Ju iznenadilo me koliko se slazem sa ovim, ovo je uvek bio moj problem sa nebinarnoscu samo ne znam da dovoljno dobro artikulisem svoju misao.meni je biti muško ili žensko čisti biološki podatak, kao biti visok, nizak, imati ovakvu ili onakvu kosu. Društvo naravno nameće određene obrasce ponašanja muškarcima i ženama i mislim da se protiv toga treba boriti, ako vam ne odgovaraju, ali ako ljude koji odbace nametnute stereotipe izvučemo iz kategorije muškaraca i žena, onda mi koji tu ostanemo još više smo prinuđeni da se tim predrasudama povinujemo.
Nekako mi je ideja nebinarnosti kao da su se ti ljudi predali u borbi protiv nekih predrasuda i rekli dobro, eto mi više nismo muškarci/žene, evo mi smo ovo.
Ja mislim da je bolje srušiti predrasude šta je uopšte muško ili žensko i kako treba da se ponašaju i to proširir, a ne napraviti neku zasebnu kategoriju.
slažem se generalno, ali mora se reći da su NB jako retko heteroseksualni muškarci, pa mi ovo malo smrducka da budem iskren. Uostalom videćemo u kom pravcu će se razvijati Nemov život i kako će se on izjašnjavati u budućnosti. Malo mi je ovo sve too convenient.Dakle, slažemo se da nebinarna osoba može imati bilo koje seksualno usmerenje, te da činjenica da neko živi s partnerkom ne znači ama baš ništa?
meni je biti muško ili žensko čisti biološki podatak, kao biti visok, nizak, imati ovakvu ili onakvu kosu. Društvo naravno nameće određene obrasce ponašanja muškarcima i ženama i mislim da se protiv toga treba boriti, ako vam ne odgovaraju, ali ako ljude koji odbace nametnute stereotipe izvučemo iz kategorije muškaraca i žena, onda mi koji tu ostanemo još više smo prinuđeni da se tim predrasudama povinujemo.
Nekako mi je ideja nebinarnosti kao da su se ti ljudi predali u borbi protiv nekih predrasuda i rekli dobro, eto mi više nismo muškarci/žene, evo mi smo ovo.
Ja mislim da je bolje srušiti predrasude šta je uopšte muško ili žensko i kako treba da se ponašaju i to proširir, a ne napraviti neku zasebnu kategoriju.
Što se tiče osoba koje promene pol, od mene veliko poštovanje, za to treba puno mentalne snage i hrabrosti.
Dobro to jestePesma je super a njegova pobeda mutna kao Vucićeve na izborima lol