ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Ako misliš pod "flopom" da će proći niže nego očekivano. Nema šanse da ispadne.

Zavisi koliko ispromovisu narativ, posto je tema goruca. Ja mogu da ga zamislim kao pobednika po Koncita modelu ako poruka bude jasna i nastup ne bude cirkus.

Mada, danas sam pročitao jako lajkovan komentar da Nemo :mora da pobijedi: da bi se pokazalo da se na Evroviziji poštuju različitosti 😭
Stvarno izjava da zaboli mozak.

Mislim, ja sam pripadnik tog LGBTalfabeta, ali zaista ne vidim zašto se taj naš community treba dodatno popularizirati i promovirati na ESC-u kad je već više od desetljeća taj "gej lobi" jači od bilo kog drugog. To više nisu različitosti, to je u ESK kontekstu sasvim uobičajeno i više nego dovoljno eksploatirano.

Poštovanje različitosti na ESC-u bi bilo da pobjedi, ne znam, osoba s invaliditetom, osoba treće životne dobi i slično, a ovo stvarno više nije u toj domeni.

Meni je potpuno nebitno kako se određuje i da li nosi haljine, ali stvarno izgleda budalasto. Uopšte ne mogu da povežem takvu njegovu pojavu sa idejom pesme koja nosi ideju spoznaje sebe samog. Čak mi je u ovom slučaju dobra zamisao da celu priču interpretiraju plesači, tj. da se to sve dočara na neki drugačiji način, koreografijom, vizualima i sl. a ne da čitavu pažnju odvuče Nemo u Sarah Kay kostimu.

Ne bih želeo da ovo u maju bude pobednička pesma, a naročito ne u ovako otvorenoj godini.

Isto. Kod žirija mogu da vidim pjesmu u top 3-4, ali kod publike ni u 5.

Mada, danas sam pročitao jako lajkovan komentar da Nemo :mora da pobijedi: da bi se pokazalo da se na Evroviziji poštuju različitosti 😭
Moj odgovor na taj komentar!

ceca-raznatovic-smaras.gif

E nek Švica bude ovogodišnja Malta 2021. I više nego dovoljno

Ne volim ove socijalno angažovane pesme zato što fokus skoro uvek bude na "poruci", a ne na samoj pesmi

Stvarno izjava da zaboli mozak.

Mislim, ja sam pripadnik tog LGBTalfabeta, ali zaista ne vidim zašto se taj naš community treba dodatno popularizirati i promovirati na ESC-u kad je već više od desetljeća taj "gej lobi" jači od bilo kog drugog. To više nisu različitosti, to je u ESK kontekstu sasvim uobičajeno i više nego dovoljno eksploatirano.

Poštovanje različitosti na ESC-u bi bilo da pobjedi, ne znam, osoba s invaliditetom, osoba treće životne dobi i slično, a ovo stvarno više nije u toj domeni.

Apsolutno se slažem. Cela ta WOKE priča mi je preko glave.
Sve poštujem ali danas je sve uvreda, ako pogrešiš pronouns za He, She, They, Them, brate odmah te spaljuju na lomači.

Mi prosto nismo u sinku sa Evropom kada je ova tema u pitanju. Kao sto je kod nas Breskvica zbog pesme o nacionalnom identitetu postala heroina nacije tako je njima goruca tema sada licni identitet. Kad razumes da se s nekim ne razumes onda je lakse razumeti zasto se ponasa na odredjen nacin.

Meni je zastrašujuće da nam se plasira odrastao čovek obučen kao 3-godišnja devojčica kao normalno. Borderline p*dofilija...
Ako nisi ni muško ni žensko, zašto se oblačiš kao mala devojčica?? Wtf...

I sad na Tviteru sa napišeš da su mu neke haljinice neprikladne reći će da si transfob, naravno. Može Lazanjina odjeća da se proziva, ona od Hurricane isto, to je okej, ali ova ne smije. Dobro.

A meni su generalno dobre te poruke da zavoliš samog sebe nakon teških vremena, sumnje itd, tako da mi je i ovde pjesma kao pjesma na mjestu, samo ne kapiram taj momenat glasajmo za Nema jer tako pokazujemo da poštujemo sve. Aj onda mi Sašu Matića da šaljemo sledeće godine

Na prvo slusanje kada sam poslusao jos na slusalicama bio sam u fazonu solidno, posle 2-3 slusanja sam shvatio da je ovo potencijalni cak i realni pobednik i bilo mi cudno sto je tada recimo bio Svajcarac na recimo 8.mestu kao prenisko jee, u poslednje vreme je skocio i konacno stigao do prvog mesta posle "onog" nastupa, bukvalno ne kapiram ok sve muskarac koji je nasminkan u haljini sta je tu fenomenalno i sjajno, meni bi logicnije bilo da je pao na kladionici upravo zbog nastupa, jer meni je odlican spot video, dakle zbog spota mi je ok da bude neki favorit, ali mi je cudno da zbog loseg i slabog nastupa i mlakih vokala bude glavni favorit, nema mi ovo logike iskreno..

Meni čak malo vrijeđa inteligenciju i dugogodišnje iskustvo oko ESC-a što se ovo uopće dovelo u kontekst pobjede 😅 Doslovno bih svaku zemlju iz top5 kladionica na neki način mogao vidjeti kao pobjednika osim ove. Čak i Grčku i Izrael prije 🤣

Vjerojatno mi je ovo najgora pjesma ikad koja je barem u jednom momentu bila prva na kladionicama, sumnjam da je ikad bila neka koja mi je u bottom5 i doslovno neslušljiva.

Back