ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

I ti bi trebalo da poštuješ pravila foruma i poštuješ tuđa mišljenja, pa ne poštuješ. Ne vredi ti samo da napadaš, a braniš ono što se ne može odbraniti.
Da se razumemo, nije neka odbrana reći da je prekršaj zvaničnog foruma srpskog ogranka jedne internacionalne organizacije značajniji od bilo čijeg ovde pojedinačnog prekršaja.

Svaki prekršaj ljudskih prava neke institucije ili organizacije je značajniji od bilo kog pojedinačnog forumaša ovde...
(Što naravo ne znači da opravdavam ili još gore da branim pojedinačne forumaše, da se razumemo... )

Nadam se da nebinarna prava, kao i bila koja druga ljudska prava (gej prava ili prava Arapa ili Albanaca recimo, a videli smo banove zbog ugrožavanja istih) ovde nisu predmet ličnog mišljenja...

I ko je sad strašilo?
Slamnati argument ili argument strašila je između ostalog i "Drž'te lopova!" odbrana:
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Сламнати_аргумент

OGAE Srbija, kao organizacija, ni u jednom trenutku nije na forumu govorila o pravima nebinarnih ljudi, pa samim tim niti ih dovela u pitanje. Ja, kao član organizacije koji vodi forum, učestvujem u diskusijama u svoje ime, a ne ime organizacije, ali ne smatram ni da sam lično igde unizio i osporio prava nebinarnih ljudi, već delovao na određeni način nakon javne konsultacije sa ćlanovima foruma. Neću podilaziti željama pojedinaca.​

Iskreno iznenadio me je toliki broj glasova publike za ovu pjesmu. Pod nekim drugim okolnostima (Da je npr. bio u prvom dijelu finala i da je Nizozemska učestvovala) Hrvatska je lagano mogla pobijediti.

Vidim sad naslov članka: Ovako su Švicarci dočekali osobu koja ih je predstavljala na Eurosongu

@KatedraZaNebinarnost, je l' ovo "osoba" uvredljivo?
Mislim, meni ta riječ nosi neku negativnu konotaciju, nije li onda bolje reći zdravoseljački "dočekali predstavnika" nego razbijati glavu kojekakvim jezičnim konstrukcijama?

Btw, dočekalo ga je tipa tri i pol ljudi lol

Meni je i 'osoba' i 'ono' uvredljivo inače

Te zamjenice poštujem na engleskom jer eto nekako mi tu i idu, kod nas jednostavno ne funkcioniše jezik tako i sumnjam da će ga iko prilagođavati jako malom postotku ljudi koja se tako izražava. Nebinaran čovjek, ako ga komentarišem, reći ću 'njega, on' ali poštujem što se ne osjeća kao da nije ni m ni ž

nebinarna osoba….sta li ce sutra jos da izmisle? neki drvenast rod, koji ima treci polni organ…

Currently Reading Back To School GIF by INTO ACTION

Sad kad se potuku koji deo Švajcarske će da organizuje ESC, germanofoni, frankofoni ili italijanofoni

Videcemo koliko ce biti neutralni zbog doticne drzave .

Back