se Švedska 2025: KAJ - Bara bada bastu

Rezultati Svedske na televotingu 2011-2024
2011 -Eric Saade 2 mesto
2012-Loreen - 1 mesto
2013-Robin Stjernberg -18 meso
2014- Sanna Nielsen - 4 mesot
2015-Måns Zelmerlöw - 3 mesto
2016-Frans - 6 mesto
2017-Robin Bengtsson-8 mesto
2018-Benjamin Ingrosso-23 mesto .
2019-John Lundvik -9 mesot
2021-Tusse -11 mesto
2022-Cornelia Jakobs-6 mesto
2023-Loreen - 2 mesto
2024-Marcus & Martinus-11 mesto

И што је и реално једна победа, за Лорин 2012. године.

Pa pravila su takva kakva su. Videh da neko predlaže da se onemogući da konačni pobednik bude onaj ko nije u top 3 publike, a to je toliko besmisleno. Eto na primeru Švedske, ne bi ni uticalo na njihove pobede.

Ne mogu se gledati samo glasovi publike, ako već postoji žiri, koji možda nekad nešto pokvari, ali zna i da popravi, tu je kao korektivni faktor. Šta ako ove godine Izrael bude pobednik publike? A blizu je bio i prošle... Treba sprečiti bar takve stvari, ako je jasno da tu posla nisu čista.

Sistem ne bih menjao, ali koncept zirija da. Prosirenje + psiholosku procenu pre ziriranja 😂

Svakako su bezvezna ta ogranicenja. Smeta ovo, smeta ono, pogotovo ako mi ne pobedi favorit ili ne ostvari dobar plasman. Dok god nema bukvalnog namestanja, recimo glasam za Gruziju, a odu glasovi za San Marino i druga namerna namestanja, mogu da prihvatim ili ti progutam.
Sta cemo recimo sa pobedom Ukrajine 2022? Po meni legitimno, jer se nije moglo zabraniti nekome da glasa za Ukrajinu u vidu podrske (mislim na publiku); iako je meni pesma medju boljima.
Sistem ne bih menjao, ali koncept zirija da. Prosirenje + psiholosku procenu pre ziriranja 😂
Heheh ovo bi moglo da se pokusa.

A sto se tice predstavnika Svedske, drago mi je sto je jedna pesma na maternjem pobedila. Kao sto mi je drago sto Mans nije pobedio sa bukvalno kopi pejst pesmom iz 2015.
Medjutim, ovde mi je problem sto ako slusam iskljucivo pesmu, dopada mi se, a dok gledam nastup kvari mi utisak. Pomalo mi je iritantan nastup, pokreti, grimase, mada je koncept nastupa ok. Vokalno su dobri. Ne znam, videcu kako ce mi sve to izgledati kasnije.

Objavljeni su detaljni rezultati glasanja na Melodifestivalenu.

KAJ je osvojio milion glasova više od Månsa Zelmerlöwa.

Oni su u finalu u dva kruga glasanja osvojili 4.305.774 glasa, dok je Måns dobio 3.278.385 glasova.

KAJ je oborio i dosadašnji rekord u broju glasova iz 2023. koji je držala Loreen osvojivši 3.783.148 glasova.

Zanimljivo je i da je broj uređaja sa kojih je glasano povećan za 12 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali da je ukupan broj pristiglih glasova manji za dva odsto.

Måns je pobedio kod starosnih grupa 45-59, 60-74 i 75+, dok je u preostale četiri grupe pobedio KAJ i osvojio najviše telefonskih glasova.
Ovo je bilo logicno I očekivano. Švedska je ipak odabrala najbolji mogući izbor s tim da su se odmakli totalno od stila pjesama koje inače šalju i budu uspješni. I ne, nije im problem što dvije godine za redom za bih pjevaju Norvežani , Finci.Hrvatima,po nekim komentarima je problem uz sve ostalo što za njih pjeva Bosanac iz Rame 🤣Jaoo pa šta će pjevao bi da BiH nema zabranu učestvovanja dok ne vrati pare EBU. A to je na Svetog Nikada.

Måns je pobedio kod starosnih grupa 45-59, 60-74 i 75+, dok je u preostale četiri grupe pobedio KAJ i osvojio najviše telefonskih glasova.
Podatak koji me je jako iznenadio. Nisam očekivao da će boomeri da vole Mansovu muziku više od mlađih. Ludilo :D

Džabe. Nema više Švedska šanse kad žiri napumpa Francusku sa 370-ak poena (ne bi me čudilo ni više imajući u vidu da apsolutno nema nikakvu konkurenciju kod žirija).

Ne bi ja otpisao Svedsku za pobedu i pak je to Svedska kakvu god da Svedska poslalje pesmu ziri ce uvek biti tu za njih ,

Džabe. Nema više Švedska šanse kad žiri napumpa Francusku sa 370-ak poena (ne bi me čudilo ni više imajući u vidu da apsolutno nema nikakvu konkurenciju kod žirija).

Austrija je šta? Odjednom nebitna?

Ne vidim kako će pored žive Austrije Francuska napumpati 370 poena od žirija niti vidim ikakav razlog za takav hajp oko Francuske. Tipična balada apsolutno ništa posebno.

Od informacija iz švedskih tabloida prenosim vam da se Måns razvodi...

Back