243. FSC - Molim te budi Bebi!

Poštovani, do kog vremena želite da traju prijave za FSC u subotu?

• Total voters
    29
  • Poll closed .
Moja zamisao FSC teme je raznolikost, a ne stilsko jednoumlje koje se propagira od strane jedne struje ljudi. To što su mnogi potpali pod taj uticaj je do njih samih, a naravno da postoje i forumaši koji će glasati i za 20. vek nije da su apsolutna manjina. Meni ne pada na pamet da ikome sugerišem ili drobim o tome šta je poželjno slati šta ne, kao što sami vidite bez ikakvih prepreka šaljem ono što hoću pa makar i ne prošao u finale.

S druge stane ubijena mi je volja za organizacijom, želeo sam maksimalno da napravim šou program da se svi lepo zabavimo jer to je poenta, bar meni koji volim da zabavljam ljude i izazivam lepa osećanja. Tako da ću u miru prikupiti glasove, profesionalno privesti kraju što sam započeo i okačiti eksel na kraju jer neću da se cimam oko nečega što se svakako popljuvati čim se ukaže prilika za to. Od sad pa nadalje smišljajte teme po "ravnopravnosti".
nemoj da se ljutiš ako shitpostujem ili prozivam neke žanrove / pesme, uglavnom se zajebavam i sve ovo mi je dobra zabava, uživam☺️

u ovoj situaciji se donekle slažem sa Petrom, ovde smo svi zbog zabave, a ne da sisamo krv jedni drugima, tako da svaki loš ili maliciozan komentar treba tumačiti kao zezanje

koliko su se i meni prošlo izdanje neki peli na vrat pa koga boli uvo, bilo pa prošlo. Što se kaže nek dušmani crknu od muke (ne bukvalno, u metaforičkom smislu🙃)

Last edited:
20/45

Za sada je izuzetno napeto, nema izrazitih favorita i svi su nešto blizu jedni drugih. Vrlo različito glasate.
Sve je još otvoreno, hvala što mi priređujete napeto glasanje to sam valjda i hteo da manifestujem. :love:

Nakon sto godina, komentari.

PRVO POLUFINALE

Corona - The Rhythm of the Night
Jedan od onih klasika koji me oduvijek živcirao

Đorđe Balašević - Krivi smo mi
Nisam njegov fan, mislim, kao okej mi je ovo, ali mi nekako skroz usputno i nebitno.

Scissor Sisters - Invisible Light
Samo ok. Neki momenti su mi baš dobri, neki malo manje, u globalu prosjek.

Agnes Obel - Familiar
Uf, kako je ovo dobro. Ali do 1:35. Nakon toga mi je previše svega i svačega i totalno se umrtvi ona neka posebna atmosfera koju je početak nosio. Šteta, ali svakako ipak najbolje do sad.

Ewa Farna - Na ostří nože
Draga mi je Ewa, bilo da pjeva na češkom ili na poljskom. Znam ovu pjesmu od ranije, al' je baš nisam dugo čuo. Lijepo podsjećanje.

Bob Sinclar & Cutee B. Feat. Gary Pine & Dollarman - Sound Of Freedom
Am sori, ali ne.

Sophia Del Carmen - Lipstick
Takav jedan previše puta prožvakan koncept, ne mogu ja to.

Käärijä - Mic Mac
Ne volim povlačiti paralele, ali moram. U usporedbi s Cha cha cha ovo mi zvuči baš amaterski. Ne znam kakve su mu ostale pjesme, ali ako su približno ko ove, nek mi radije ostane u lijepom sjećanju samo po ESC priči.

Teya Dora - Džanum
Uopće ne želim ulaziti u priču bojkot/nebojkot, ali meni je ovo jednostavno dosadno i ne kontam što je ovdje (mimo tog povezivanja s masakrom) tako revolucionarno da polomi chart-ove posvuda.

Blas Cantó - El bueno acaba mal
Simpatično, iako su mi draža njegova baladična izdanja. No, u svakom slučaju među boljima u ovom polufinalu.

George Michael & Aretha Franklin - I knew you were waiting
Simpa izvlačenje iz naftalina, neka ih ovdje.

