Moji prvi, ali ne nužno i konačni utisci.

Ocene kažu da mi se više svidelo drugo pf.
I pf
1. David Guetta & Bebe Rexha - I'm Good (Blue) / Liči na original zbog sample-a, mada je meni opšti utisak da u pitanju potpuno druga pesma. Nemam šta da zamerim, ali nisam oduševljen + sećam se da me je i originalni
Blue ozbiljno smarao.
5+
2. A Day To Remember - Miracle / Zašto imam utisak da smo ovo već slušali na nekom od prethodnih izdanja?
5+
3. Nayer ft. Pitbull & Mohombi - Suave (Kiss Me) / Pitbull svakoj pesmi doprinese nekom novom dimenzijom krindža.
5
4. Сергей Лазарев и Ани Лорак - Не отпускай / Moram da priznam da me nikada nisu fascinirali ni pojedinačno, a ni sada u duetu. Pesma je pristojna, ali sam bez bilo kakvog jačeg utiska.
5
5. The 1975 - I'm In Love With You / Ne znam šta bih posebno izdvojio.
6
6. ALMA - Dont Know / U refrenu me neodoljivo podseća na Evangeliu. Manjka mi energije.
7
7. Imagine Dragons - Wrecked / Fino, mada za mene ne posebno upečatljivo, makar ovako na prvu.
7
8. Jonas Blue, MAX – Naked / Jonas i Max su simpatični, ali me pesma ne golica.
5+
9. Onirama - Ola esu mou ta `mathes / Ne osećam.
5
10. BLITZ UNION - The Truth / Istina je da je pesma negde na granici podnošljivog za nekoga poput mene, ko je miljama daleko od ovakvog zvuka (možda ne zvuči tako, ali ovo je zapravo kompliment lol)
7+
11. Jason Derulo - Acapulco / Podseća me na muziku koja ide u poluvremenu neke utakmice.
6+
12. Eivør – Let it Come / Filhy Crystall ball, drago mi je da je bio u pravu.
9
13. First Aid Kit - Out Of My Head / Predlog koji definitivno dođe kao prva pomoć za ovakvu selekciju prvog polufinala.
9
14. Magdalena Bay - Chaeri / Uglavnom volim ovakve pesme, a jedino što bih ovde zamerio je trajanje, izgubim se.
7+
15. Fuel Fandango ft. Leo Rizzi - Las manos / Dobijam neki hippie/gypsy vajb. Posebno mi se sviđa kako se gradi refren, a španski jezik je uvek dobrodošao.
9
16. Sam Smith – Diamonds / Dopada mi se pesma, a prava je šteta to što je on ozbiljno neotesan (mada to ovde nije predmet ocenjivanja)
8
17. Andromache - Me Tin Próti Matiá / Ova devojka je u takvom energetskom deficitu, da i ovakvu veselicu ubije u pojam.
5
18. Monique - Palauksiu kol užmigsi / Slatkasto i dreamy.
7+
19. Ashes Remain - On My Own / Nemam ništa konkretno da zamerim, iako me ne radi naročito.
6
20. Rina Sawayama - Holy (Till you let me go) / Svidela mi se i njena prethodna FSC pesma, ali je ova, kao pravi dark pop, malo više po mom ukusu.
10
II pf
1. Tea Tairović - Na jednu noć / Nisam njen najveći fan, ali cenim to što se ne folira i totalno je iskrena oko toga šta i na koji način prodaje. Pesma mi je simpatična.
7+
2. Anne-Marie – Heavy / Izdvojio bih poslednji minut koji mi se više dopada od ostatka zato što je malo dinamičniji.
7+
3. RÜFÜS DU SOL - On My Knees / Odlični su + volim kada pesma ima neki zlokoban vajb, a ovde je to lepo upakovano i u smislu vizuelnog.
9
4. Farruko – Pepas / Zvukom me podseća na desetine drugih pesama koje prate ovakvu matricu, ali mi ne smeta da zuji negde u pozadini.
6
5. Goran Bare & Majke - Teške Boje / Meni ne naročito blizak zvuk, ali mi nije odbojno.
7
6. Mahmot Orkan feat Irina Rimes - Hero / Ne znam šta bih posebno izdvojio, ok predlog.
7+
7. Leonie Pernet - Hard Billy / Pomoliću se FSC bogovima da glasači dobiju hard-on kada čuju
Hard Billy i pošalju je u finale! Možda mi malčice fali beng u nekom momentu, ali sve drugo je bez zamerki.
10
8. Yenne - Feed the Demon / Muzika mi je na prvu odlična, a jedino što mi na momente para uši njeno pevanje, jer kao da se trudi da nadjača instrumental, posebno u refrenu. Trenutno
8
9. Aleksandra Prijovic – Placebo / Korektno za to šta je.
7
10. Fly By Midnight – Dance / Zanimljivo i lagano, nije napadno (osim njihovog ajlajnera).
8
11. Muse - Time is Running Out / Pristojno.
7
12. Beyonce - Alien Superstar / Ne znam zašto dobijam Ru Paul i
Drag Race vajb, ali ne žalim se. Mnogo mi se više dopada u ovakvom aranžmanu, nego da slušam ono uobičajeno arlaukanje (nije šejd na njen vokal, jednostavno mi je nekad too much).
9
13. PVRIS - Death Of Me / Jako dobar izbor, a posebno mi se sviđa kombinacija bridga i refrena, kao i poslednji minut.
9
14. Cannons – Shadows / Volim ove lounge i chill pesmice, iako na momente umeju da budu monotone.
7+
15. Joker Out - Demoni / Prvi put sam čuo ovu pesmu kada ste je pominjali u kontektsu njihovog izbora za ESC i sasvim je ok.
8
16. Olivia Rodrigo – vampire / Fino, ali nešto me jako podseća na Taylor Swift i onda se smorim.
8+
17. Jão – Louquinho / Portugalski dobija plus, ali me pesma nije osvojila.
5+
18. Dermot Kennedy - Kiss Me / Prijatno za slušanje.
8
19. SASHA - DA SE LJUBIMO / Generalno imam problem sa ovim novijim pesmama i izvođačima, jer ne mogu da odredim neki kriterijum kojim bih se vodio, pa onda menjam mišljenje od pesme do pesme. Kod ove mi se dopada vajb.
9
20. AMARANTHE - Damnation Flame / Vampiri su među nama. Za moj ukus preglasno.
5