247. FSC - Eurovision Language Diversity

Prijave kreću od 12:00h ali ne morate da žurite, jer teško da vam neko može preoteti izvođača sem recimo nekih situacija Grčka/Kipar i sl. Svakoga dana prijava imaćemo Pesmu dana po mom izboru. Krećemo sa najvećim hitom Evrovizije, Waterloo na švedskom. Language rule je prvi put ukinut 1973. godine i nije važio do 1976. (moraću @Andrej da konsultujem oko ovih podataka) a i vi me slobodno ispravite :D U tom periodu Švedska je to maksimalno koristila i pevala na engleskom, sa Abbom eto i pobedila. 1976. nije učestvovala. Wikipedija kaže:

"Sweden did not enter the contest as broadcaster Sveriges Radio (SR) did not have enough money to host another contest if Sweden should win again. A new rule was therefore introduced that in the future each participating broadcaster would have to pay a part of the cost of staging the contest. As the author and historian John Kennedy O'Connor notes in his book The Eurovision Song Contest – The Official History, there had been public demonstrations in Sweden against the contest, which also played a part in SR's decision not to take part."

6URpXDt.gif

Krtice iz Bebilenda uveliko kopaju krtičnjak. Nikako da ubodemo zvuk koji nama odgovara, a sad su nam lepi plasmani doneli motivaciju da što više krtica pustimo da rovare dok ne iskopaju idealnu podrumaru sa potencijalom.

Ja sam se odmah prijavio zato što u principu ne želim da mi iskoči još nešto, od sinoć ne prestajem slušati pjesmu koju šaljem (isto kao i prošli put s Olliejem kojeg sam vrtio i još uvijek vrtim do besvijesti), a takvi FSC entryji su mi najdraži jer znam da je to to 😊

Stojkolend je raspisao konkurs za nacionalni izbor koji će se odžati pretposlednjeg dana prijava. U cilju nam je da pronađemo nešto što ne asocira na nas, hoćemo da potkupimo filharmoniju - kazala je Snežana Đurišić.

Snezana-Djurisic-foto-Ivan-Vucicevic-10.jpg

@Bebi ti si obećao temu sa podrumarama, pevačima koji nemaju nijedan hit; nadam se da ćemo imati takvu jednu temu.:) Ja sam nekada imao u planu temu sa obradama, pa sam onda tako tražeći dobre obrade naleteo na toliko tih nekih ljudi koji snimaju YouTube covere - ono ogroman mikrofon ispred njih i slušalice, čak imaju i na Spotify te covere objavljene. Odlično pevaju ali nemaju svoje pesme.

35 zadataka je podeljeno, jedna uspešna prijava, jedna se još uvek proverava. Delegacije mogu da šalju i željenih 15 ili 20 sekundi za rekapitulaciju (uobičajeno je da bude po 15 sekundi, ali možda bi ovoga puta moglo 20 - može i anketa da se postavi ako treba :D ), ili da to prepuste host broadcaster-u. Trudićemo se da najprepoznatljivi deo pesme stavimo u rekapitulaciju; u prvom postu se nalaze oni linkovi za klipove sa FSC pobednicima - već su bili korišćeni za Destrijev FSC, poslednji je dopunjen pobednicima do ovog izdanja.

Last edited:
Bebi ti si obećao temu sa podrumarama, pevačima koji nemaju nijedan hit; nadam se da ćemo imati takvu jednu temu.:)
Jako volim što sam ne mogu da zapamtim svoje izjave al verujem da jesam to izjavio. 😂
Pa razmisliću o tom konceptu, ako se ne javi neki atraktivniji koncept. 😄

Auuuu kakav sam zadatak dobio 🫶🏻
Svako bi ga pozeleo 🤭

Odlucio sam se za izvodjaca i sad nikako ne mogu da se odlucim za pesmu, imam opciju andjeo i opciu djavo, jedna ima sanse za finale, druga je veliki YOLO

Pa da ali svi koji ce reci da se ide na YOLO su prvi koji ce hejtovati pesmu 🫠

Beblined je sveo izbor na dve pesme i sad sebi ispiremo mozak sa obe da utvrimo koja je veći potencijal.

Delegacija plemena Pouhatan koje predstavlja Pokahontas poslala je svoju pesmu.

Malo se prošaralo, tako da ćemo videti kakav će biti krajnji ishod.

Back