224. FSC - Nemoj biti Leo #2

Prošle su pesme koje su dobile top poene od mene i to mi je super, isto tako su prošle i neke super smor pesme. Finale mlako, mislim da preferiram da yt pregledi ne budu ograničeni i nema smisla ograničavati ih, jer veći broj pregleda ne garantuje bolji plasman, pogotovo ne na ovom forumu, gde je neki opšti ukus foruma čudan.
Mislim da više preferiram liberalno-kreativni FSC sa konkretnom temom o kojoj razmišljaš, pa da imaš više puteva koji mogu da te dovedu do pesme koja zadovoljava temu, nego brojna ograničenja i fokus na jezike, geografska područja bla bla. Tada će i bodovanje biti zanimljivije, jer će u obzir dolaziti i to u kojoj meri i koliko kreativno je pesma zadovoljila temu. Za sada je ovo samo dosadna borba različitih ukusa.
Prethodni FSC previše liberalan, ovaj previše restriktivan, ajmo naredni da bude kreativan.

Pa polako, biće svašta. Tek smo počeli.
Obično ne budu dve jezičke teme jedna posle druge... videćemo šta nam sledi. A ako imaš neku ideju možeš i ti da se prijaviš za organizaciju. Zanimljivo je iskustvo.

Pa polako, biće svašta. Tek smo počeli.
Obično ne budu dve jezičke teme jedna posle druge... videćemo šta nam sledi. A ako imaš neku ideju možeš i ti da se prijaviš za organizaciju. Zanimljivo je iskustvo.
Ideje nisu problem, ali vrhunac mog iskustva u photoshop-u je da promenim boju kose/očiju ahaha Tako da ništa od prijavljivanja za sada. ^^

Pohvale za sjajnu priredbu! Nista manje nisam ocekivao.

Srecan sam zbog prolaska u finale, posebno zato sto, u ne tako davnoj proslosti, nisam imao uspeha sa slicnim pesmama. Drago mi je da se ljudima svidelo u dovoljnoj meri za finale, a nadalje sta bude neka bude. Glavni cilj je svakako ostvaren.

Nisam zadovoljan rezultatima iako je dosta dobrih pesama proslo. Ali od onih glavnih favorita (u oba polufinala) samo jedna pesma je u finalu.

Zao mi je i sto tvoja pesma ,Milane, nije u finalu, definitivno je zasluzila da se tu nadje :(

Pohvale Vaxildanu na originalnosti. Soundtrack iz jedne od mojih najdrazih igara. Prosli put Final Fantasy tema, sada Heroes of Might & Magic........mozda pesma nije skupila dovoljno bodova za finale ali makar neka bude uteha da ima nas koji volimo ovo. A svakako smo i gameri :D

Srecno svima u finalu!

Ideje nisu problem, ali vrhunac mog iskustva u photoshop-u je da promenim boju kose/očiju ahaha Tako da ništa od prijavljivanja za sada. ^^
Ne treba to da te ograničava uopšte. Baneri nisu obavezni. Ti kao organizator moraš jedino da predstaviš pesme sa youtube linkom i da upisuješ bodove u Excel tabelu. Sve ostalo je tvoja dobra volja. A ako baš nećeš da bude bez ičega uvek može da nađeš sliku na internetu i kropuješ i napišeš ime izvođača i naziv pesme i eto ti baner. Poenta je da se zabavimo, a baneri i predstavljanje rezultata mogu, a i ne moraju da se organizuje tako složeno.
Zao mi je i sto tvoja pesma ,Milane, nije u finalu, definitivno je zasluzila da se tu nadje :(
Ma skroz nebitno, ne opterećujem se time. Posebno kada sam organizator ja i nemam neki takmičarski duh. Više mi je zabava da sve pripremam i da pratim kako se rezultati menjaju iz časa u čas.
Drago mi je da vidim da ima ljudi kojima se pesma dopala, meni dovoljno.
Moja reakcija kada sam video da od finala opet nema ništa...
FB_IMG_1657290354582.webp

Ja sam glasao. Od ovog trenutka i vi možete da počnete. Glasanje se završava u ponedeljak u 17.00.

Od mojih glasova u 2. pf nisu prošli:

7p - Ismaël Lô - Incha Allah
6p - Val - Navechna
5p - Karin Mushegain
1p - Triantafilos

I iz 1. pf od neplasiranih bih izdvojio DzhaYammi, Gigolo, Lillasyster i Petru da su mi se svideli i da bi od mene sigurno dobili neke bodove da sam bio u tom pf.

Nije ni moja pesma prošla, al sam kapirao da je to bio relativno verovatan ishod jer je malo neobična varijanta, ali sam je svesno s tim na umu i poslao. (Generalno je Liraz tako neki orijentalni retro-indi-elektro-pop, iz Izraela je ali je iranskog porekla, pa su joj pesme na persijskom i inspirisane iranskom popularnom muzikom 60-ih, 70-ih i kasnije, meni je svakako zanimljiva priča.)

Svakako u finalu ima pesama koje mi se dopadaju, za 2 navijam da se nađu bar u top 3, a sastaviću uskoro glasove kad još jednom preslušam i poslati.
Meni zanimljiv (i) ovaj FSC, srećno finalistima! 😊

Last edited:
RIP Filhy
Pa pogodio sam 7 od 9 u prvom polufinalu i 7 od 10 u drugom, što smatram da je jako dobro, s obzirom koliko su nijanse u bodovima odlučivale.
U prvom sam predviđao greškom Vincenta Malina i Lillasyster u finalu umesto Eve Ride i Elin Fflur, ali jako mi je drago za obe da su prošle.
U drugom sam malo više lutao i u finalu video The Roop, VAL i Karin Mushegain, umesto Nonzwakazi, Rigoberte Bandini i Dramaminija. Šokantno mi je stvarno samo 26 poena za Karin, a bio sam ubeđen da je jedna od najsigurnijih finalistkinja (i da ju je Milos-S poslao). :eek: Odlična pesma, Vax'ildan.

