se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Pa Let 3 nije povratnik, bio samo u spotu Severinom.

Helena Paparizou takođe pobjedila iz drugog pokusaja kao i Carola i Linda Martin.

@KONSTRUKTOR

A ne zaboravi ni Valentinu Monettu koja je prošla tek iz trećeg puta u finale, tako da je bolje prošla kad se vratila, isto je učinio i legendarni Serhat! 🤍💙🇸🇲

Bilo ih je još: Sanja Vučić,Nevena Božović,Karolina Gočeva,Tamara Todevska,Serhat,Poli Genova,Natalia Gordienko.

Bilo ih je još: Sanja Vučić,Nevena Božović,Karolina Gočeva,Tamara Todevska,Serhat,Poli Genova,Natalia Gordienko.
A pazi i Kaliopi Bukle bi trebalo uključiti, jer je, malo ko zna, ona bila prvi makedonski takmičar, 1996. godine, tada su bile prekvalifikacije i ona je ispala..

Mislim da se devedesetih ti izvodjaci koji su ispadali u kvalifikacijama nisu vodili kao ESC izvodjaci, nisu bili na zvanicnom albumu itd. Tek sa polufinalima je prosirenje ozvaniceno

Računaju se i oni ipak.. Mora..
Kaliopi definitivno zasluzila dosta bolji plasman 2012.godine, ono je bas bio los plasman u odnosu na reakciju publike, njen vokal i samu pesmu, lično je i većini ljudi iz Srbije čak njena pesma bila bolja od Željkove te godine realno..

Kaliopa je bila i 2016
Kako ne, sa numerom "Dona" koja mi s' početka nije legla, ali kasnije sam je takođe zavoleo.. Da je bilo 100% televoting te godine u polufinalu, išla bi ona i tad u finale...

Problem Kaliopi kao i većine povratnika je bio što se vratila sa mnogo lošijom pesmom.

Problem Kaliopi kao i većine povratnika je bio što se vratila sa mnogo lošijom pesmom.
Kako misliš, Kaliopi je bila 1996, nije se kvalifikovala, pa se vratila 2012. sa "Crno i belo" i onda treći put sa "Dona" 2016. godine..

Nisam računao '96, kvalifikacije u tom periodu nisu predstavljale automatsko učešće na ESC-u. Poenta je da je "Crno i belo" miljama bolja pesma od "Done".

Back