Rachid Taha - Minouche
Interesantno, možda ne nešto što bih si ovako puštao, ali u kontekstu FSC-a pristojno. Ako ništa drugo, pridonosi raznovrsnosti.

Brodka - Game Change
Nisam je čuo na engleskom do sad, ali uz tu neku neobičnu i lagano scary notu koju nosi njena muzika i njena pojava mi više paše poljski (ko u onoj pjesmi s mog FSC-a), ipak, muzički je ovo jako interesantno. Moguće da je čak dodam i na Spotify playlistu.

Grace Carter - Why Her Not Me
Dirljiva tematika pjesme. Mislim, ovo je baš onako isprobana formula, ništa wow, ali ne smeta mi.

Naviband - Kupalinka
Koliko su oni dobrih pjesama imali nakon nastupa na ESC-u, baš su underrated duo. I ovo mi je sjajno, plus naravno za njih uvijek plus jer nisu Putinove podguzne muhe kao 90% Bjelorusa pa stvaraju svoju glazbu na divnom bjeloruskom.

Carminho - Praias Desertas
Super instrumental, ali ovaj način pjevanja mi gotovo uvijek smeta ušima i baš kvari utisak maksimalno, žalim.

Diskoteka Avaria - Pey pivo!
Jedna od onih pjesama koje mislim da sam čuo milijun puta, ali nikad me nije dovoljno zainteresiralo da vidim šta je to zapravo. Na granici zabavnosti i iritantnosti. Marko ne pije pivo.

Ruelle ft. FLEURIE - Carry You
Trebala se završiti na tipa 3:30 i bilo bi tip top. Ovako me smori do kraja, a zaista nema potrebe.

Konstrakta – Nobl
Ubijte me, ali malo me već smara ova žena i te neke skrivene poručice kroz ove nabrajalice. Svaka čast za ICS i ESC priču (kao i Käärijä), ali mimo toga stvarno nije moj odabir.

Eftalya Yağcı – Darbuka
Pa…zanimljivo, ali malo me do kraja ova kakofonija rastavi od pozornosti.

Funky G - Šta ti mogu (Gad)
Vem är du, lilla flicka? Ne znam ovo od ranije, ali ništa posebno, imaju boljih.

Mika - Happy Ending
Pojma nemate koliko mene ovaj čovjek živcira tom nekom usiljenom hiperaktivnošću i kreveljenjem koji izviru iz njegovih pjesama, ali bravo što ste uboli doslovno jedinu njegovu pjesmu koju podnosim i koja mi je, štoviše, dobra. Dobro zatvaranje ne baš najboljeg polufinala.

DRUGO POLUFINALE

Die Arkitekt ft. Lena Platonos - Julian
Zbunjen sam. Cijenim različitost, ako ništa drugo.

Roxette - Joyride
Lijep klasik, ali pošiljatelj nek se ne nada previše, ja lizao dno s njima u polufinalu.

Šaban Šaulić - Šadrvani
Nikad nisam nešto previše slušao Šabana, ali stvarno je bio vokalni vanzemaljac. Lijepo.

Ghost - Mary on a Cross
Kao neki moj fah, ali brate, kao da nikamo ne vodi. Pjevaju i pjevaju ali ne ispjevaju ništa konkretno.

Lady Gaga - Alice
Previše me ovo podsjeća na onu njenu iritantnu početnu fazu koju ne podnosim. Puno boljih (novijih) pjesama ima.

The Faim - Humans
Kad bih ja imao pojma o glazbi, u smislu da je stvaram, ovako nešto bih komponirao. #PametnomDosta

Paris Paloma - labour
Zvuči kao nešto što bi Belgija poslala na ESC u onom periodu do 2021. godine lol. Pa fino.

Koikoi - Hrast
Pa zanimljivo da i kod „nas“ ima ovakvih stvari. Hrabar izbor.

Solence - Indestructible
Pročitati komentar za The Faim – Humans.

Etta James - At last
Nismo ovo imali do sad? Šok. Cijenim pjesmu, doduše, nikad si je nisam ovako pustio, ali kad god naiđe bilo gdje, s užitkom poslušam.

