Almacor - Ne dopada mi se pre svega ovakva interpretacija, zvuči krajnje "robotski", amerikanizacija na španski način rekao bih. Pesma nije loša, ritam je ok. 6
Angy Fernandez - Onako, slušljivo. Fino je, ali bez potencijala da se istakne. 7
Dellacruz - Opet sličan, gotovo identičan fazon, kao i prva pesma. Ova mi zvuči za nijansu prirodnije. 6+
Jorge Gonzalez - Ovo bi potencijalno moglo da gori na sceni. Kao paket, reklo bi se da ima sve, ali mi ipak neka nijansa nedostaje, verujem da će na sceni utisak biti potpun. 9
Lerica - Nije loše, mešavina Malume i Avicija, taj neki mix, rekao bih. 7
Mantra - Rebelde edition 2023? Ok je, ali tako dated i izlizano. 6
Maria Pelae - Nisu se proslavili ni prošle godine sa mnogo kvalitetnijom flamenko numerom, ne vidim značajniji uspeh ni sa ovim. Kvalitetno, doduše. 7
Marlena - U odnosu na prve 3 pesme, bukvalno imam utisak da slušam samo različite varijante istih. Slabašno. 5
Mis Caffeina - Solidno, neka latino varijanta Jonas Brothers-a. Ipak, previše ukalupljeno. 6+
Nebulossa - Utiska bez, jednolično i dosadno. 5
Noan - Prva koja mi se istinski dopada, u celini kao kompozicija. Najpribližnije je ne nečemu što slušam. Verovatno bez ESC potencijala, ali van toga-odlična stvar. 9
Quingue Niza - Lepo, baš mi je fino legla. Nedostaje mi jačine u refrenu, ali u suštini je dobra pesma. 8
Roger Padros - Negde na pola izgubim interesovanje, iako lepo počne. 7
Sofia Coll - Kada govorimo o ESC potencijalu, rekao bih da ga ovde ima najviše, uz Jorgea. Šteta što nije cela na španskom, ovaj mix mi je bezveze. 8
st.Pedro - Au, kakav je ovo melem za uši. Instrumentalno prebogata pesma, ima neke posebne melanholije u vokalu. Ovo bi bilo rizično poslati, ali meni je apsolutni favorit. 10
Yoly Saa - Još jedna krajnje nezanimljiva i vrlo neinspirativna pesma. Vokalno je lepo i tu se sve završava. 6
Što se mene tiče, relativno slab izbor, dosta žanrovski sličnih i vrlo ukalupljenih pesama bez trunke kreativnosti. Voleo bih da vidim neke od sledećih pesama kao pobednike:
1. st.Pedro
2. Jorge Gonzalez
3. Sofia Coll
4. Noan