_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
POLUFINALE 1:
AISEL - Qaradan Qara - Iritantno, nesluÅ”ljivo, oÄajno. Prvo polufinale nije moglo gore da poÄne. Jedino zbog Äega dobija prelaznu ocenu je instrumentalni orijentalni deo.
2
AngĆØle - Bruxelles je t'aime - Onako, pristojna "butik" pesma na francuskom. Samo solidno, ne oduÅ”evljava me uopÅ”te, Å”taviÅ”e potpuno sam ravnoduÅ”an. Äuo sam, a kao da nisam.
6
Camilo - Manos de Tijera - Lepo je, boja glasa mi je malo Äudna, nekako je nazalna, zapuÅ”ena, zatvorena. Zbog interpreracije mi pesma možda nema puni kapacitet, ali mi je u svakom sluÄaju dosta prijatna.
7
DATU - BONES - I evo ga, Filipinski kvalitet na delu. DoduÅ”e, ovo nisam Äuo do sada, ali mi se dopalo na prvu.
9
Edita - LjuÅ”tura - Ok je pesma. Iskreno nisam oÄekivao da Äe mi se svideti, ali je vrlo pristojna. Malo mi interpretacija kvari utisak doduÅ”e, pogotovo u refrenu, dok strofe zvuÄe baÅ” fino.
7
Idir - A vava inouva - MuziÄka podloga mi izuzetno prija, muÅ”ki vokal donekle, a sa ženskim definitivno imam mali problem. Kontam da je to neka vrsta tradicionalne interpretacije, ali mi ne leži. Pohvale za originalan izbor u svakom sluÄaju.
6
Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen - Predivna pesma, niÅ”ta manje nisam ni oÄekivao kad sam video njegovo ime na listi uÄesnika. Ko me imalo muziÄki poznaje, znaÄe da je ovo neÅ”to Å”to je u potpunosti moja sfera interesovanja.
10
Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói - Ovde sam bez nekog specijalnog utiska. Sve mi je u nekoj ravnoj liniji, ne istiÄe se. I rep deonica koja bi trebalo da ostavi makar neki utisak jednostavno zvuÄi vrlo amaterski. Bezveze.
5
Marie-Mai - Conscience - Standarno njen manir. Nedostaje mi malo energije i jaÄine u refrenu. Sve u svemu, solidna pesma, mislim da postoji Å”ansa da mi se viÅ”e svidi nakon Å”to je posluÅ”am joÅ” koji put.
7
Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken - Sjajna produkcija ovde, žalosno je Å”to se takav muziÄki kapacitet ne prenese i na ESC. Pesma mi je u principu ok, ali pred kraj mi nekako opadne interesovanje, nema nekog momenta koji bi održao pažnju.
6
Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness - Nekoliko njegovih pesama mi je na listi, ali eto, ni ja nisam pretpostavio da je on nastavio solo karijeru. Kelly Family volim i povremeno sluÅ”am, i on mi je super. Ovu pesmu nisam Äuo do sada, super mi je, vrlo prijatna i radio friendly.
8+
Natalia Barbu - Mama - Onako, podseÄa me na neÅ”to Å”to bi recimo Laura Pausini otpevala izvorno na italijanskom. Fina mi je pesma generalno, ali imam utisak da neÅ”to nedostaje da bi utisak bio potpun.
6
Olly - Menomale che c'ĆØ il mare - Vrlo prijatno iznenaÄenje, Äujem neke primese kantri muzike u miksu sa italijanskim jezikom i modernijim popom. BaÅ” fino otkriÄe, baÅ” mi je netipiÄno za neki klasiÄan italijanski mejnstrim zvuk.
9
Polina Gagarina - ŠŠµŠ»Š°Š½Ń
Š¾Š»ŠøŃ - Ok mi je ona, iako nemam neki poseban afinitet prema njenog muzici. Evrovizijska pesma je bila fantastiÄna, i to je to otprilike Å”to mi se sviÄa iz njenog opusa. Ovo je svakako u rangu ok, finih pesama.
