232. FSC - Roadtrip to Africa

Speak je pesma koju sam pronasao dok sam istrazivao o Africi i onda sam i zeleo da je posaljem u 20:00 medjutim zbog obaveza u tim trenucima ja nisam uspeo i poslao sam je mozda 20tak minuta kasnije i eto zauzeta. Boli me to. Mnogima ce to biti smesno pa i nek bude ali glup je to osecaj kad se poradujes sto si pronasao bas ono sto ti odgovara i neko ti ukrade pesmu. Ali dobro svakako da ce pesma dobiti onoliko poena od mene koliko i treba da dobije takva pesmetina.

Majozi - Fire mi je bila druga opcija kao nesto sto mi se onako dopalo na prvo slusanje ali vise sam je poslao iz nekog razocarenja pa ajde da posaljem neku 2, 3u najbolju opciju. Nisam iznenadjen ispadanjem. Ceo FSC mi je unisten u momentu kad mi je takva pesma poput Speak ukradena :ROFLMAO:

Super je i Podushka.

@Stefan27 RIP legendo. 😭 Ne mogu da verujem da si ispao prosto, ali možda je i do toga što sam javno rekao da pobeđuješ.
FSC kletva favorita slušanja i komentara.

Ponadao sam se da idem na svoju treću pobedu, ali jebiga. Nisam baš očekivao da ću ispasti, ali sam imao neki bad feeling sad pred rezultate.

U svakom slučaju hvala svima koji su glasali za Mehdija, meni je lično ovo možda gore ispadanje od Grantovog s obzirom da je slabije izdanje i smatrao sam da mi je pesma jedna od boljih, ali dobro. Srećno svima u finalu! ❤️

Pa dobro, malo je falilo. Više sreće drugi put. 😂
A meni njena najlepsa, najbolja pesma koju sam cuo. A cuo sam dosta pesama.
I meni je to jedna od njenih najlepših. Ova pesma je čekala već neko vreme da bude poslata.
Kada se pojavila ova tema ja nisam imao pojma da je Mariza zapravo rođena u Africi, to sam tek saznao tražeći pesmu i izvođača za ovo izdanje.
Inače, ovo mi je prvi put da šaljem pesmu na portugalskom tako da sam dodao još jedan novi jezik na moju listu.

Saljite organizatoru nastupe koje zelite da budu emitovani na zajednickom slusanju.
Termin ostaje nepromenjen - 20h

Sto se tice prolaska u finale, 1. pf-e ste mi raskomadali kao Kondori lesinu, a dok je 2. pf-e proslo sa jednom ranom, dubokom i manjom ogrebotinom.

1. pf-e:

12p Mehdi Bahmad
10p Ismael Lô
6p Steven Hannington
5p French Montana
4p Thami
3p Calema

2. pf-e:

12p Mariza
6p Craig Lucas

Ovo mi je treci put da sam regularno dva puta zaredom u finalu i bas mi je drago da sam sa ovom pesmom prosao u finale.

Liberta, svidelo mi se sto su ovo zaista bili dueli i nema dodatnih iznenadjenja. Znalo se tacno ili jesi ili nisi. (y)

Speak je pesma koju sam pronasao dok sam istrazivao o Africi i onda sam i zeleo da je posaljem u 20:00 medjutim zbog obaveza u tim trenucima ja nisam uspeo i poslao sam je mozda 20tak minuta kasnije i eto zauzeta. Boli me to. Mnogima ce to biti smesno pa i nek bude ali glup je to osecaj kad se poradujes sto si pronasao bas ono sto ti odgovara i neko ti ukrade pesmu. Ali dobro svakako da ce pesma dobiti onoliko poena od mene koliko i treba da dobije takva pesmetina.

Majozi - Fire mi je bila druga opcija kao nesto sto mi se onako dopalo na prvo slusanje ali vise sam je poslao iz nekog razocarenja pa ajde da posaljem neku 2, 3u najbolju opciju. Nisam iznenadjen ispadanjem. Ceo FSC mi je unisten u momentu kad mi je takva pesma poput Speak ukradena :ROFLMAO:
Isto. Od reči do reči.

