Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Ma gledanost je njihov problem, tj koliko ce zaraditi ili nece.

Cudno mi je da je gledanost ESC uvek znatno veca nego Beovizije/PZE.

Ide nekad i na gotovo duplo.

Znaci ima gomila ljudi koju ESC zanima ali ih zabole ko ide za Srbiju lol

Veoma mi je drago što je RTS-u kod PzE, umesto gledanosti, prioritet bila promocija kvalitetnih i kreativnih neafirmisanih umetnika poput Filipa, Dzipsija, Nađe itd.

To je valjda i poenta javnog servisa, tako da me nešto ne dotiče uslovno rečeno "slaba" gledanost. RTS ne treba da se takmiči za gledanost već da radi ovo što radi: da promoviše neotkriveni talenat u Srbiji i pruži im platfornu sa koje će odskočiti u domaćoj javnosti.

Olja i Bujke, volim vam porodice i pse.

D'Ontov sistem, to ono sa izbora ako se ne varam? Hoćemo li i cenzus uvesti, 5% glasova minimum u suprotnom dobija 0 poslaničkih mesta, ovaj mislim bodova?

Šalu na stranu, proporcionalni sistem bi po meni bolje išao sa ili povećavanjem broja članova žirija, ili u drugoj varijanti povratak na MESAM sistem koji danas koristi HRT za Doru: na MESAM-u su glasali žiriji iz regionalnih centara sistema "Srbija Danas", a sada bi to moglo da se radi preko RTS-ove dopisničke mreže

Evo kako je to izgledalo na MESAMU 95:
Tako bi, bojim se, regionalni centar Vranja glasao za recimo Princa, Cacka za Luku a Novog Sada za 1 od svojih predstavnika. Pitanje je koliko bi bili objektivni.

Pitanje za clanove ovog sajta,kako vam se cini konkurencija,odnosno za sada od ovog uzorka(ne bas malo ipak 27/37) koje zemlje su vam jedina nasa pretnja nama oko boljeg plasmana i za sada gde vidite Srbiju koji plasman joj predvidjate i da li mislite da od ovih 10 pesama neko(i ko) moze imati bolju pesmu i nastup od Srbije i plasirati se bolje od nas ove godine?

S obzirom da ne verujem da cemo omanuti sa nastupom, 4-10. mesta. Ne znam koliko ce nasa dijaspora regovati na ovo za konacni rezultat, ali i nije me briga.

Evo vam ga Filip Bulatovic sto je Luletu dao 0 poena u polufinalu

S obzirom da ne verujem da cemo omanuti sa nastupom, 4-10. mesta. Ne znam koliko ce nasa dijaspora regovati na ovo za konacni rezultat, ali i nije me briga.
Dijaspora nam nije sigurica bila ni sa boljim pesmama od ove pa se ne udzam n u sta sem u logicnih 12 10 poena Austrije Svajcarske dok sve ostale zemlje gde zive nasi ljudi umeli su pogotovo u finalu da nam daju ili jedva neki bod ili cak nula poena kao Nemacka i Francuska Holandija na primer..
U kmsije se uzdam uvek i tamo gde zive Srbije,medjutim tesko je bez Bosne Crne Gore Makedonije a cak i zemalja poput Bugarske ili madjarske,previse fali ex-yu zemalja za neki sjajan plasman ipak mislim,jedina je sansa da se bas svidi konacno ljudima iz Estonije Litvanije Islanda pesma plus lgbt lobi,plus da im on bude zanimljiv i konacno da se nateraju da glasaju za nas,ili da ove zemlje koje su ostale da biraju budu sve uglavnom PROMASAJ,pa na konto lose i najgore godine evrovzije ikada mi izadjemo na povrsinu..
Kako vam se cini glasanje zirija recimo u finalu hoce li nam dati vise ili manje poena nego Konstrakti,ili se vracamo na standardnih 25-35 poena zirija nazalost u finalu(ili je Knstrakta bila kod zirija samo jedan "incident" jedne godine??

Back