7
Ronan Keating - Breathe - On stvarno uvek može. Taj neki klasiÄni soft gitar pop zvuk kod mene uvek ima izuzetnu proÄu. TakoÄe, njega izuzetno cenim kao interpretatora, takoÄe jedna od mojih "beba".
10
Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn - Izuzetno lepa balada na Å”vedskom sa nekim keltskim prizvukom. Na prvo sluÅ”anje mi je baÅ”, baÅ” prijala, a u ovom pf-u mi je generalno jedna od boljih, iako sam možda oÄekivao malo viÅ”e od kulminacije.
8
Sophia Mason - Jij kent mij beter - Solidno, mada mi zvuÄi previÅ”e "kompjuterizovano", od same pesme do interpretacije. Vrlo jednoliÄna melodijska linija. Holandski mi isto kao i nemaÄki retko "legne" kada je muzika u pitanju, ovde mi ipak to nije u tolikoj meri izraženo.
6
The Last Dinner Party - My Lady of Mercy - Apsolutna konfuzija od pesme. Strofe poÄnu vrlo fino, a onda doÄe refren i imam utisak kao kad sluÅ”am radio u kolima, pa doÄe do meÅ”anja stanica. Neki Äudni disbalans mi je ovde opÅ”te prisutan, tako da me generalno pesma odbija.
5
Troye Sivan - Rush - Iskreno, nije mi ovo niŔta specijalno. Ok je, može da se posluŔa, ali ono... niŔ' spec. Ubedljivo njegov najbolji FSC pokuŔaj je "Happy little pill" koju i danas sluŔam.
6
Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir - Moja FSC "beba", seÄam se da sam sa njim osvojio 2. mesto. OdliÄna pesma, potpuno po mom ukusu, Äak mi ni nemaÄki koji mi je izrazito grub i nesluÅ”ljiv jezik u njegovoj interpretaciji nimalo ne smeta.
9
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
POLUFINALE 2:
Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire - BaÅ” mi je fino ovo. Refren me užasno podseÄa na neÅ”to Å”to sam ranije Äuo, ali nema sile da se setim Å”ta je u pitanju. Vrlo prijatna melodija i lepo ukombinovani vokali.
7+
Antonio Maggio - Stati dāanimo e dāaccordo - JoÅ” jedna vrlo lepa kompozicija kojoj italijanski jezik daje neku posebnu draž. Dopada mi se i definitivno ide na plejlistu.
8
Camilo Septimo - Inevitable - I ovo mi je dobro, ovo pf na poÄetku veÄ obeÄava mnogo viÅ”e nego prvo. Ima tu primesa i osamdesetih i uticaja The Weeknd-a, i svaÄega pomalo, ali u zbiru daje jednu vrlo dobru i sluÅ”ljivu radijsku pesmu.
7+
Ed Sheeran - Shivers - Neka druga pesma bi bila moj izbor od njega, ali nebitno. Äovek je hitmejker i to je jednostavno tako, svoj posao radi najbolje moguÄe. Uvek rado posluÅ”am ovo kad naleti.
7
girli - More Than a Friend - U refrenu vokalno isuviÅ”e piskavo i to vrlo nepotrebno, buduÄi da u strofama zvuÄi veoma lepo. Da taj refren ne kvari utisak, verovatno bi bila ocena viÅ”e.
6
Jessie Ware - Spotlight - Prihvatljivo. OÄekivao sam da Äe pesma ostati u mirnoj fazi, prvih 30 sekundi je bilo zaista prelepo. Onda je otiÅ”la u drugom pravcu i postala previÅ”e jednoliÄna i neinspirativna.
