251. FSC - Sve boje sveta

Ocene nakon prvog slušanja, svakako da utisak se može promeniti (i na bolje i na gore)

PRVO POLUFINALE

1. AISEL - Qaradan Qara - plus za originalnost zastave, ali pesma mi je osrednja..6
2. Angèle - Bruxelles je t'aime - Belgija kida na ovom izdanju, ali ovo im je najslabiji predstavnik.. 8
3. Camilo - Manos de Tijera - baš lepo i nežno ..9
4. DATU - BONES -više mi se spot sviđa nego pesma .. 8
5. Edita - Ljuštura - prvi put čujem pesmu, ali kako sam video da je hvalite ovde na forumu pomislio sam da je ne znam ni ja šta 😅 .. 8
6. Idir - A vava inouva - "srednjovekovni" vajb..10
7. Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen - fino krene, ali malo smori do kraja..7
8. Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói - bravo za izbor zastave, a da imam nik dodo bila bi ocena 10, a pošto nisam dodo ..6
9. Marie-Mai - Conscience.. 10
10. Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken - na spotifaj isečku mi je delovalo moćno, ali na kraju prosek.. 7
11. Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness - nije loše ..8
12. Natalia Barbu - Mama - odlična balada ..9
13. Olly - Menomale che c'è il mare ..čil i vajb.. 9
14. Polina Gagarina - Меланхолия - ima mana, ali nije loša ..8
15. Ronan Keating - Breathe - odlično ..10
16. Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn - ovo je iz nekog dečijeg filma o Vikinzima, a pesma nije u tom fazonu? ..i to da zanemarim, nije mi nešto.. 6
17. Sophia Mason - Jij kent mij beter.. pa ne.. 5
18. The Last Dinner Party - My Lady of Mercy.. refren mi se sviđa..8
19. Troye Sivan - Rush .. ovo je ispod svakog proseka .. 4
20. Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir - od nemačkih mi je najbolja ..8

DRUGO POLUFINALE

1. Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire - zanimljivo ..8
2. Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo - ..10
3. Camilo Septimo - Inevitable - u principu i nije loše, ali baš sam ravnodušan, što je po meni i gore nego da mi se i ne svidi ..6
4. Ed Sheeran - Shivers - Ne uklapa mi se nikako u ovom izdanju. Dobiješ kombinaciju crvene/plave/bele i kao super šaljem Eda .. 6
5. girli - More Than a Friend - refren vadi pesmu .. 8
6. Jessie Ware - Spotlight - dosadnjikavo.. 6
7. Kendji Girac - Conquistador - jedina vrcava pesma na izdanju.. 9
8. Loïc Nottet - Danser ..10
9. Marracash - CRAZY LOVE - slično kao i Meksikanci .. 6
10. Mentissa - Mamma Mia - njena pobednička na fsc-u mi je fenomenalna, ali i ova je odlična ..10
11. Milck -Metamorphosis - ništa posebno.. 6
12. Nicki Minaj - Super Bass - .. ne ..5
13. Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река - nakon pesme iznad ovo mi je osveženje ..8
14. Ricki-Lee - On My Own - ona ima sve, i stas i glas, moćna balada, i napetost, i deo pred kraj kad krene jače i više, ali pesma me nije dotakla.. 7
15. Ryan McMullan - Static - atmosferično ..9
16. Shawn Mendes - Wonder - slično kao i sa Edom, samo mi se i pesma ne dopada.. 5
17. THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra - ..10
18. Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram - meni je ovo odlično od prvog dana kada je izašla pesma ..10
19. VALMAR - SZÍNVAK - ODLIČNO..10
20. Yonaka - Call Me a Saint - okej je ..7

Ja u društvu pozitivnih komentara za moju pesmu

vucic-mase.gif

Ne znam da li je ovo još nekome zanimljivo, ali bacio sam pogled na Spotify-u da vidim autore koji su nam poznati ovog izdanja...

Iza pesme Bruxelles, je t'aime se krije Tristan Salvati, kompozitor koji sarađuje sa Louane, njegova pesma Avenir je bila na FSC-u pre milion godina.

Camilovu pesmu potpisuje Edgar Barrera, kompozitor koji sarađuje sa Malumom, Šakirom, Sebastijanom Jatrom...

Autori Ljušture su nama dobro poznati Darko Dimitrov i Nemanja Antonić.

Beautiful Madness su radili Sebastian Arman i Joacim Persson. Ovaj dvojac je radio i In My Bones Reja Daltona, kao i brdo ESC pesama iz produkcije Borislava Milanova. Iznenadilo me što sam video i da su autori pesme Shadows od Štefani Hajncman, moja FSC beba.

Leland je autor pesme Rush, on je veliki hitmejker, a najslušanija pesma na Spotify-u me Kings & Queens Ave Maks.

-

U drugom polufinalu vidimo da je autor pesme Shivers gospodin koji je komponovao i ostale Edove hitove poput Shape of You, Photograph, Bad Habits - Johnny McDaid.

Među autorima pesme More Than a Friend je July Jones, učesnica slovenačkog izbora za ESC (Girls can do anything).

Danny Parker je komponovao Spotlight, ali i brojne hitove poput Mercy i Stiches Šona Mendeza.

Pesmu Metamorphosis je radio Dan Wilson, autor koji stoji iza balada koje je otpevala Adele, kao što su Someone Like You i Don't You Remember.

Hram je komponovala Aleksandra Milutnović.

