ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

slažem se generalno, ali mora se reći da su NB jako retko heteroseksualni muškarci, pa mi ovo malo smrducka da budem iskren. Uostalom videćemo u kom pravcu će se razvijati Nemov život i kako će se on izjašnjavati u budućnosti. Malo mi je ovo sve too convenient.
NB nisu muskarci

Muzika je pobedila 🤌🏻

Mislim da će Nemo ostati upamćen kao relativno nekontroverzan i prihvaćen pobednik nakon dva zaredom vrlo nepopularna i kontroverzna pobednika. Reakcije su mahom više nego pozitivne.

Znate da je neko zasluženo pobedio, kad ljudi koji su besni što je pobedio samo mogu da se uhvate za suknju 😂

Nije baš na nivou Arcade ili Maneskin gde su skoro svi zadovoljni da je pobedio, ali nije izazvao neku kontrareakciju i fanovi deluju zadovoljno (osim na Balkanu).

Primetio sam da ORF forsira nemacke izvodjace u poslednje vreme, pa sam napravio presek njihovih izvodjaca (odakle su) u poslednjih 20 godina:
ORF? Misliš na SRF? Zar Švajcarska nema zaseban javni servis za svaki jezik ponaosob? (RSI it. i RTS fr.)

Pročitao sam podosta i sam koncept rodnog identiteta mi je kvazi-religijski koncept koji se ne zasniva ni na čemu empirijskom, već na unutrašnjim osećanjima i predstavama.
Confused Thinking GIF

Bacio si me u takav rebus sa ovim komentarom da sam krenuo da istrazujem odnos empiricizma, psihologije i rodnog identiteta.

Ceo post ti je izuzetno arogantan jer negira dokumentovano ljudsko iskustvo i veoma verovatno netacan, ali niko ne moze da garantuje jer je ta grana istrazivanja poprilicno nova u modernoj psihologiji medicini.

Confused Thinking GIF

Bacio si me u takav rebus sa ovim komentarom da sam krenuo da istrazujem odnos empiricizma, psihologije i rodnog identiteta.

Ceo post ti je izuzetno arogantan jer negira dokumentovano ljudsko iskustvo i veoma verovatno netacan, ali niko ne moze da garantuje jer je ta grana istrazivanja poprilicno nova u modernoj psihologiji medicini.
Muškarac je odrasla osoba muškog pola - prema definiciji biologije.
Non binary je termin koji više odgovara nekom društveno socijalnom fenomenu, koji je nastao kao posledica ličnog doživljaja i životnih iskustava, a koji se vezuju za osobni doživljaj i percepciju sopstvene ličnosti, prema mom shvatanju stvari. Biologiju ne možemo izbrisati, bez obzira na sve.

Da se razumemo, ja apsolutno podržavam svakoga da živi svoj autentičan život, da se izjašnjava kako želi, ali reći nb nisu muškarci je toliko apsurdno i suludo. Ni ti u to ne veruješ.
Nisam toliko rečita kao @omikron ali potpisujem svaku njegovu reč.

Muškarac je odrasla osoba muškog pola - prema definiciji biologije.
Non binary je termin koji više odgovara nekom društveno socijalnom fenomenu, koji je nastao kao posledica ličnog doživljaja i životnih iskustava, a koji se vezuju za osobni doživljaj i percepciju sopstvene ličnosti, prema mom shvatanju stvari. Biologiju ne možemo izbrisati, bez obzira na sve.

Da se razumemo, ja apsolutno podržavam svakoga da živi svoj autentičan život, da se izjašnjava kako želi, ali reći nb nisu muškarci je toliko apsurdno i suludo. Ni ti u to ne veruješ.
Nisam toliko rečita kao @omikron ali potpisujem svaku njegovu reč.
Da, vidis, uopste nisam uzeo u obzir da je nama ista rec i za osobu muskog pola i za osobu muskog roda.

Ako je neko nebinarnog roda, a muskog pola onda je izgleda po nasim jezickim standardima muskarac, iako se ne oseca i ne identifikuje tako.

Mislim da omikron i ti niste u pravu za osobni dozivljaj, tj. da ne uzimate u obzir da je to medicinski fenomen, ali to ne menja cinjenicu da bi jezik trebalo da evoluira.

Evo i videa kad je bio dete. Krenuo je sa repom i oblačio se u dukseve, trenerke, itd. Vrlo zanimljiva evolucija 😁 I izgleda da je navikao da pobeđuje na muzičkim takmičenjima.

Samo oči ostale na istoj duljini

"Veliki uspeh za malu zemlju poput Srbije, imamo 1.5 prvo mesto na ESC" - Duška Vučinić Lučić sutra na "Jedan dobar dan"

Nemo ima dečka iz Srbije, pise nova rs. Znači li to da je pobjeda djelimično srpska?
Nema Nemo (ahahaha kako ovo zvuči) dečka iz Srbije - još jedan poraz za Srpsku ESC zajednicu btw lol. Čak ni tu ne možemo da se ogrebemo za pobedu 💀
Oni su u tom članku naveli da jedan par gde je dečko Srbin, ima problem sa tim kako da oslovljava svog partnera. Malo su šugavo stavili naslov, ali evo taj deo teksta:
Screenshot_20240516_011919_com.android.chrome_edit_8745413902311.jpg
Screenshot_20240516_011937_com.android.chrome_edit_8731836681479.jpg

Članak ako nekog zanima useless klikbejterski tekst:
https://nova.rs/magazin/lifestyle/j...deckom-iz-srbije-ovo-pitanje-me-najvise-muci/

• Like
Reactions: FFM
Šta mislite, će da dovuku Selin Dion dogodine da uputi koju toplu reč?

Back