6
Kendji Girac - Conquistador - Prija mi njegova muzika. Radi me taj lagani letnji vajb u kombinaciji sa Å”mekerskim francuskim jezikom i latino ritmom. U prevodu, on je jedan od onih izvoÄaÄa koje isto mogu bez problema da sluÅ”am skoro u svakom momentu. 10
LoĆÆc Nottet - Danser - Samo ok. Od njega nekako uvek oÄekujem neki banger, jbg, postavio je standard na ESC-u, a kada posluži neki prosek... meh.
5
Marracash - CRAZY LOVE - Pa ne.... Nije ovo neÅ”to Å”to me muziÄki interesuje. PreviÅ”e basic, zvuk koji je danas toliko prisutan da se jednostavno utapa u masu i nema moguÄnosti niti potencijala da pruži neÅ”to inventivnije.
5
Mentissa - Mamma Mia - U odnosu na njenu pobedniÄku FSC pesmu, ovo je 2 koplja ispod. Malo mi vuÄe na Indilu po zvuku, a i po interpretaciji. Koliko me je "Et bam" raspametila, toliko sam na ovo ravnoduÅ”an.
5
Milck - Metamorphosis - Lepo, vrlo konkretna balada savrÅ”eno izvedena. Vokal je takoÄe dosta specifiÄan i rekao bih da obogaÄuje pesmu u smislu da je podiže na viÅ”i nivo.
8+
Nicki Minaj - Super Bass - Uf, ovi njeni poÄeci su mi hit, ova pesma mi je pogotovo bila neviÄeni quilty pleasure svojevremeno. Fino sam se podsetio, zapravo u ovoj pesmi nema niÄega tragiÄnog koliko u njenoj karijeri koja je usledila posle.
7
Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река - Jaoj, predosadno mi je ovo. Oseti se tu i tamo kvalitet, ali mi je prosto pesma kao celina jedna velika ravna crta. I njih dvoje su mi nekako anemiÄni i potpuno bez neke energije.
4
Ricki-Lee - On My Own - HimniÄno, vokalno nadmoÄno, savrÅ”eno. Ovo vidim kao neÅ”to Å”to bi totalno izdominiralo na evrovizijskoj sceni i razvalilo glasove žirija. OtkriÄe, a negde mogu i da naslutim ko je ovo poslao.
10
Ryan McMullan - Static - NadovezaÄu se na naslov pesme, malo mi je sve... pa baÅ” tako-statiÄno. Boja glasa mi je jako prijatna, Äak mi malo vuÄe i na Å irana, ali melodijski i ritmiÄki mi je malo diskutabilna. Ipak, u ovoj konkurenciji to i nije preterana zamerka.
7
Shawn Mendes - Wonder - Može proÄi, iako mi je i ovde izbor same pesme pogreÅ”an. Najmanje 3 njegove pesme mi padnu napamet kada bih ga ja imao u opticaju za slanje.
7
THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra - Jel zapravo ova zmija iz spota naÅ”a zmija bojkotara? Solidno mi je ovo, iako do sada nisam Äuo njihovu pesmu koja je na nivou "Helpless".
6
Tijana BogiÄeviÄ x Damir Kedžo - Hram - Da nam je viÅ”e ovakve kvalitetne pop muzike i izvoÄaÄa u regionu, gde bi nam kraj bio. Ne treba mnogo troÅ”iti reÄi, da li ukrÅ”tanjem ovakve dve vokalne "zveri" može ispasti loÅ”e pesma. TeÅ”ko.
10
VALMAR - SZĆNVAK - Interesantan vokalni spoj. Da li bih pustio pesmu ponovo, pa verovatno ne. Ali moram priznati da ima neku zaraznu notu i upeÄatljivi muziÄki momenat.
7
Yonaka - Call Me a Saint - BaÅ” sam se zapitao da li je moguÄe da Äe FSC proÄi bez makar jedne rok numere, i eto je na samom kraju. OdliÄno mi je ovo, zvuk na koji smo na FSC-u navikli i koji uvek može proÄi.
9