1. polufinale

AISEL - Qaradan Qara
Dobra muzika, šteta što pjesma zvuči kao nabrajalica, nije mi upečatljiva.
Angèle - Bruxelles je t'aime
Ponavljanje refrena sto puta malo kvari doživljaj, inače ok pjesma.
Camilo - Manos de Tijera
Predivno! Ovo već na prvo slušanje izvlači emocije, dođe mi da nekoga zagrlim. :love:
DATU - BONES
Neobično eksperimentiranje, ali za mene dovoljno prijemčivo.
Edita - Ljuštura
Žao mi je, nisam fan. Ok tekst, ostalo kod mene ne prolazi.
Idir - A vava inouva
Umirujuće i lijepo, vjerojatno će pjesmu "pojesti" veći igrači, no voljela bih da ovako dobar odgovor na temu prođe u finale.
Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen
Zelter meni standardno dobar, nije da se previše ističe, no lijepo ga je čuti.
Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói
Pjesma očito posvećena organizatoru, nije ostalo neprimijećeno! :D Solidno, Chuva se dobro uklopio da ne bude jednolično.
Marie-Mai - Conscience
Kupilo me na prvo slušanje, na drugo već mrvicu slabije, ali i dalje konkurentno.
Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken
Ovaj mjesec mi je u znaku rapa pa mi i ova stvar odgovara.
Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness
Prestala sam pratiti Familiju, nisam imala pojma da je brat nastavio karijeru. Radiofonično, trebalo bi dobro proći.
Natalia Barbu - Mama
Orkestar diže pjesmu, Natalia prekrasna, žao mi je što me sama pjesma ne dotiče (ima sve što bi trebalo izazvati naježitis, a kod mene ništa).
Olly - Menomale che c'è il mare
Mlada talijanska nada, od sveg srca mu želim finale, baš fina stvar.
Polina Gagarina - Меланхолия
Koliko je ova žena lijepa. Prvo sam gledala nju, onda tek slušala pjesmu. Mogu reći da ona svakako ima i jačih pjesama, ova me nije posebno osvojila.
Ronan Keating - Breathe
Ajme, otkad nisam čula za njega; lijepo podsjećanje... Može proći pjesma, voljela bih da više igra na osjećaje, ovako sam ostala poprilično ravnodušna.
Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn
Uljuljkalo me, nježna je i umirujuća - koliko je to dobro u ovoj konkurenciji, ne znam, ali meni se sviđa. Slabo imam prilike čuti švedski u pjesmama, ovdje zvuči predivno.
Sophia Mason - Jij kent mij beter
Drago mi je što daje doprinos raznolikosti jezika na ovoj temi, no pjesma mi jednostavno ne sjeda.
The Last Dinner Party - My Lady of Mercy
Nešto blisko onome što inače slušam, nadam se da će dobro proći.
Troye Sivan - Rush
Ovo je tako zabavno da moram pustiti još jednom! Baš pravi moderni drmoguz.
Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir
Pa gdje su baš sve njemačke pjesme zapale u isto polufinale? Ova mi je najslabija, iako solidna.

2. polufinale

Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire
Simpatično, iako nedovoljno zanimljivo da bih nastavila slušati.
Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo
Dobar ritam, dobar glas, jezik obožavam... Ovo će se slušati!
Camilo Septimo - Inevitable
Skroz neloše, na drugo slušanje ostavlja bolji dojam, na treće će možda još bolji.
Ed Sheeran - Shivers
Sheerana tu i tamo volim poslušati, ima mi dobrih pjesama, no ova me nije osvojila, samo solidna.
girli - More Than a Friend
Podsjetilo me na Icona Pop zvuk, što je samo plus. Ovo ide visoko!
Jessie Ware - Spotlight
Definitivno nešto za mene! Možda nije odmah za najvišu ocjenu, ali lagano se uvlači pod kožu.
Kendji Girac - Conquistador
Od svih njegovih pjesama koje sam čula, svidjela mi se točno jedna. Bit će da nismo na istoj valnoj duljini, tako je i s ovom pjesmom, samo je ok.
Loïc Nottet - Danser
Inače nisam njegova obožavateljica, ali moram priznati da me ova pjesma vozi.
Marracash - CRAZY LOVE
Opa, nisam očekivala da će mi se ovoliko svidjeti, jako zanimljivo!
Mentissa - Mamma Mia
Baš sam prije nekoliko mjeseci otkrila Mentissu, izdvojile su mi se neke druge pjesme, ali nije ni ova loša.
Milck - Metamorphosis
Lijepo, no bojim se da će ostati neprimjetna u ovoj konkurenciji.
Nicki Minaj - Super Bass
Slatkasto, iako nisam prava publika za ovakvu muziku.
Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река
Tako nenametljivo, a tako divno! ❤️
Ricki-Lee - On My Own
Jako dobra, iako djeluje nekako sterilno pa se bojim da će mi malo splasnuti prvi dojam.
Ryan McMullan - Static
I ova mi je definitivno bolja na drugo slušanje, baš feel-good pjesma. (Je li to Jodie Comer u spotu ili sam samo htjela da to bude ona? 😅)
Shawn Mendes - Wonder
Možda može biti mister s ovom kosicom, nije mu ni pjesma loša, mada nisam sigurna da će se uspjeti izboriti za sam vrh.
THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra
I zbog izvođača i zbog naslova pjesme očekivala sam više divljanja, kad ono... malo sam razočarana. Svakako prolazna ocjena, bolje od većine u ovom polufinalu.
Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram
Mrvicu mi je dosadila od silnog slušanja, no i dalje jako dobra.
VALMAR - SZÍNVAK
Pozdrav osobi koja se sjetila Mađara! 🤩 Mene su odmah osvojili.
Yonaka - Call Me a Saint
Za kraj je ostala još jedna odlična stvar, moram istražiti diskografiju benda, zvuče jako zanimljivo.

Back