Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Čestitam, čak 10 pesama je u trendingu za muziku. Drugim rečima, svaka treća pesma u trendingu je sa PzE:

Luke Black #2
Hurricane #8
Zejna #9
Princ #10
Dzipsii #11
Stefan Shy #14
Filip Baloš #16
Nađa Ordagić #25
Savo Perović #28
Duo Grand #30

U opštem trendingu je i dalje samo Luka, s tim da je od sinoć dospeo do prvog mesta.

Moraće sledeće godine da padne iseljavanje sa Košutnjaka, PzE bi sigurno popunio sve do zadnjeg mesta u nekom većem prostoru.
Ovo me podseća na Skandinaviju kad brdo pesama sa nf ode u top 50 na Spotify-u. Mi još uvek nemamo te liste tamo, nažalost. 💀

realno baš smo ga nezasluženo popljuvali svi, da nije bio potencijalni pobednik verovatni bi ga svi mnogo manje mračili

Pesmu, ne toliko njega. Nek se obrati Joksimovicu za pesmu i sledece godine osvaja i ziri i publiku. Ne verujem da bi ziri glasao protiv Joksimovica lol

Ovo me podseća na Skandinaviju kad brdo pesama sa nf ode u top 50 na Spotify-u. Mi još uvek nemamo te liste tamo, nažalost. 💀
Mora se uzeti u obzir da je kod nas još uvek YT mnogo popularniji za slušanje muzike nego Spotify, a kod njih je obrnuto.

Ovo je zaista veliki uspeh za sam festival, da lansira 10 izvođača u trending od kojih je možda samo Hurricane već uspostavljen brend.

Jel ima neko možda statistiku od prošle godine ko je sve bio u trendingu?

Konstry, Sara Jo, Zorja, Angellina, Aca Šmrkas, Marija Mikić, Ivona, Naiva, Zoe Kida još neko?

Gledam snimak Zvezda Granda na YT i dva puta mi izlazi kao oglas nastup Princa sa PZE. Sve više mi se sviđa pesma. :)

• Wow
Reactions: Mrm
Nek je živa i zdrava, ali za mene ove godine Srbija ne postoji
Black Veil Drama GIF by Underground

Super poruka od Princa. Veliki ESC potencijal svakako ali uz drugaciji stil i zanr. Nesto urbanije i modernije.

Dzipsi, Balos isto rodjeni za veliku scenu, voleo bih da nekada odu na ESC.
Mogu svi oni, samo što se mene tiče prvo da udomimo neku dobru pesmu kod Zejne, onda mogu svi ostali.
Baloša bih baš voleo da vidim na ESCu kao autora, a ne bi mi smetalo i da neko drugi izvodi.
Džipsi se nadam da će se posle ovoga malo više igrati sa komercijalizacijom svoje muzike. Ne da napušta svoj stil nikako, samo da ga malo doradi.

Pesmu, ne toliko njega. Nek se obrati Joksimovicu za pesmu i sledece godine osvaja i ziri i publiku. Ne verujem da bi ziri glasao protiv Joksimovica lol
Ja nešto sumnjam da bi se Joxy ponovo uopšte bavio pisanjem za ESC odnosno PZE, nekako ne smatram da je on neka adresa na koju treba računati za nečiju pesmu u budućnosti.

Ja nešto sumnjam da bi se Joxy ponovo uopšte bavio pisanjem za ESC odnosno PZE, nekako ne smatram da je on neka adresa na koju treba računati za nečiju pesmu u budućnosti.

Moguce, ali nista ne kosta da proba (Princ da mu trazi pesmu). To bi mu vrv bila sigurna pobeda.

Super poruka od Princa. Veliki ESC potencijal svakako ali uz drugaciji stil i zanr. Nesto urbanije i modernije.

Dzipsi, Balos isto rodjeni za veliku scenu, voleo bih da nekada odu na ESC.
sumnjam da bi pokušavao modernije sledeći put, kad je sada pobedio tvt

Nakon ova tri festivalska dana, a gledajući sve ono što je prikazano na PzE, moram istaći jedno: moramo svim silama čuvati Oliveru Kovačević i Dragana Bujoševića.

Ne samo što je kroz PzE afirmisana kvalitetna muzika, što je data prilika mladim, ambicioznim i kreativnim ljudima da pokažu sav svoj talenat i trud, ne samo što je RTS iskoristio brend festivala da pošalje snažnu poruku protiv nasilja i mržnje, time ohrabrivši sve manjinske zajednice, uključujući i LGBT zajednicu, pre svega kroz ono saopštenje koje je pročitano u 1. polufinalu, već je celokupnim sadržajem pokazao da postoji neki drugačiji sistem razmišljanja i vrednosti u ovoj zemlji.

Tu se možda može naći i razlog zašto nameštenici REM-a (poput Klanščeka i Azdejkovića), opskurne političke ličnosti i najveći promicatelji kiča, šunda, razvrata i dekadencije u Srba već duže vreme vode strahovitu kampanju upravo protiv direktora RTS-a i urednice zabavnog programa. Jer njihov san jeste: TV Bastilja umesto RTS. Ista ona koja je 90-ih bila simbol svega trulog u tadašnjoj SRJ, ista ona koja je bila propagandno glasilo vlasti i stanica za zaglupljivanje naroda.

RTS danas predstavlja drugačije lice naše zemlje, i na tome im beskrajno hvala. I nadam se da će opstati pred udarima sa svih strana.

Back