To ljubavni status?
Tako bi, bojim se, regionalni centar Vranja glasao za recimo Princa, Cacka za Luku a Novog Sada za 1 od svojih predstavnika. Pitanje je koliko bi bili objektivni.D'Ontov sistem, to ono sa izbora ako se ne varam? Hoćemo li i cenzus uvesti, 5% glasova minimum u suprotnom dobija 0 poslaničkih mesta, ovaj mislim bodova?
Šalu na stranu, proporcionalni sistem bi po meni bolje išao sa ili povećavanjem broja članova žirija, ili u drugoj varijanti povratak na MESAM sistem koji danas koristi HRT za Doru: na MESAM-u su glasali žiriji iz regionalnih centara sistema "Srbija Danas", a sada bi to moglo da se radi preko RTS-ove dopisničke mreže
Evo kako je to izgledalo na MESAMU 95:
Dijaspora nam nije sigurica bila ni sa boljim pesmama od ove pa se ne udzam n u sta sem u logicnih 12 10 poena Austrije Svajcarske dok sve ostale zemlje gde zive nasi ljudi umeli su pogotovo u finalu da nam daju ili jedva neki bod ili cak nula poena kao Nemacka i Francuska Holandija na primer..S obzirom da ne verujem da cemo omanuti sa nastupom, 4-10. mesta. Ne znam koliko ce nasa dijaspora regovati na ovo za konacni rezultat, ali i nije me briga.