245. FSC - Can't Stop The Feeling!

Onda još ne smem da pogađam šta je @Filhy jer mi deluje da je dobio 12 od mene 😁
Ma ova je baš preslikana što sam ja naveo, sve iste elemente ima, vokal sličan, melodija gruva isto, onaj screamo momenat u pesmi. Taman posla da svaka rok pesma liči na Popular Monster. 😂

Nisi mi dao 12, nego verovatno doprineo minus 12, a možda i jedno minus 30! 😂

No, moram ipak ozbiljno da te pitam šta te je navelo da tvrdiš da je Miracle preslikana pesma od Popular Monster? :)

Istina je da mi jeste u neku ruku inspiracija to što je Stefan organizovao, pa da pošaljem nešto što on inače voli, a i da se ja oprobam u žanru koji takođe volim i koji jeste ovde "isplativiji" što se plasmana tiče.

Pesme imaju sličnu energiju i u nekim delovima možda liče, ali prvo nisu iste ni žanrovski!
1. Popular monster je kombinacija više žanrova, najpre su strofe rep, i tek eksplodira kao hard rok i metal u nekim svojim delovima, refren je melodičan bez gitarskih rifova, dok se u Miracle od početka do kraja provlači taj hard rok i metalcore fazon.
2. Struktura pesama je skroz različita. Baš taj screamo momenat koji pominješ je kod Monstera negde u završnici, a kod Miracle je na kraju oba refrena i nije čista "dreka" već je deo teksta But I don’t need a fuckin' miracle.
3. U vezi screama direktno, a i cele pesme, vokali su potpuno različiti. Pevač Falling in Reverse ima daleko viši glas, poput tenora, a Jason iz A Day To Remember ima dosta grublji glas.
4. Cela atmosfera pesama je potpuno različita, kao i sam tekst koji je maltene sušta suprotnost. :D Popular Monster ima melanholičnu notu koja eksplodira na kraju i govori o mračnom stanju i izlasku iz njega (i sam spot je težak i mračan u prvom delu), a Miracle ima kao tematiku veru u čudo koja nije potrebna da bi se nešto postiglo, itd, itd.

Baš sam i sa Stefanom komentarisao da se radi o dve totalno različite pesme koje su, eto, samo energični rok (manje ili više). :) Miracle više liči na neke ranije FSC pesme i baš nikako ne može biti "preslikana" pesma u odnosu na PM.

Pritom, da se razumemo, meni je lično Popular Monster nešto bolja i kompletnija pesma od Miracle, iako su obe sjajne. PM je dobila 10 poena tada, a M bi u ovoj konkurenciji mogla da dobije 6 ili 7 najviše.

Last edited:
Čestitke pobedniku! 😍 Odlična pesma, čim sam je čuo sam pomislio da će biti u vrhu, što sam i napisao u svojim komentarima.

@Bebi Čestitke na drugom mestu. Ja sam hteo da pošaljem tu pesmu i baš sam se rastužio kada mi je Stefan rekao da se neko već prijavio sa njom 😭 Neverovatno sam je zavoleo i stalno je slušam.

Hvala svima koji su glasali za Muse. Zadovoljan sam 14. mestom od 40 učesnika, veliki je napredak u odnosu na 30. mesto koje sam zauzeo na prethodnom FSC-u na kojem sam učestvovao 😁 Ostaje malo žal što nisam prvi prijavio Holy Til You Let Me Go od Rine jer bih bio 2. ali mi takođe uliva nadu da ću jednog dana da pogodim ukus foruma i da pošaljem nešto što će biti konkurentno za visok plasman.

@Filhy meni je žao što nisi bolje prošao, makar da si se upisao na LU. S obzirom da si od mene 10 dobio po mom mišljenju si zaslužio mnogo bolje! Da sam tvoju pesmu ja otkrio ranije verovatno bi mi bila na listi.

Inače sam imao sličnu situaciju kad sam na svom RnR izdanju poslao Hurricane od I Prevail pa je bila priča da zvuči isto kao Hostage, mada ta u refrenu jeste bila dosta slična, nije bila ista, ali ok.

Svakako, imaš dobro uho za ovaj tip muzike, voleo bih ponovo da te vidim u takvom izdanju. 😍

@Filhy meni je žao što nisi bolje prošao, makar da si se upisao na LU. S obzirom da si od mene 10 dobio po mom mišljenju si zaslužio mnogo bolje! Da sam tvoju pesmu ja otkrio ranije verovatno bi mi bila na listi.

Inače sam imao sličnu situaciju kad sam na svom RnR izdanju poslao Hurricane od I Prevail pa je bila priča da zvuči isto kao Hostage, mada ta u refrenu jeste bila dosta slična, nije bila ista, ali ok.

Svakako, imaš dobro uho za ovaj tip muzike, voleo bih ponovo da te vidim u takvom izdanju. 😍
Hvala ti puno i znači mi baš kada ova pohvala dođe od tebe! :love: Kao što rekoh, Popular monster je ipak i po meni bila jača i kompletnija pesma (ako sam sad i ja krenuo da je poredim :D), ali što kažeš, mogao je da bude makar top 10 za Miracle.

Hvala na poenima i na podršci Dr Who na maksimumu! :love:💪
Zatim Stefanu, Milanu, Labi i Tinteu na 10! :love:
Hvala na osmicama: Leo, Niko, Miloš-S, a zatim i Mrm (6), Poky (5), Stole (5), Marko (4), Regulus (4), Liberta (4), i dva Đoleta na po 2 poena. :)

@Shum
Svaka čast na pesmi koja mi je bila favorit izdanja!
Vidim da si stavio ljutiti smajli jer sam te povezao sa "Suavemente". Nije mi ni najmanje ličila na tvoj stil muzike, ali iskreno mi je bilo čudno da je dospela u finale na osnovu bodova (s obzirom da si ti aktuelni pobednik) jer mi je po svemu slična sa "Acapulcom" koji je bio poslednji u tom polufinalu, a eto ta pesma je za dva poena mogla da bude pobednik polufinala! Pritom još gotovo niotkoga nije dobila pozitivne komentare i ocene, sem od Anhela, pa me je i to dodatno odvuklo na tu stranu.
Svakako, bravo za divnu Chaeri! :cool:

Inače, moram da kažem, zanimljivo mi je što su se Etica i Dodo oboje prijavili pri kraju, jedno za drugim, i hteli istog izvođača. Dodo je prijavu poslao oko 22:00 pretposlednjeg dana, a Etica sledeća poslednjeg rano u jutarnjim satima.

To vam je za nauk da prijave šaljete ranije 🤣

To vam je za nauk da prijave šaljete ranije 🤣
Poslao sam broj pre 7 minuta i jos nista...

3489250_saska-karan_share.jpg

Back