Eagle-Eye Cherry - Save Tonight
Malo me sramota toga što sam ja do ovog FSC-a mislio da oni pjevaju STAY tonight. :lubanja: Slično kao i Etta, nije nešto što si pustim, ali kad naiđe ne smeta.

Falling In Reverse - Popular Monster
Osjećam da bi mi se ovo trebalo svidjeti više nego što mi se zaista sviđa. No, čini mi se da je jedna od onih koja me uhvati nakon izvjesnog broja slušanja.

Carmen Miranda - Mamãe eu quero
Joj, bože. Totalni non event za mene, ne zamjerite.

Tate McRae - You broke me first
Ovo mi je tako Melodi Grand Prix treće mjesto u onom četvrtfinalu ili čemu već, dakle oki kao pjesma.

Brandy & Monica - The Boy Is Mine
Čini mi se da, što sam stariji, tim mi ovakve pjesme bolje zvuče. Fino.

George Harrison - Got My Mind Set On You
Slično ko Corona, klasik koji mi je meh.

Cornelia Jacobs - I turn to you
Kako HRT za vrijeme intervala pušta reklame, ja ovo nisam ni čuo na ESC-u. Volim od prvog slušanja i hvala što ste mi je skinuli sa spiska, niste trebali zaista. Bolja mi je ova verzija od originala.

Hatari- Spillingargans
Uvijek smo imali sluha za Hatari, tako da može i ova.

Bob Marley-Give me just a litle smile
Meni sve njegove pjesme zvuče skoro pa isto lol, nisam ja za to hipijevstvo i reggae.

Milck - Quiet
Refren mi zvuči ko krađa nečega, ali bez obzira, samo ok, nije me nešto dirnula.

Donna Ares -To mi nije trebalo
Kakva šteta ove žene, suviše rano je otišla. Ovo je baš klasik, dobra stvar.

Beyonce - I Was Here
Među boljim njenim pjesmama definitivno, ali opet nije nešto na što siječem vene.

Zemya Hamilton & Tommy Nilsson – Time
Bolje je završilo prvo polufinale nego drugo. Samo ok, ne ističe mi se nekako u ovom (dosta boljem) polufinalu.

Bebi, samo mogu da kažem da je sve što si uradio u vezi ovog FSC-a divno, stvarno cenim što si uložio toliki trud, a posebno o čemu je već bilo reči, da su pesme nikada raznovrsnije! Bukvalno se ovde može naći za svakoga po nešto, kako žanrovski, tako i po periodima - od pesama starih preko 70 godina do najnovijih. Žao mi je ako te je nešto povredilo, ako ti je možda pesma loše prokomentarisana i ako se zbog toga osećaš loše jer si to najmanje od svih zaslužio i nema razloga za tim! 😇

U vezi platforme Watch Together, odnosno "Slušamo" FSC, ja, kao neko ko je tamo skoro redovno, ali sam zbog svog ukusa kao neki uljez naspram "FSC klana" kome govore da će dobiti nulu pošto je to moja pesma, ili da ću biti izbačen iz sobe zbog nekog komentara, mogu samo da kažem da ne primate sve k srcu jer je tamo tako nešto stvar zabave i pošto već duže vremena to Petar (uglavnom) organizuje, navikli smo na neke hashtag-ove sa kojima se redovno šalimo i sprdamo tipa #crnac, #prija, #bojkot, #lažnihajp, #dobrausvomžanru. Makar ja sve shvatam tamo kao zabavu i šalu i da ništa nije upereno prstom protiv nekoga, ili je možda do mene, pa takve loše stvari ne primećujem? :D I naravno da nema nikakvog klana ili da će neka pesma stvarno biti bojkotovana, već je to sprdnja na račun, verovatno nekih komentara, da se u toj sobi dogovaraju rezultati i "klan" samo znači da grupa ljudi ima sličan muzički ukus.
Eto i Milan je to isto primetio, prošli put je meni njegov Adnan bio najgori u tom polufinalu i popio je loš komentar od mene, a takođe je on baš za moju pesmu napisao da mu je užasna i najgora, a meni nije bilo jasno šta je to moglo toliko da mu bude iritantno u njoj. Ali, kao što je i rekao, tu nema ljutnje i mislim da to nikako ne treba shvatati lično, jer smo navikli da je sve stvar ukusa. Ne može valjda meni niko da nametne mišljenje da li ću voleti pesmu iz 1985. godine ili ne, ili bilo koji žanr. Tu smo da razmenimo mišljenja i upravo je ta razlika u ukusima, ili što bi se tim žargonom reklo "klanovima" meni makar posebno zanimljiva i zabavna. :)

