251. FSC - Sve boje sveta

Dobro je sto sam DF šŸ™
Sad me baÅ” zanima Å”to si poslao, jer mi se tvoje pjesme uglavnom sviđaju i često mi zavrÅ”e na playlisti. :D

Krenem ubacivati pjesme s ovog izdanja koje mi se sviđaju na playlistu preko Deezera (jer stara Å”kola šŸ˜… bio je dostupan prije Spotifya) kad ono - sruÅ”ila im se stranica. Nemam sreće.

@libertĆ  nemamo puno zajedničkih izdanja, do sada se baÅ” nismo častili bodovima, ali valjda je vrijeme da se i to promijeni. :D

Predstavljamo vam zastavu Stojkolenda

T
robojka Stojkolenda sastoji se od crvene boje koja oslikava vatreni temperament naÅ”eg naroda, zatim bele boje koja predstavlja čistotu, nevinost i lepotu naÅ”e Snežane ĐuriÅ”ić i na kraju plavu boju koja je boja okeana, vode, a kralj Stojkolenda, Njegovo Veličanstvo kralj Stole, je vodeni znak u horoskopu.

Grb je sačinjen od 27 zvezdica koje predstavljaju broj godina kada je Njegovo Veličanstvo kralj Stole stupio na presto kao prvi kralj Stojkolenda, zatim ilustrovanog lava koji se nalazi i na grbu kraljevske porordice, i u samom centru tu je porodični zamak okružen Zlatinim potokom.

zastava Stojkolenda.webp

Last edited:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
POLUFINALE 1:

AISEL - Qaradan Qara -
Iritantno, nesluŔljivo, očajno. Prvo polufinale nije moglo gore da počne. Jedino zbog čega dobija prelaznu ocenu je instrumentalni orijentalni deo. 2

Angèle - Bruxelles je t'aime - Onako, pristojna "butik" pesma na francuskom. Samo solidno, ne oduŔevljava me uopŔte, ŔtaviŔe potpuno sam ravnoduŔan. Čuo sam, a kao da nisam. 6

Camilo - Manos de Tijera - Lepo je, boja glasa mi je malo čudna, nekako je nazalna, zapuŔena, zatvorena. Zbog interpreracije mi pesma možda nema puni kapacitet, ali mi je u svakom slučaju dosta prijatna. 7

DATU - BONES - I evo ga, Filipinski kvalitet na delu. DoduŔe, ovo nisam čuo do sada, ali mi se dopalo na prvu. 9

Edita - LjuŔtura -
Ok je pesma. Iskreno nisam očekivao da će mi se svideti, ali je vrlo pristojna. Malo mi interpretacija kvari utisak doduÅ”e, pogotovo u refrenu, dok strofe zvuče baÅ” fino. 7

Idir - A vava inouva - Muzička podloga mi izuzetno prija, muŔki vokal donekle, a sa ženskim definitivno imam mali problem. Kontam da je to neka vrsta tradicionalne interpretacije, ali mi ne leži. Pohvale za originalan izbor u svakom slučaju. 6

Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen - Predivna pesma, niÅ”ta manje nisam ni očekivao kad sam video njegovo ime na listi učesnika. Ko me imalo muzički poznaje, znaće da je ovo neÅ”to Å”to je u potpunosti moja sfera interesovanja. 10

Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói -
Ovde sam bez nekog specijalnog utiska. Sve mi je u nekoj ravnoj liniji, ne ističe se. I rep deonica koja bi trebalo da ostavi makar neki utisak jednostavno zvuči vrlo amaterski. Bezveze. 5

Marie-Mai - Conscience -
Standarno njen manir. Nedostaje mi malo energije i jačine u refrenu. Sve u svemu, solidna pesma, mislim da postoji Ŕansa da mi se viŔe svidi nakon Ŕto je posluŔam joŔ koji put. 7

Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken -
Sjajna produkcija ovde, žalosno je Ŕto se takav muzički kapacitet ne prenese i na ESC. Pesma mi je u principu ok, ali pred kraj mi nekako opadne interesovanje, nema nekog momenta koji bi održao pažnju. 6

Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness - Nekoliko njegovih pesama mi je na listi, ali eto, ni ja nisam pretpostavio da je on nastavio solo karijeru. Kelly Family volim i povremeno sluŔam, i on mi je super. Ovu pesmu nisam čuo do sada, super mi je, vrlo prijatna i radio friendly. 8+

Natalia Barbu - Mama - Onako, podseća me na neÅ”to Å”to bi recimo Laura Pausini otpevala izvorno na italijanskom. Fina mi je pesma generalno, ali imam utisak da neÅ”to nedostaje da bi utisak bio potpun. 6

