ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Ziri se bas ogresio o Konstraktu
A o Sanju Vučić i Nevenu?

Sanja je imala baš dobru pesmu, meni čak i najbolju u onako užasno lošoj godini 2016....
Onakvoj dobroj pesmi da daju 38 poena, a Neveni koja je bila jedan od 2-3 najbolja vokala na celom takmičenju 2019.godine onako bedne poene??
Da su ove 2 pesme bile užasne, grozne morbidne pa da razumem, ali opet žiri koji ocenjuje izmedju ostalog i vokal da ih toliko masakrira, to nije bilo fer i korektno zaista nimalo...

A o Sanju Vučić i Nevenu?

Sanja je imala baš dobru pesmu, meni čak i najbolju u onako užasno lošoj godini 2016....
Onakvoj dobroj pesmi da daju 38 poena, a Neveni koja je bila jedan od 2-3 najbolja vokala na celom takmičenju 2019.godine onako bedne poene??
Da su ove 2 pesme bile užasne, grozne morbidne pa da razumem, ali opet žiri koji ocenjuje izmedju ostalog i vokal da ih toliko masakrira, to nije bilo fer i korektno zaista nimalo...
Nek budu zadovoljne mogle su i gore da prodju koliko su pesme bile nevidiljive. Dzabe ti vokal kad imas prosecnu pesmu. Svajcarcu se to nije desilo, jer je pored vokala imao i teatralniju i stvarno filmsku pesmu.

Nek budu zadovoljne mogle su i gore da prodju koliko su pesme bile nevidiljive. Dzabe ti vokal kad imas prosecnu pesmu. Svajcarcu se to nije desilo, jer je pored vokala imao i teatralniju i stvarno filmsku pesmu.
Sanja Vučić imala nevidljivu pesmu?

Meni je pesma "Goodbye" jedna od najboljih pesama koje je Srbije ikada poslala, jak vokal, jake strofe, prelepa muzika izmedju, sjajan deo na kraju pesme, ova pesma je imala apsolutno sve i jedna je od retkih srpskih pesama koje dan danas slušam, kada sam je prvi put čuo pomislio sam da imamo veliku šansu da pobedimo i bio sam u hajpu i konačno mi se 2016.godine dopala srpska pesma nakon dugo vremena, baš sam se radovao Evroviziji i očekivao sam da se borimo za pobedu te godine.

Uz sve to, Srbija je prva zemlja koja je pevala na Evroviziji o ovako bitnoj temi i nastup sličan Marijinom ovo sa ženama koje se drže, dakle nasilje nad ženama nije nikada pre toga bilo opevano na pesmi Evrovizije, medjutim očigledno je da ta tema ne zanima mnogo svetsku populaciju, za mene je naš plasman nejasan i dan danas, još uvek se pitam kako je moguće da je toliko dobra pesma, tako loše prošla, nikada mi to neće biti jasno, naježim se svaki put kada čujem pesmu, ali očigledno je za svet problem Krima bio bitniji tada, nego nasilje i ubijanje nedužnih žena :( :(

Verujem da bi Sanja mnogo bolje prosla sa srpskom verzijom jer je ova na engleskom bila bas dosadna, a Nevena je pevala za Budvanski festival 2001. Lepa pesma, ali totalno zastarela.

Meni je Sanjino bitisanje na muzičkoj sceni bilo jedino normalno i logično u grupi ZAA i u toj jednoj pesmi za Evroviziju, koju joj je Ivana napisala(do duše i tada je kao pojava bila heharizmatična i iritantna zbog tih pokreta rukama, licem glavom iritirala i zbog stajlinga i sminke), medjutim kako je prešla u komercijalu, tu mi je postala duplo više nezanimljivia i antipatična i baš se vidi da to nije ona i da je to uradila samo zbog novca, jednostavno ljudi osete kada si fejk.
Bolje je raditi ono što voliš i biti prirodan, nego biti fejk, Sanja jednostavno nije turbo folk pevačica niti ume da pleše i igra, to se videlo u Roterdamu i zbog toga je loše i prošla i sa tim novim pravcem to joj ne stoji, njoj jedino skroz stojalo kada je bila u grupi ZAA, to je njena muzika i njen pravac i to se videlo i osetili i zato je publika u alternativnom bendu ZAA i volela, posle toga je postala FEJK nazalost i sve ljude koji su je dotle gotivili potpuno razočarala nazalost :(

Definitivno The Code više leži ženama. Svakim danom je sve više covera i uglavnom pesmu pevaju ženski izvodjači ili su instrumentalne verzije.Njima je lakše da uklope falsete, repovanje i pevanje punim glasom.
Mislim da će našu verziju pevati više izvodjača od kojih će biti bar jedna žena. Svidja mi se kako su to Norvežani izveli pred Nemom u Malmeu. Ili će se odlučiti samo za instrumentalnu verziju i tako iskoristiti omiljeni im Big Bend RTS.
Aranžman već imaju.

Konstrakta u osnovi i nije lose prosla kod zirija, jer je clanovima bila ili top ili flop sto je za entrij tog tipa sasvim ocekivano.

Definitivno The Code više leži ženama. Svakim danom je sve više covera i uglavnom pesmu pevaju ženski izvodjači ili su instrumentalne verzije.Njima je lakše da uklope falsete, repovanje i pevanje punim glasom.
Mislim da će našu verziju pevati više izvodjača od kojih će biti bar jedna žena. Svidja mi se kako su to Norvežani izveli pred Nemom u Malmeu. Ili će se odlučiti samo za instrumentalnu verziju i tako iskoristiti omiljeni im Big Bend RTS.
Aranžman već imaju.
Ja sam više pristalica verzije sa simfonijskim orkestrom. A za pevanje nek se pobrine Zorja, videli smo da može bez problema to.

Gledao sam dokumentarac koji je švajcarski emiter napravio o Nemu i zanimljivo mi je da je sam Nemo tražio da se kostim sa prve probe promeni. Čak se ni njemu nije dopao, ali je modna kreatorka insistirala da probaju 🤣

Dobro je da su ga ipak promenili, finalni kostim mi je najbolji od 3 alternativna koja su imali i koja se vide u dokumentarcu.

Drago mi je sto je Nemo pobedio iako sam navijao za komsije i Irsku, Svajcarska mi bila u top 3 ali dobro. Poetska kulminacija Evrovizije bi bila da je sve pocelo u Svajcarskoj i da ce se sve zavrsiti u Svajcarskoj... posle ove ogromne drame ove godine, uopste mi ne bi bio zao, Martin je unistio pozitivnost i kredibilitet ovog takmicenja i potvrdio je da je (Evrovizija) ono sto hejteri Evrovizije smatraju da je a to je cisto politicko flexovanje soft power i nista vise.

Sto se tice kostima, nemam reci, cist manjak ukusa. Moje 3 deluju kao modne ikone Versace u poredjenju s ovim. xD

Back