238. FSC - Winners at War

ovi narandžasti su prošli u finale tog izdanja, dok ova tri u žutom su direktni finalisti tih izdanja koji se u suprotnom ne bi plasirali u finale

imam istu ovakvu za finale, pa ako nekoga zanima mogu i nju da okačim.

Destry, bravo za temu i čestitke na uspešno sprovedenoj organizaciji. Šteta što si ušao u klub organizatora koji ostaju u polufinalu. 😂
Miloše, bravo! Najbolja pesma pobedila. Mene si iznenadio izborom pesme za ovo izdanje. Jedva čekam tvoju temu. 🙂
Irina Rimes prenisko, ali nisam iznenađen. Drago mi je da je Petar poslao baš kada je direktni finalista.

'Ajde izmislite još neku statistiku gde ovako loše prolazim, taman da mi sjašu ovi što smaraju oko nameštanja na Slušanju i sl. :D

Ako je Rusija tema moraću da preskočim, a i taman bi mi prijala pauza.

Očekivao sam bolji plasman za Hold My Hand - barem top 5. :( Jeste pesma megahit i bila nominovana za Oskara (ja uvek poštujem svačiji subjektivni ukus da ne mora svaki svetski hit da mu se dopadne) - morao sam tu intimnu verziju da pošaljem na Slušamo FSC - gde se na kraju pesme nakon izgovorene rečenice "I heard from the heavens" jedva uzdržala da ne brizne u plač - što nije bilo fejk a znamo da na dodeli Oskara ima toliko tih isceniranih emotivnih reakcija.

Okačiću i jednu od video reakcija kakve inače nekad volim da pogledam (ne poput wiwijevaca ili honest vocal coach-a koji realno loše to rade):

Pogledao sam ih poprilično i nisam naišao na neku lošu (dobro većina i jesu Lady Gaga fanovi pa je razumljivo; ali bilo je reakcije okorelih hevimetalaca kojima se isto svidela baš pesma). Ima par stvari koje sam primetio kao i ova devojka a to je da je instrumental namerno pojednostavljen da bi Gagin neverovatni glas mogao da izdominira, zatim njeno netipično uzimanje vazduha između fraza, savšreno uklopljene utišane električne gitare na kraju pesme, veoma suptilno da evociraju legendarnu Top Gun Anthem Hansa Zimmera iz prvog dela filma. Sam film mi se nije toliko dopao. Složio bih se sa jednom opaskom iz tih video reakcija da možda nisu uspeli da naprave dostojan Top Gun 2.0. ali Lady Gaga itekako uspela da napravi dostojni nastavak "Take My Breath Away" hita.

Očekivao sam bolji plasman za Hold My Hand - barem top 5. :( Jeste pesma megahit i bila nominovana za Oskara (ja uvek poštujem svačiji subjektivni ukus da ne mora svaki svetski hit da mu se dopadne) - morao sam tu intimnu verziju da pošaljem na Slušamo FSC - gde se na kraju pesme nakon izgovorene rečenice "I heard from the heavens" jedva uzdržala da ne brizne u plač - što nije bilo fejk a znamo da na dodeli Oskara ima toliko tih isceniranih emotivnih reakcija.

Okačiću i jednu od video reakcija kakve inače nekad volim da pogledam (ne poput wiwijevaca ili honest vocal coach-a koji realno loše to rade):

Pogledao sam ih poprilično i nisam naišao na neku lošu (dobro većina i jesu Lady Gaga fanovi pa je razumljivo; ali bilo je reakcije okorelih hevimetalaca kojima se isto svidela baš pesma). Ima par stvari koje sam primetio kao i ova devojka a to je da je instrumental namerno pojednostavljen da bi Gagin neverovatni glas mogao da izdominira, zatim njeno netipično uzimanje vazduha između fraza, savšreno uklopljene utišane električne gitare na kraju pesme, veoma suptilno da evociraju legendarnu Top Gun Anthem Hansa Zimmera iz prvog dela filma. Sam film mi se nije toliko dopao. Složio bih se sa jednom opaskom iz tih video reakcija da možda nisu uspeli da naprave dostojan Top Gun 2.0. ali Lady Gaga itekako uspela da napravi dostojni nastavak "Take My Breath Away" hita.