S obzirom da kao finalista ne smem da se otkrivam, a bodovao sam oba polufinala, u nastavku su moji poeni za ispale pesme. Nije mi toliko loša situacija kao što obično biva, tako da će mi biti jako teško da u finalu rasporedim glasove.
Pohvala za sve u tabeli, a Bebi drugi put uzastopno dobija (možda) najveće bodove od mene u polufinalu i ne prolazi!

j2eoQc5.png

Čestitam svim finalistima! Nažalost nisam mogao da ispratim uživo, ali sad sam sve pregledao i moji favoriti su svi prošli.

Nisam/Ne bi dobio bodove od Adija :O
Milan (Petra) i ti (Lillasyster) ste bili na ivici za bodove u prvom polufinalu (dosta je bilo teško bilo odlučiti i nijanse su presudile), dok mi je u sličnoj poziciji u drugom polufinalu bila jedna pesma koja se plasirala u finale (na 11. mestu).

Inače, izvinjavam se, tabela nije dobra, zaboravio sam da sam bodove dao ili bih dao za The Roop! :LOL:
Evo ispravljene:

j94qOST.png

Pa pogodio sam 7 od 9 u prvom polufinalu i 7 od 10 u drugom, što smatram da je jako dobro, s obzirom koliko su nijanse u bodovima odlučivale.
U prvom sam predviđao greškom Vincenta Malina i Lillasyster u finalu umesto Eve Ride i Elin Fflur, ali jako mi je drago za obe da su prošle.
U drugom sam malo više lutao i u finalu video The Roop, VAL i Karin Mushegain, umesto Nonzwakazi, Rigoberte Bandini i Dramaminija. Šokantno mi je stvarno samo 26 poena za Karin, a bio sam ubeđen da je jedna od najsigurnijih finalistkinja (i da ju je Milos-S poslao). :eek: Odlična pesma, Vax'ildan.

S obzirom da kao finalista ne smem da se otkrivam, a bodovao sam oba polufinala, u nastavku su moji poeni za ispale pesme. Nije mi toliko loša situacija kao što obično biva, tako da će mi biti jako teško da u finalu rasporedim glasove.
Pohvala za sve u tabeli, a Bebi drugi put uzastopno dobija (možda) najveće bodove od mene u polufinalu i ne prolazi!

j2eoQc5.png

Nije moja pesma ali definitivno jeste moj fah i za mene jedna od najboljih pesama na celom izdanju. Jos jednom pohvale Vaxu!

Takodje zaboravih da dodam, pohvale i Hansu na sjajnoj pesmi, neprestano je slusam. Takodje kod mene u samom vrhu. Zao mi je sto je tesno izvisila za finale ali kod mene ce se sigurno slusati i dalje.

Nadao sam se da ću se nekako provući u finale. Malo je neobična priča - Sećam se da je MilanB organizovao FSC "Svi jezici sveta" ili tako nekako i ja nikako nisam mogao da pronađem odgovarajuću pesmu. Kada se završio rok za prijavljivanje setio sam se Ismela koga bih tada verovatno prijavio sa njegovom, verovatno najpopularnijom pesmom "Tajabone" koja je negde bila i glavna tema Almodovarovog filma "Sve o mojoj majci". Doduše, pitanje je da li bi i ona prošla u finale, na ovom izdanju zbog broja pregleda na YouTube-u nikako ne bi zadovoljavala kriterujeme.

Ali ovih dana crkla su mi dva hard diska - i retko šta sam od fajlova mogao da učitam, folderi su se jedva otvarali. U folderu gde je bila Ismaelova diskografija samo je par pesama moglo da se pusti - jedna od njih je bila i "Incha Allah" i ona je odgovarala propozicijama. U međuvremenu sam je baš zavoleo. Iako je ovo bio veoma restriktivni FSC, moram da priznam da ima lepih pesama. Po staroj navici ću sve pesme, kao i sa prethodnog FSC-a ubaciti u telefon i vremenom brisati one koje mi se ne sviđaju.

Ipak mi se ovde u Moldaviji dopada i nakon onog problema sa smestajem mislio sam da ce biti katastrofa. Medjutim, utisak se popravio i poslednjih dana uzivamo. 😊 Mi se spremamo za finale i prihvatili smo poziv za sutrasnji pre party u Petrovoj organizaciji (cestitke). Ocekujemo dobru zabavu, mozda bude neka pena party. 🥳

Nivo reke Dunava je toliko visok bio da je doslo do poplave (nije bilo toliko kise u navaji) i odvelo nas do finala uz velike talase. 🌊

Ja sam glasao u finalu... Sretno svima... 👌🕺👊

Nivo reke Dunava je toliko visok bio da je doslo do poplave (nije bilo toliko kise u navaji) i odvelo nas do finala uz velike talase. 🌊
Ubeđen sam da ili si poslao Jaseniju, ili će ona biti tvojih 12 poena u finalu. Ukoliko ništa od toga nije slučaj, očekuje nas nivo polava iz 2014. godine. :D

Back