Konačno sam se vratio kući, pa da ne preskočim komentar na ovaj FSC.
Najpre, čestitke
Niko na pobedi i uspešnoj organizaciji!

Eto, osoba koja je osvojila poslednje mesto u finalu Pesme Evrovizije, na FSC-u osvoji prvo.
Bravo za odličan odabir pesme,
Sparkle! Stvarno je divna i najbolja od svih.

Bravo
Marko! Takođe divna pesma i baš je dobro što je išla ovako dobra i originalna obrada, tj. i Gabina i "Sabina" izvedba su jednako divne, a svaka na svoj način. I ipak smo valjda bili na
zelenoj grani jer se i tebi dopala moja pesma.
Eticin
a Serena mi je isto bila super i eto konačno ovaj put lepih (8) bodova od mene!

Takođe, već sam držao palčeve za Muse i to je donekle uspelo, makar do trećeg mesta, pa bravo i
Rintintin! Ali šteta što su
Ivanini Maroon 5 bili poslednji u finalu.
Hvala svima koji su glasali za Sarsinu! Na osnovu opšteg raspoloženja i komentara je delovalo da može makar u top 10, ali se to ipak nije desilo. Nije vredelo ni to što se
Tinteu drugi uzastopni put dosta dopao moj odabir, niti što mi je pesma konačno kod
Anhela iskočila iz najgore, đavolske grupe gde je bukvalno
uvek bivala do sada, pravo u najbolju!

No, hvala posebno
Destryju (
94) na 12 poena (i u polufinalu i u finalu) i konstantnom marketingu!

A ništa manje hvala
Stefanu (
28) takođe na 12 i divnom komentaru.

Zatim hvala veliko
Majsti i
Rintintinu na 10-kama, te
Margy i
Dodo na osmicama, plus
Petru na nezvaničnih 8 poena, pa hvala
Liberti i
Tetsujinu na po 7 poena, i svima ostalima.
Inače, pošto sam imao za zadatak
Petrove pesme, iskreno većinu izvođača sam i zaboravio na onim FSC-ovima na kojima sam učestvovao, a nije ni bilo mnogo meni poznatih u ponudi, tako da sam pesmu birao sistemom tako što sam krenuo od 100. FSC-a a ovamo i od svakog izvođača preslušao nekoliko sekundi njegove ne-FSC pesme sa najviše pregleda i na taj način sam izdvojio jedno 7-8 kandidata koji su me uhvatili "na prvu" i koje sam u kasnijim krugovima dodatno elminisao. Drugi forumaš koji mi je dodeljen kao zadatak je bio
MarkoV, ali na kraju nisam ni imao vremena da preslušavam ono šta je on slao.

Na samom kraju su mi ostale dve pesme oko kojih nikako nisam mogao da se odlučim i tek poslednjeg dana je poslata pesma
Astronomical koja se, opet kažem, meni najviše dopala od svega što sam preslušao u pretrazi, a da nisam očekivao nikakav plasman u tom trenutku.
Odao si se sam jednim komentarom, tj. dva.
Ne znam zašto ju nisam spojio sa Filhyjem posto je i u pf i u f dobila nulu, amaterska greška
Momče, krajnje je vreme da počneš da slušaš pravu muziku!