 30% česi. Da li iko od čeha uopšte prate evroviziju, mogu lepo da naprave da ne bude izbor za Češku nego kao San Marino ko im dođe.
Trenutno je u Ceskoj, kao i u Slovakoj veoma malo interesovanje za ESC…jedan od razloga zasto se Slovacka ne vraca jer ih apsolutno ne zanima ovo tamicenje. Oni su se 2010. jako razocarali kada je favorizovana Kristina ispala i zauzela 16. mesto u polufinalu.

Više se RTS trudio oko onih "3 pa 1" eksperimenata sa familijom Kovač ili Bregom nego Česi sa ESCZ. Vrlo razočaravajuće, ako i ove godine naprave loš rezultat ne bi me čudilo da i oni apstiniraju od budućnosti. Vidi se da ČT nema ni volje da ovo radi (za razliku od našeg voljenog javnog servisa).

Ali hajde, navijam za Vesnu, uz podmazivanje nekih detalja može da prođe. A možda je i opštem utisku doprinela jadnost scene, koja izgleda kao da su nastupale u Beogradskoj hronici, između bloka o curenju vodovodne cevi na Dorćolu i reportaže o divljoj deponiji u Borči.

Ne znam šta se očekivalo, da će prezentacija biti u O2 Areni u Pragu?

Back