Zahvaljujem svima koji su udelili poene za Happy 😇

Pesme kojima sam dao poene a koje su ispale:
Mariza-Mãe (2p)
Tems - Higher (5p)
Majozi - Fire (10p)

Finale! Jest da me opet čeka lizanje dna tamo ali dobro je sve🙏

Jesam relativno skoro slao Ismaela, ali kako sam posebno emotivno vezan za Tajabone, prosto sam morao da je pošaljem, najviše zbog filma u kome se pojavljuje; ne samo taj nego i ostali Almodovarovi filmovi me podsećaju na jedan kratak period mog života kad sam stvarno bio srećan. :( Zato sam i tako snažno hteo da ovu pesmu "prisvojim", da eto, makar ovde bude moja. U temi Šta trenutno slušate ću okačiti klip koji sam napravio od scena iz filma.
Što se ovog izdanja tiče, moj apsolutni favorit ostaje Sade. ❤️❤️❤️

Čak ni polufinalni rezultati nisu uspeli da pomere temu sa mrtve tačke 😪 Tuga

Finalno glasanje je počelo tako da možete slati svoje glasove. Kada će biti zajedničko slušanje večeras? 🎉 Nažalost nemam tu privilegiju da glasam nakon toga ali dobro. Mislim da ću moći da budem sa vama!

Zajednicko slusanje veceras u 20:00
Okuupljanje i nudjenje uz I See Red pocinje u 19:55

Primetio sam da se nude na Instagramu uz tu pesmu i sad su mi je zgrozili.

"....Mama je uključila radio i kabinu je odmah preplavio zanosni ritam pesme Papa Vembe. Naši rođaci su krenuli da se praćakaju i Kristijan me je obešenjački pogledao, podignutih obrva, mrdajući ramenima kao neki etiopski plesač. Tetka Euzebi je požurila da pojača radio. Iz prtljažnika sam video kako se glave klate levo-desno u ritmu muzike. Kad je počeo refren, devojčice su zapevale: "Marija Valensija, heej, heej, heej!" To je zabavljalo mamu, koja se okretala da mi saučesnički namigne. Radio-voditelj se glupirao, pevao je, nadjačavajući muziku. Razumeo sam samo neke reči u njegovim rečenicama na kinjaruandi: "Radio 106 FM! Super radio! Papa Vemba!" Veselo je pevao refren, piričao, šalio se, bio pravi klovn na radio-talasima. Priključio sam se ostalima, premda sam mrzeo da plešem, drmusao sam se, udarao dlanovima kako sam znao i umeo i oduševljeno pevao "heej, heej, he!" kad sam iznenada primetio da se niko ne pomera. Lica naših rođaka poprimila su potpuno drugačiji izraz. Kristijan se skamenio. Tetka Euzebi je naglo isključila radio. Niko više nije pričao. Iako nisam video mamino lice, osećao sam njenu nelagodu. Pogledao sam Kristijana:
"Šta se desilo?"
"Ništa. Obične gluposti. Radio-voditelj... Ono što je rekao..."
"Šta je rekao?"
"Rekao je da bubašvabe moraju da nestanu."
"Bubašvabe?"
"Da, bubašvabe. Inyenzy".
Ćutao sam.
"Oni koriste taj naziv kada govore o nama, Tutsijima".
Auto je usporio. Ispred nas su bila vozila koja su stajala na mostu.
"Vojna barikada", rekla je izbezumljeno tetka Euzebi. ".......

odlomak iz knjige "Mala zemlja" - Gael Faj.
inspiracija za slanje predloga za "afrički" fsc, a vama od srca predlog za čitanje, posebno davaocima poena. Hvala. 😉🙂♥️

Last edited:
Nisam ocekivao ispadanje ali dobro idemo dalje🥳 meni je izdanje odlicno pa onda se i necu buniti sto me bojkotovase

Back