Olly - Menomale che c'ĆØ il mare - Vrlo prijatno iznenađenje, čujem neke primese kantri muzike u miksu sa italijanskim jezikom i modernijim popom. BaÅ” fino otkriće, baÅ” mi je netipično za neki klasičan italijanski mejnstrim zvuk. 9

Polina Gagarina - ŠœŠµŠ»Š°Š½Ń…Š¾Š»ŠøŃ -
Ok mi je ona, iako nemam neki poseban afinitet prema njenog muzici. Evrovizijska pesma je bila fantastična, i to je to otprilike Å”to mi se sviđa iz njenog opusa. Ovo je svakako u rangu ok, finih pesama. 7

Ronan Keating - Breathe -
On stvarno uvek može. Taj neki klasični soft gitar pop zvuk kod mene uvek ima izuzetnu prođu. Takođe, njega izuzetno cenim kao interpretatora, takođe jedna od mojih "beba". 10

Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn - Izuzetno lepa balada na Ŕvedskom sa nekim keltskim prizvukom. Na prvo sluŔanje mi je baŔ, baŔ prijala, a u ovom pf-u mi je generalno jedna od boljih, iako sam možda očekivao malo viŔe od kulminacije. 8

Sophia Mason - Jij kent mij beter - Solidno, mada mi zvuči previŔe "kompjuterizovano", od same pesme do interpretacije. Vrlo jednolična melodijska linija. Holandski mi isto kao i nemački retko "legne" kada je muzika u pitanju, ovde mi ipak to nije u tolikoj meri izraženo. 6

The Last Dinner Party -
My Lady of Mercy - Apsolutna konfuzija od pesme. Strofe počnu vrlo fino, a onda dođe refren i imam utisak kao kad sluÅ”am radio u kolima, pa dođe do meÅ”anja stanica. Neki čudni disbalans mi je ovde opÅ”te prisutan, tako da me generalno pesma odbija. 5

Troye Sivan - Rush - Iskreno, nije mi ovo niŔta specijalno. Ok je, može da se posluŔa, ali ono... niŔ' spec. Ubedljivo njegov najbolji FSC pokuŔaj je "Happy little pill" koju i danas sluŔam. 6

Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir - Moja FSC "beba", sećam se da sam sa njim osvojio 2. mesto. Odlična pesma, potpuno po mom ukusu, čak mi ni nemački koji mi je izrazito grub i nesluÅ”ljiv jezik u njegovoj interpretaciji nimalo ne smeta. 9
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
POLUFINALE 2:

Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire - BaÅ” mi je fino ovo. Refren me užasno podseća na neÅ”to Å”to sam ranije čuo, ali nema sile da se setim Å”ta je u pitanju. Vrlo prijatna melodija i lepo ukombinovani vokali. 7+

Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo - JoÅ” jedna vrlo lepa kompozicija kojoj italijanski jezik daje neku posebnu draž. Dopada mi se i definitivno ide na plejlistu. 8

Camilo Septimo - Inevitable - I ovo mi je dobro, ovo pf na početku već obećava mnogo viÅ”e nego prvo. Ima tu primesa i osamdesetih i uticaja The Weeknd-a, i svačega pomalo, ali u zbiru daje jednu vrlo dobru i sluÅ”ljivu radijsku pesmu. 7+

Ed Sheeran - Shivers - Neka druga pesma bi bila moj izbor od njega, ali nebitno. Čovek je hitmejker i to je jednostavno tako, svoj posao radi najbolje moguće. Uvek rado posluÅ”am ovo kad naleti. 7

girli - More Than a Friend - U refrenu vokalno isuviÅ”e piskavo i to vrlo nepotrebno, budući da u strofama zvuči veoma lepo. Da taj refren ne kvari utisak, verovatno bi bila ocena viÅ”e. 6

Jessie Ware - Spotlight - Prihvatljivo. Očekivao sam da će pesma ostati u mirnoj fazi, prvih 30 sekundi je bilo zaista prelepo. Onda je otiÅ”la u drugom pravcu i postala previÅ”e jednolična i neinspirativna. 6

Kendji Girac - Conquistador - Prija mi njegova muzika. Radi me taj lagani letnji vajb u kombinaciji sa Å”mekerskim francuskim jezikom i latino ritmom. U prevodu, on je jedan od onih izvođača koje isto mogu bez problema da sluÅ”am skoro u svakom momentu. 10

