* Baloš * već ima gotov proizvod vizuelno ali ako ode na ESC, unaprediće vizuelni identitet pesme do krajnjih granica, ne sumnjam.
Objasnicu i zašto to mislim.
On mi deluje kao dečko sa velikim smislom za estetiku sa možda najminimalnijim ličnim budžetom obzirom na to gde i kako je stvarao pesmu. Njegovo nezadovoljstvo sopstvenim paketom (koji je sve sem lošeg) pre lajva, govori da je dečko jako posvećen detaljima, odgovoran i samo jako samokritičan. Fan pesme nisam bio i nisam ni sad ali kao paket je uz Luku definitivno najbolji (vizuelno, moderno i u skladu sa ESC 23).
Za razliku od Baloša * Luk Blek* mi deluje prilično mekano i kao neko ko je mnogo spremniji na kompromise i prihvatanje mišljenja svojih saradnika.
Luka, a po meni, sem pesme koja je u studijskoj verziji brutalno dobra i zvuči u skladu pa možda i ispred vremena, je u lajvu u više segmenata podbacio. Najveća zemarka mi je njegov live vokal i ono užasno izgovaranje/ponavljanje reči ,,Gori". Jednostavno para uši tolikim falšom više puta ponovljenim posebno kako je pesma odmicala.
Zamisao nastupa koreografski je dobar ali realizacija može i biće bolja. Fali tu mnogo više dima, lasera, bolja kombinacija boja. Povezivanje sa onim monstrumom/robotom i izgled istog na ledu mi se nikako ne svidja tako da poruka pesme koja je pritom super i jako ozbiljna mi nikako ne ide u konekciji sa video igricom. Vizuelno nije to bas
baš ono loše ali u kontekstu poruke koja je za preneti, previše mi je to neozbiljno i detinjasto. Možda neko i kapira šta želim da kažem. Takodje, deluje mi a za razliku od baloševog nastupa, lukin prilično haotično i nesredjeno. U njegovom slučaju bih za ESC, čitav koncept nastupa počevši od vizuelnog do kadriranja, promenio. Manje kretanja na sceni, puno bolji vizuelni efekti su mu neophodni.
Koliko god da nisam za Princa zbog pesme, njegov nastup, koreografija, vizuelni identitet, vokal, sve je za klasu iznad ostalih. Nisam i ne bih bio srećan njegovim izborom ali mi taj paket deluje jedini kao najbolji finalni bez skoro ikakve potrebe za bilo kakvom korekcijom u Liverpulu. Limit je dostignut, pesma ostaje krš iz 2005.
*U toj kategoriji finalnih PZE 23 proizvoda (nastupa) su mi jedino Princ, Filip Baloš, Boris Subotić, Angelina, IVONA i Nadja.
Svi ostali trebaju debele korekcije za Liverpul.*
Nebitnjakoviće tipa Čegi, ajkula, kojekakvi projekti, ne uzimam u obzir iako su im nastupi manje više sredjeni jer nisu voljom žirija ili publike zauzeli mesta u finalu već isključivo kupovinog glasova.