es Španija 2024: Nebulossa - Zorra

Što se mene tiče, ona mala Sofia Coll, što sam je kačio na prethodnoj strani, do pobede!
Apsolutni moj favorit. Pa cak da mi bude broj 1 za ovu godinu (Francuska mi je i dalje fenomenalna). Skeptican sam po pitanju uzivo izvedbe. Drzim joj fige da uzivo bude u najmanju ruku vrlo dobro.:love:

Preslušao sam sve pjesme cijele. Poprilično jak nacionalni izbor, ne znam zašto se fanovi žale. Dakle imamo folk, pop-rok, techno-pop, jazz. Biće ovo još jedno interesantno i dramatično izdanje. Meni je Angy Fernandez favorit, mislim da bi mi bila među omiljenim ako uspije da pobijedi, a vidim i poznato je ime u Španiji. St. Pedro bi mogao biti dark horse, a pored njega dobre su i Sofia, Yoly i Maria. Ne vjerujem da će Almacor pobijediti, ali ok mu je pjesma.

Moram priznati da sam pomalo razocarana kvalitetom pesama ove godine, ako nista samo zbog cinjenice da su imali preko 800 prijavljenih pesama (ukljucujuci nastale u toku internacionalni kampa)

Preslušao sam i ja i moram da priznam da mi selekcija deluje sasvim pristojna. Ne verujem da će pobediti u Švedskoj (sudeći po studijskim verzijama), ali barem imaju odakle da biraju.

Podelio sam pesme u dve grupe nasumičnim redosledom, gde su mi pesme iz prve baš fine na prvu. One iz druge zvuče potpuno ok, ali su mi, trenutno, malo manje zanimljive. Ubeđen sam da će mi se utisci menjati kako slušam pesme, a naročito posle nastupa (što je bio slučaj i prethodnih godina).

HERE TO STAY
ZORRA
Sé Quién Soy
No se me olvida
BESO EN LA MAÑANA
amor de verano
Remitente
El Temps

Bla Bla Bla
Me Vas a Ver
Astronauta
Te Echo De -
Caliente
Brillos Platino
Prisionero
Dos Extraños (Cuarteto de Cuerda)

Možda najprijatnije iznenađenje mi je Yoli Sala, totalno me pesma oduševila na prvo slušanje.

Od Marije Pelae sam očekivao flamenko (duuuh), ali sam mislio da će pesmu obojiti sa više (elektro) popa da dodatno začini. Nije joj loša pesma, samo sam možda očekivao neobičniji mix.

Almacor - Ne dopada mi se pre svega ovakva interpretacija, zvuči krajnje "robotski", amerikanizacija na španski način rekao bih. Pesma nije loša, ritam je ok. 6
Angy Fernandez -
Onako, slušljivo. Fino je, ali bez potencijala da se istakne. 7
Dellacruz -
Opet sličan, gotovo identičan fazon, kao i prva pesma. Ova mi zvuči za nijansu prirodnije. 6+
Jorge Gonzalez -
Ovo bi potencijalno moglo da gori na sceni. Kao paket, reklo bi se da ima sve, ali mi ipak neka nijansa nedostaje, verujem da će na sceni utisak biti potpun. 9
Lerica -
Nije loše, mešavina Malume i Avicija, taj neki mix, rekao bih. 7
Mantra -
Rebelde edition 2023? Ok je, ali tako dated i izlizano. 6
Maria Pelae -
Nisu se proslavili ni prošle godine sa mnogo kvalitetnijom flamenko numerom, ne vidim značajniji uspeh ni sa ovim. Kvalitetno, doduše. 7
Marlena -
U odnosu na prve 3 pesme, bukvalno imam utisak da slušam samo različite varijante istih. Slabašno. 5
Mis Caffeina
- Solidno, neka latino varijanta Jonas Brothers-a. Ipak, previše ukalupljeno. 6+
Nebulossa -
Utiska bez, jednolično i dosadno. 5
Noan -
Prva koja mi se istinski dopada, u celini kao kompozicija. Najpribližnije je ne nečemu što slušam. Verovatno bez ESC potencijala, ali van toga-odlična stvar. 9
Quingue Niza -
Lepo, baš mi je fino legla. Nedostaje mi jačine u refrenu, ali u suštini je dobra pesma. 8
Roger Padros -
Negde na pola izgubim interesovanje, iako lepo počne. 7
Sofia Coll -
Kada govorimo o ESC potencijalu, rekao bih da ga ovde ima najviše, uz Jorgea. Šteta što nije cela na španskom, ovaj mix mi je bezveze. 8
st.Pedro -
Au, kakav je ovo melem za uši. Instrumentalno prebogata pesma, ima neke posebne melanholije u vokalu. Ovo bi bilo rizično poslati, ali meni je apsolutni favorit. 10
Yoly Saa -
Još jedna krajnje nezanimljiva i vrlo neinspirativna pesma. Vokalno je lepo i tu se sve završava. 6

Što se mene tiče, relativno slab izbor, dosta žanrovski sličnih i vrlo ukalupljenih pesama bez trunke kreativnosti. Voleo bih da vidim neke od sledećih pesama kao pobednike:
1. st.Pedro
2. Jorge Gonzalez
3. Sofia Coll
4. Noan

Još uvek ne može da se razazna da li je Sofia Coll sveukupni favorit ili je samo Eurofanovi guraju u prvi plan

Noan - Prva koja mi se istinski dopada, u celini kao kompozicija. Najpribližnije je ne nečemu što slušam. Verovatno bez ESC potencijala, ali van toga-odlična stvar. 9
Prvi pozitivan komentar da vidim😁. I meni je ovo najbolje, ali nije za evroviziju.
A šta je od ponuđenog najbolje za evroviziju, nemam pojma xD
Maria Pelae mi se dopada ali kao što rekoste ne bih voleo opet nešto slično.

Nema pravila. Ne verujem da bi Noan završio na poziciji višoj od 23. mesta, ali meni je pesma vrh.

Još uvek ne može da se razazna da li je Sofia Coll sveukupni favorit ili je samo Eurofanovi guraju u prvi plan
Špancima mislim da su Almacor i St Pedro ispred nje, ali stranim fanovima koji ne prate/slušaju mnogo špansku scenu je nekako najlogičnije da se svidi Sofia jer je najevrovizičnija.

Ne smem ništa da prejudiciram, ali mislim da bi st.Pedro mogao izuzetno dobro da prođe kod žirija.

Špancima mislim da su Almacor i St Pedro ispred nje, ali stranim fanovima koji ne prate/slušaju mnogo špansku scenu je nekako najlogičnije da se svidi Sofia jer je najevrovizičnija.
mnogo mi je krindž engleski deo "Here to stay", imam unutrašnji poriv da ugasim pesmu iako me vozi xD

Mislim pregleda na tvitovima koje je objavio zvanični profil Benidorm Festa na Tviteru

Back