Hvala Filhy Vodolijo moja, jeste da smo skroz različiti što su sve Vodolije tako drugačije jedna od druge al uvek se oseti taj respect tako da nema šta. :cool:

Nastavljamo u istom ritmu me okreni, hajde ko narandžu ubreri i tako ćemo pevati dok se ne završi, glasate vrlo napeto to me radi i tako! 🤩

Bebi, samo mogu da kažem da je sve što si uradio u vezi ovog FSC-a divno, stvarno cenim što si uložio toliki trud, a posebno o čemu je već bilo reči, da su pesme nikada raznovrsnije! Bukvalno se ovde može naći za svakoga po nešto, kako žanrovski, tako i po periodima - od pesama starih preko 70 godina do najnovijih. Žao mi je ako te je nešto povredilo, ako ti je možda pesma loše prokomentarisana i ako se zbog toga osećaš loše jer si to najmanje od svih zaslužio i nema razloga za tim! 😇

U vezi platforme Watch Together, odnosno "Slušamo" FSC, ja, kao neko ko je tamo skoro redovno, ali sam zbog svog ukusa kao neki uljez naspram "FSC klana" kome govore da će dobiti nulu pošto je to moja pesma, ili da ću biti izbačen iz sobe zbog nekog komentara, mogu samo da kažem da ne primate sve k srcu jer je tamo tako nešto stvar zabave i pošto već duže vremena to Petar (uglavnom) organizuje, navikli smo na neke hashtag-ove sa kojima se redovno šalimo i sprdamo tipa #crnac, #prija, #bojkot, #lažnihajp, #dobrausvomžanru. Makar ja sve shvatam tamo kao zabavu i šalu i da ništa nije upereno prstom protiv nekoga, ili je možda do mene, pa takve loše stvari ne primećujem? :D I naravno da nema nikakvog klana ili da će neka pesma stvarno biti bojkotovana, već je to sprdnja na račun, verovatno nekih komentara, da se u toj sobi dogovaraju rezultati i "klan" samo znači da grupa ljudi ima sličan muzički ukus.
Eto i Milan je to isto primetio, prošli put je meni njegov Adnan bio najgori u tom polufinalu i popio je loš komentar od mene, a takođe je on baš za moju pesmu napisao da mu je užasna i najgora, a meni nije bilo jasno šta je to moglo toliko da mu bude iritantno u njoj. Ali, kao što je i rekao, tu nema ljutnje i mislim da to nikako ne treba shvatati lično, jer smo navikli da je sve stvar ukusa. Ne može valjda meni niko da nametne mišljenje da li ću voleti pesmu iz 1985. godine ili ne, ili bilo koji žanr. Tu smo da razmenimo mišljenja i upravo je ta razlika u ukusima, ili što bi se tim žargonom reklo "klanovima" meni makar posebno zanimljiva i zabavna. :)
Amin kao kuća. Digla se frka samo zato što su u Slušamo ušli ljudi koji pre nisu nikad bili deo toga.

I ovo za Klan je, naravno, sprdnja. Sramota što to treba objašnjavati odraslim ljudima...

Mir mir mir niko nije kriv Ava Ava Ava dezedoransuša je prava. :ROFLMAO:

Ma nek ide život, već su mi najavili izbijanje na prvo mesto Ćele kule, ja volim kad se unapred spremim za pakao.

Zaključno dok ne odemo da spavamo stanje s glasačima ovako:

24/45

Popodne šaljem podsetnike, još dva puta spavamo i eto rezultata ovog grandiozno napetog FSC-a!

Back