se Švedska 2025: KAJ - Bara bada bastu

Brat i snaha kažu oduševljeni Švedskom, navijaju da pobijedi. Bratu od ujaka poslao, kaže prejaki

Televoting pobjednik je jasan.

Sad mi sve ima smisla. Ta njegova prepotentnost i stav da je kralj sveta garant došli od mrkanja kokaina.

Ne bih rekao da je kokain, mislim da su pre neki lekovi u pitanju.

Pa dobro, lekovi za ADHD i ostale poremećaje pažnje su maltene ništa drugo no ulične droge premijum kvaliteta, naprimer :D

Nakon reakcije Månsove advokatice, Ciara je povukla objavu sa Instagrama i dodala novu na kojoj piše "Silenced".

TV4 je najavio razgovor sa oboje zbog učešća u njihovim programima. Ciara se takmiči u Let's Dance koji počinje u subotu, a snimljene su već tri emisije. Måns je član žirija u Masked Singer.

Obe emisije su ponovo poslate na montažu.

Nije ni Ciara svetica i znala je za koga ide. Dovela je i dijete iz prve veze. Hr mediji objavili da se oženio u Hrvatskoj.

Zanima me jel se ljudi koji pričaju švedski u Finskoj smatraju Šveđanima ili Fincima kao svi drugi?

Pa imaju verovatno finske pasoše a kako se izjašnjavaju po nacionalnoj pripadnosti, ko zna :D Sećam se da je na UMK davno jednom bio žiri sastavljen od švedske manjine u Finskoj. Znam i da su zvanično priznata manjina. Tako da su verovatno Šveđani i dalje.

Smatraju se Fincima. Drugačije se tamo gleda na to nego ovde. Svakako i svi koji govore finski uče švedski u školama.

Dijalekat je interesantan, govore švedski sa finskim naglaskom.

Kako to sve zvuči, pogledajte u ovom klipu. Sve je na švedskom, ali radi ilustracije...

Pa da, u prevodu zavisi koga pitaš :D Šveđanima su oni Finci, Fincima su Šveđani. Tako ti je kad si nacionalna manjina! Srbima sam oduvek bio Mađar a Mađarima Srbin :D

Back