Sa svime se slažem osim sa jednim a to je da Top Gun Maverick nije dostojan naslednik prvog dela. Meni je drugi deo bolji od prvog. Ima svakako cringe momenata nema šta ali opet mi je film bio jako jako dobar. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali mišljenje da je 2i deo lošiji nije većinsko uopšte!

Čestitke na pobedi Miloše plavi ☺️
Čestitke i domaćinu na trudu, ovo sa istorijatom je zaista zahtevno! Ako budeš imao vremena volela bih i ja nastavak, meni bi bilo interesantno čitati kako je bilo od 150-og izdanja pa do novog foruma ☺️

Gledam kako ste neobično glasali za A-ha, ili 12 ili 0 😄 i čak pet 12ca!
Iako je na kraju plasman slabašan, baš mi je drago da je ipak našla put do nekolicine slušalaca i da vam je bila najbolja. Nisam znala da su snimili novi album, tako da sam zahvaljujići zadatku otkrila pesmu i činilo mi se interesantnim poslati jedan legendarni bend sa novom pesmom.

Tinte, šalila sam se da su pesme loše 😄 Mislim nije sad da sam nešto pala u nesvest, jedan prosečan FSC po kvalitetu pesama, ali daleko od toga da sam ga ocrnila. Zapravo sam bila ironična jer su mnogi pre mog komentara pisali kao su pesme užas, pa mi došlo da lupim da su njhove još užasnije 😄

Ja se nadam da jeste. Marko me je zarazio svojim FSC-om da istražujem slovenske pesme i nekoliko ruskih još od tad vrtim svaki dan.

Čestitke od srca plavom lošmiju. Balade na FSCu retko nagradim poenima jer uglavnom budu patetične koje ne vrede pet para, no ovde sam se ježio prilikom slušanja. Obzirom da je bila u suprotnom pf, slabije sam je slušao ali sam odmah uspeo da procenim kvalitet tako da je i dobila poene. Stvarno je reč o vanserijskoj kompoziciji koja je , može se slobodno reći, bezvremenska. Stoga, mogu samo reći da smo svi mi blagosloveni da možemo biti svedoci ovakvim monumentalnim delima koja nadahnjuju i inspirišu.

Ako je Rusija nek budu bar države ex SSSRa da imamo veći opseg.

Ovako većina ljudi realno jedva da zna ijednu rusku pesmu

Vise je problem sto nemam zelju da saznam za nove pesme, nego sto ne znam trenutno xd

Na obe liste 21. mesto, zanimljivo.
Da dovršim ono što sam trebala.

Rezultati manje više OK, kao što sam već pisala juče, jedino mi je žao što u finalu nije bilo mesta za Fonsija (nekako ga više volim čuti u ovako laganijim varijantama, nego pesmama tipa Despacito i slično mada ima ponekih izuzetaka) i Anouk, čija mi se pesma takođe dopala i prijala mi je. U prvom polufinalu mislim da Sia nije baš zaslužila da bude poslednja iako nisam baš neki fan. Inače, zanimljivo mi je da sam na prošlom izdanju u užem izboru za slanje imala ovu pesmu, ali u verziji Keale Settle i koja mi je lično čak i bolja od originala.

Elem, printscreenovi: prijave: Boxy, Choda; glasovi u polufinalu: sparkle, Anhel; glasovi u finalu: Storm, Pokahontas.

Dodaću printscreenove prijave i glasova organizatora, kao i spiska zadataka, samo da uslikam prijavu, pošto sam naknadno videla da sam zaboravila da pripremim.

Last edited:
Back