se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Podseća me na Tusse Chiza, čak se i bek vokali pojavljuju u isto vreme i na sličan način na sceni.. 😄
Kako gutaju Šveđani ove priče.. A balada baš za njihov ukus sklepana, obožavam.. 😍 Hihihi..
Pa to je svakako bilo bezveze, umalo ispali po televotingu. Ova mala jedino što je slatka i djeluje da je karizmatična, ali nema ni pjesmu ni nastup, ne mogu vjerovati da ima šansu za pobjedu. Istina, druge pjesme nisam slušao

• Haha
Reactions: Mrm
@Donald Trump

Izvini ne smejem se tebi sa smajlijem nego tako dobro znam Šveđane za neke stvari i neke "kalupe" , pa su mi malo i smešni.. 😄

Znači obožavam kad deca od 6 godina na MF glasaju za Eva & Ewa i Panetoz na primer, a euro fanovi čupaju kosu sa glave zbog Dotter.. HIT.. 😍😄

Da vidimo malo 3. sedmice šta nas očekuje:

Paul Rey - "Royals" - odličan je on, ali mi je išao nizbrdo na MF jureći taj MF bubble, počeo je dosta autentičnije, ovaj naslov "Royals" i tim koji stoji iza numere - Dino Medanhodzic, Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Liamoo, Paul Rey, ne obećava preterano, ali videćemo..

Casanovas - "Så kommer känslorna tillbaka" - najtipičniji švedski dansband, koji esc fanovi današnjice nikako ne vole, a na MF mogu da budu i zadnji u grupi, a mogu da idu i DTF, sve zavisi, sa aplikacojom sada sve teže i teže, ali opet se ne zna, što se mene tiče isto tako, može da bude odlično, a može da bude i loše..

Melanie Wehbe - "For the Show" - ima prelep glas, od nje očekujem da bude dobro, zanimljivo da je ona jedan od autora Wiktorijine pesme koja je ispala sada..

Nordman - "Släpp alla sorger" - dobro ovo je MF veteran act već, dva finala, ali sve to početkom 2000-ih, ne deluje konkuretno na papiru, ali se ovde nikad ne zna, G:Son je jedan od autora, što se mene tiče ne očekujem da će biti za moj ukus..

Laurell Barker - "Sober" - ovde baš ne očekujem za mene, ali zato mislim da će ovo biti u borbi i za DTF, vidim da je popularna, ona je češće bivala autor, jedan je od autora i kod Andrija Jo - "Oči meduza" sa srpskog izbora za Evroviziju, meni ne obećava, ne dopada mi se ni boja glasa..

Ida-Lova - "Låt hela stan se på" - ovo nemam pojma ko je, vidim da ima 18 godina, na osnovu nekog materijala do sada, kojeg nema nešto puno, ne obećava baš preterano, čudan mi je i glas, ali ne u pozitivnom smislu, videćemo..

Marcus & Martinus - "Air" - ovi blizanci iz Norveške su stavljeni na preferirani slot7 u ovoj grupi, čak umesto Paul Rey, zato me baš kopka šta će to biti.. Autori ne obećavaju za mene previše ali mi miriše da mogu da budu na zanimljivijoj strani medalje...

Sve u svemu 3. grupa za mene ne obećava puno, ne bi me čudilo da mi se čak i Casanovas najviše dopadne, ali svakako će se videti uskoro.. :)

Ako Maria Sur pobedi, bice cisto na racun toga sto je Ukrajinka. Sto je najgore od svega opet bi na racun te price mogli dobro da prodju. Ukrajina bukvalno pretvara ESC u svoju lutku, nadam se da ce shajati malo ove godine za promenu, i da za razliku od prosle godine pobedi najbolji a ne "najtuzniji".

I jednom je mnogo, dvaput je previse, ali treci put... Dosta je bilo vise

Tri puta je već bilo previše. Četvrti put neće da može.

Meni je tužno da je ta pjesma uopće prošla DTF. Nit je pjesma ništa posebno, nit je ona pokazala neko wow vokaliziranje, sve je vrlo bazično i čak jeftino. Jasno je da je prošla iz jednog jedinog razloga. Recimo Wiktoria bi s tom pjesmom prošla još lošije nego s All my life

• Wow
@Ivan zašto su Šveđani izbacili Wiktoriju?

Jel se priča šta po švedskim medijima, ulicama, kafanama?

Pogledao sam nastup sigurno preko 10ak puta, ne vidim šta je pošlo po zlu, nastup je bio dobar, pjesma catchy, neki tip pjesme koju Šveđani gutaju, plus ona je poznato lice, vrlo čudno...

• Haha
Ma dajte bre ljudi pa muka je više i "fan bazi" od istih lica, o čemu pričamo.. Kakva Wiktoria, nadam se da ćemo se otarasiti i Mariette u 4. grupi... Šta god da ima od pesama, dosta je više.. 🤐

Maria Sur ima ono nešto, kao i Tusse Chiza da te ipak kupi, ima tu neku emociju, i u glasu i ovako... Videćemo, meni deluje opasno, pogođeno je baš za koncept švedskih glasača na MF, tačno ono što ide.... A Bogami ovde vidim i OGAE žiri u finalu MF da stane iza nje, ali tek je na pola sa MF 2023 pa ne možemo još da pričamo, mora se još dosta pričekati..

Last edited:
Pa što si se onda veselio Panetozu, i oni su bili već izvjesni broj puta na MF-u :LOL:
E baš sam hteo da kažem, jedino Panetoz može da se prijavljuje iznova i iznova.. 🤣🤣🤣

Hahaha, ne šalu na stranu, Panetoz nije viđen za pobede na MF nikad, kao i Sean Banana i ima još takvih koliko hoćeš, on je tamo kao interval act malte ne, on je za neko unutrašnje tržište, i to za određene grupe (Deca i Mrm, 😝 kako si kazao), a te Wiktorije, Mariette, Dotterke, ove, one, su dovođenje od početka kao neko ko je "kao sa potencijalom za Evroviziju" . Ali se pokazalo da nije to baš tako, iznova i iznova i iznova, što se kaže dosta više..

Jedva čekam da ta mala Ukrajinka pobijedi na MF i lijepo Ukrajina i Švedska u top2 završe i slijedeće godine tipa 12 zemalja pošalje pjesmu na esc 😍

Sprdačina

tako-je-lutko-jelena-karleusa.gif

Back