ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Top 23:
  1. :nl: Burning daylight
  2. :lt: Stay
  3. :fi: Cha cha cha
  4. :es: Eaea
  5. :it: Due vite
  6. :cy: Break a broken heart
  7. :hr: Mama ŠČ!
  8. :lv: Aija
  9. :cz: My sister's crown
  10. :si: Carpe diem
  11. :no: Queen of kings
  12. :ua: Heart of steel
  13. :fr: Evidemment
  14. :au: Promise
  15. :dk: Breaking my heart
  16. :sm: Like an animal
  17. :mt: Dance (Our own party)
  18. :ee: Bridges
  19. :pl: Solo
  20. :ie: We are one
  21. :ro: D.G.T.
  22. :al: Duje
  23. :be: Because of you

Top 23:
  1. :nl: Burning daylight
  2. :lt: Stay
  4. :es: Eaea
  5. :it: Due vite
  6. :cy: Break a broken heart
  7. :hr: Mama ŠČ!
  8. :lv: Aija
  9. :cz: My sister's crown
  10. :si: Carpe diem
  11. :no: Queen of kings
  12. :ua: Heart of steel
  13. :fr: Evidemment
  14. :au: Promise
  15. :dk: Breaking my heart
  16. :sm: Like an animal
  17. :mt: Dance (Our own party)
  18. :ee: Bridges
  19. :pl: Solo
  20. :ie: We are one
  21. :ro: D.G.T.
  22. :al: Duje
  23. :be: Because of you
😮 Mislio sam da ću ja pre tebe da svrgnem Litvu sa prvog mesta, ali...

1. :no: Queen of kings
  2. :cy: Break a broken heart
  4. :fr: Evidemment
  5. :es: Eaea
  6. :it: Due vite
  7. :cz: My sister's crown
  8. :pl: Solo
Jedino vredno po meni sada. Videcemo kakav ce ostatak biti

Preskupe su karte za Evroviziju za live show, a i rehearsal shows je baš skupo.. 🥺 Skuplje je od Tel Aviva..strašno, pazi kad se neki fanovi iz Nizozemske žalili...

Verovatno zato sto su 3.000 karata vec namenjene raseljenim licima iz Ukrajine koji zive sada UK, troskove vecinom pokriva britanska vlada. Ostalo sto je pusteno u regularnu prodaju mora da pokrije troskove zakupa.

Preskupe su karte za Evroviziju za live show, a i rehearsal shows je baš skupo.. 🥺 Skuplje je od Tel Aviva..strašno, pazi kad se neki fanovi iz Nizozemske žalili...
Potresno! Na koji broj SMS za ojadjene fanove iz nerazvijene i neuredjene Nizozemske da idu i ispijaju kafe i poppers u Liverpulu?

Ne znam koliko je tacna informacija.

334334425_157771540431826_7653132242403174478_n.webp.webp
Zato su Portugalci zavrsili u dugovima 2018.

Nizozemska je i srpka reč takođe, to je čak slovenski naziv - niska zemlja, za razliku od reči germanskog porekla Holandija..
Tako se i u svim romanskim jezicima takođe koriste i jedna i druga ravnopravno, na primer u španskom se podjednko koristi Paises Bajos (niske zemlje) i Holanda...

Ne znam koliko je tacna informacija.

View attachment 4742
Zato su Portugalci zavrsili u dugovima 2018.
da za Portugal su mi pričali da su nalazili jako jeftine karte za live fInal show! :oops:
Tel Aviv...ju, ju, bolje da ti ne pričam...

Pre par godina kad je bilo diskusije o tome za 1 dan smo se vratili na fabrička podešavanja sa Nizozemske na Holandiju.

„Preporuka Odbora je da se ostane pri nazivu Holandija, kao što je već ustaljeno u Srbiji. To nije nikakav presedan, jer već imamo niz primera poput Nemačke, Grčke, Finske ili Japana, država koje imaju sasvim drugačije nazive“, izjavio za N1 predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika prof. dr Sreto Tanasić.
Izvor: Danas

Kad oni kažu drugačije prešaltaćemo se. Do tad je to pomodarstvo i neznanje.

Pre par godina kad je bilo diskusije o tome za 1 dan smo se vratili na fabrička podešavanja sa Nizozemske na Holandiju.

„Preporuka Odbora je da se ostane pri nazivu Holandija, kao što je već ustaljeno u Srbiji. To nije nikakav presedan, jer već imamo niz primera poput Nemačke, Grčke, Finske ili Japana, država koje imaju sasvim drugačije nazive“, izjavio za N1 predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika prof. dr Sreto Tanasić.
Izvor: Danas

Kad oni kažu drugačije prešaltaćemo se. Do tad je to pomodarstvo i neznanje.
Znaaam, vraćali su mi dopis sa "Kraljevina Nizozemska" da popravim, debili, ali jednom sam podvalio sa "Kraljevina Nizozemska" i prošlo je.. 😛

Back