LoĆÆc Nottet - Danser - Samo ok. Od njega nekako uvek očekujem neki banger, jbg, postavio je standard na ESC-u, a kada posluži neki prosek... meh. 5

Marracash -
CRAZY LOVE - Pa ne.... Nije ovo neÅ”to Å”to me muzički interesuje. PreviÅ”e basic, zvuk koji je danas toliko prisutan da se jednostavno utapa u masu i nema mogućnosti niti potencijala da pruži neÅ”to inventivnije. 5

Mentissa -
Mamma Mia - U odnosu na njenu pobedničku FSC pesmu, ovo je 2 koplja ispod. Malo mi vuče na Indilu po zvuku, a i po interpretaciji. Koliko me je "Et bam" raspametila, toliko sam na ovo ravnoduŔan. 5

Milck - Metamorphosis - Lepo, vrlo konkretna balada savrÅ”eno izvedena. Vokal je takođe dosta specifičan i rekao bih da obogaćuje pesmu u smislu da je podiže na viÅ”i nivo. 8+

Nicki Minaj - Super Bass - Uf, ovi njeni počeci su mi hit, ova pesma mi je pogotovo bila neviđeni quilty pleasure svojevremeno. Fino sam se podsetio, zapravo u ovoj pesmi nema ničega tragičnog koliko u njenoj karijeri koja je usledila posle. 7

Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река - Jaoj, predosadno mi je ovo. Oseti se tu i tamo kvalitet, ali mi je prosto pesma kao celina jedna velika ravna crta. I njih dvoje su mi nekako anemični i potpuno bez neke energije. 4

Ricki-Lee - On My Own - Himnično, vokalno nadmoćno, savrÅ”eno. Ovo vidim kao neÅ”to Å”to bi totalno izdominiralo na evrovizijskoj sceni i razvalilo glasove žirija. Otkriće, a negde mogu i da naslutim ko je ovo poslao. 10

Ryan McMullan - Static - Nadovezaću se na naslov pesme, malo mi je sve... pa baÅ” tako-statično. Boja glasa mi je jako prijatna, čak mi malo vuče i na Å irana, ali melodijski i ritmički mi je malo diskutabilna. Ipak, u ovoj konkurenciji to i nije preterana zamerka. 7

Shawn Mendes - Wonder - Može proći, iako mi je i ovde izbor same pesme pogreÅ”an. Najmanje 3 njegove pesme mi padnu napamet kada bih ga ja imao u opticaju za slanje. 7

THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra - Jel zapravo ova zmija iz spota naŔa zmija bojkotara? Solidno mi je ovo, iako do sada nisam čuo njihovu pesmu koja je na nivou "Helpless". 6

Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram - Da nam je viÅ”e ovakve kvalitetne pop muzike i izvođača u regionu, gde bi nam kraj bio. Ne treba mnogo troÅ”iti reči, da li ukrÅ”tanjem ovakve dve vokalne "zveri" može ispasti loÅ”e pesma. TeÅ”ko. 10

VALMAR - SZƍNVAK - Interesantan vokalni spoj. Da li bih pustio pesmu ponovo, pa verovatno ne. Ali moram priznati da ima neku zaraznu notu i upečatljivi muzički momenat. 7

Yonaka - Call Me a Saint -
BaÅ” sam se zapitao da li je moguće da će FSC proći bez makar jedne rok numere, i eto je na samom kraju. Odlično mi je ovo, zvuk na koji smo na FSC-u navikli i koji uvek može proći. 9

Last edited:
Djole, Ŕta ti je? Jesi ok? Ovi komentari su nečitljivi.

U principu sam zadovoljan komentarom ali sam očekivao da će mu se viÅ”e dopasti pesma. Oh well ...

Ovo je generalni utisak, ali svakako ću glasati pred kraj, tako da ima vremena da se poboljÅ”a utisak o pesmama. :)

Solidno kod Djoleta, mada isto sam očekivao malo bolje, inače slao sam ja Wincenta isto, joÅ” i ranije, tako da je tad ustvari debitirao na FSC-u, zavrÅ”io je na 7. mjestu, ovo mu je sad 3. nastup na FSC, i kao i prva 2 puta, sviđa mi se i ova njegova pjesma, a isto za njemačkim i nisam neÅ”to baÅ” lud, ali u njegovom slučaju ne smeta nikad

Nakon dva top izdanja, sledi flop Bebilenda.
Tako to ide, gore/dole, levo/desno, napred/nazad, malo kreni/malo stani (sutra može biti bolje), guraj/uspori...razne varijante, kako želite.

Back