se Švedska 2026

Sanna Nielsen pevaće Waste your love. Očigledno je inspirisana nazivom prošlogodišnje austrijske pobedničke pesme. Da li to znači da Švedska pobeđuje,baš kao i prošli put kada je Evrovizija bila u Beču(2015)? Videćemo...

Sanna Nielsen pevaće Waste your love. Očigledno je inspirisana nazivom prošlogodišnje austrijske pobedničke pesme. Da li to znači da Švedska pobeđuje,baš kao i prošli put kada je Evrovizija bila u Beču(2015)? Videćemo...
70 izdanje - 8 pobeda Svedske .

Now that you're gone
All I have
Is waste your love...

SVT uvodi izmene u ovogodišnji Melodifestivalen.

Tradicionalni televizijski prenos polufinalnih večeri trajaće, kao i uvek, do 21.30, ali tokom tog prenosa biće objavljena samo imena direktnih finalista.

Prenos se nastavlja na SVT Play platformi, koji će trajati još 10 minuta i tada će biti objavljena imena takmičara koji odlaze u Andra chansen. Za sve nas koji gledamo samo preko SVT Playa nema velike promene, osim dužeg trajanja prenosa.

Osim toga, ukida se jeftiniji SMS broj za glasanje, pa će gledaoci u Švedskoj putem SMS-a moći da glasaju samo putem humanitarnog broja po ceni od 10 kruna (0,93€). Jedan glas po nižoj ceni koštao je 3,60 kruna (0,34€).

Svašta. Zamislite da troje finalista za PZE objave u tv prenosu, i kažu da za ostatak rezultata, pređemo na RTS Planetu :LOL:

Ovi više stvarno ne znaju šta će od sebe, ove promjene im svake godine postaju sve više idiotskije xD

Svašta. Zamislite da troje finalista za PZE objave u tv prenosu, i kažu da za ostatak rezultata, pređemo na RTS Planetu :LOL:
Pa dobro, pre dve godine žreb išao samo na Jutjubu, prošle samo pred novinarima. Imamo i mi te tendencije 😃

Organizatori Melodifestivalena pravdaju se da se ovim dobija dodatnih 10 minuta programa, pošto im je termin na linearnoj televiziji do 21.30. Peto polufinale će se emitovati normalno do 22.00, kao i finale.

Zapravo im je cilj da ljude navikavaju na SVT Play i za direktne prenose, iako je procenat korisnika već visok.

Nisu isto žreb i rezultati, koji su obavezni deo takmičenja i ono što gledaoci iščekuju. Bez veze je terati ljudi da pređu sa jedne na drugu platformu, da bi dovršili prenos, bar onaj bitniji deo.

Istina, njima je sada to kao formula uspjeha. Doduše, prošle godine mi je baš baš bilo drago da ne pobijede s onakvom pjesmom. Za mene su oni završili s kvalitetom još 2009 kada je remek djelo Pjesma Moving on od S.D.Finner bila tek šesta a pobijedila ona treš opereta Malena Ernman. Sarah se jadnica ipak pojavila na ESC narednih izdanja ali u drugoj ulozi, komedijašiceito jako uspješno. Onda su zapečatili sljedeće godine s neulaskom u finale i to je bilo to. Zaboravili su kvalitetu i nude show koji prolazi. Statistika im jeste najbolja i nebi bi čudilo da opet pobijede. E sad sa Sannicom ili bez nje, vidjećemo.

Nisu isto žreb i rezultati, koji su obavezni deo takmičenja i ono što gledaoci iščekuju. Bez veze je terati ljudi da pređu sa jedne na drugu platformu, da bi dovršili prenos, bar onaj bitniji deo.
Mislim da im je cilj da nateraju ljude da ceo prenos prate na SVT Playu, a gledanost polufinala je niža nego finala, pa mogu da eksperimentišu. Svakako, uvek sa nečim prave eksperimente, od sledeće godine verovatno potpuno ukidaju SMS...

Gledanost Melfesta je prevelika u odnosu na kvalitet festivala zadnjih godina. Do neke 2022. bude raznoraznih pesama u heatovima, al onda kad se iskristališe i ostane 12 za finale bar pola budu kvalitetne pesme sa potencijalom za dobar rezultat za esc.

Od tada jako metiljavo, prošle godine skoro nijedne pesme ne mogu da se setim, a izvođači povratnici (što je jedno 80% lol) dođu skoro uvek sa slabijim pokušajima nego prošli put. Da ne pričamo o idiotskim promenama, poput ovoga da imaju 5 heatova sa 6 pesama i da umesto andra šansen (koji je bio super zabavan format, po meni) imaju idiotsko online glasanje par sati posle kraja poslednjeg heata, gde može da se vrše malverzacije koliko oćeš i gde automatski prednost imaju pesme iz poslednjeg heata.

Nadam se da će ove godine trendovi biti nešto bolji, ali takmičenje se generalno u svakom smislu srozava tako da ne vidim kako bi rasle TV brojke osim da malo puste i neki KAJ i nešto alternativnije za promenu osim generičnog popa i pop-roka. Švedska može ponuditi mnogo više.

Greczulino kopiranje je jezivo

Jedino što mi se po isječku dopalo je Indra - Beautiful lie. Jako zanimljiv vokal i obećavajuć džejmsbondovska balada vajb

I komisija je Greczulu pustila? Mislim to nije samo 2-3 sekunde, već skoro cela pesma 🤣 Težak blam 😵‍💫

A*Teens su ostali dosledni svom zvuku i drago mi je zbog toga. Nostalgični su i nema potrebe izmišljati toplu vodu posle toliko godina odsustva.

I pesma od Jacqline mi je zapala za oko. Manje hitična od Effortless ali dobro zvuči.

Back