Filhy
Ekspert
Onda još ne smem da pogađam šta je @Filhy jer mi deluje da je dobio 12 od mene![]()
Ma ova je baš preslikana što sam ja naveo, sve iste elemente ima, vokal sličan, melodija gruva isto, onaj screamo momenat u pesmi. Taman posla da svaka rok pesma liči na Popular Monster.![]()
Nisi mi dao 12, nego verovatno doprineo minus 12, a možda i jedno minus 30!
No, moram ipak ozbiljno da te pitam šta te je navelo da tvrdiš da je Miracle preslikana pesma od Popular Monster?
Istina je da mi jeste u neku ruku inspiracija to što je Stefan organizovao, pa da pošaljem nešto što on inače voli, a i da se ja oprobam u žanru koji takođe volim i koji jeste ovde "isplativiji" što se plasmana tiče.
Pesme imaju sličnu energiju i u nekim delovima možda liče, ali prvo nisu iste ni žanrovski!
1. Popular monster je kombinacija više žanrova, najpre su strofe rep, i tek eksplodira kao hard rok i metal u nekim svojim delovima, refren je melodičan bez gitarskih rifova, dok se u Miracle od početka do kraja provlači taj hard rok i metalcore fazon.
2. Struktura pesama je skroz različita. Baš taj screamo momenat koji pominješ je kod Monstera negde u završnici, a kod Miracle je na kraju oba refrena i nije čista "dreka" već je deo teksta But I don’t need a fuckin' miracle.
3. U vezi screama direktno, a i cele pesme, vokali su potpuno različiti. Pevač Falling in Reverse ima daleko viši glas, poput tenora, a Jason iz A Day To Remember ima dosta grublji glas.
4. Cela atmosfera pesama je potpuno različita, kao i sam tekst koji je maltene sušta suprotnost.
Baš sam i sa Stefanom komentarisao da se radi o dve totalno različite pesme koje su, eto, samo energični rok (manje ili više).
Pritom, da se razumemo, meni je lično Popular Monster nešto bolja i kompletnija pesma od Miracle, iako su obe sjajne. PM je dobila 10 poena tada, a M bi u ovoj konkurenciji mogla da dobije 6 ili 7 najviše.
Last edited: