Bio sam previše zauzet u prethodnom periodu, te nisam uspeo da pišem detaljnije utiske o pesmama na prethodna dva izdanja, ali evo konačno sam izdvojio malo vremena.
PRVO POLUFINALE:
AISEL - Qaradan Qara 4
Kraj pesme je znatno popravio sveukupan utisak i orijentalni ukrasi u elektronici su uvek dobrodošli.
Angèle - Bruxelles je t'aime 4
Slatka pesmica, podseća me malo na Šerin iz belgijskog NF. Sint je uvek plus kod mene!
Camilo - Manos de Tijera 2
Neobičan vokal, ali mi fali tempa u pesmi. Instrumental je vrlo minimalan, ne čujem ništa osim klavira?
DATU - BONES 3+
Dopada mi se ovo čangrljanje u instrumentalu i vokali me podsećaju na Arctic Monkeys, ali mi fali neka konkretna melodija za koju mogu da se zakačim.
Edita - Ljuštura 5
Au, nisam očekivao da će da mi se svidi, pošto retko slušam domaću muziku, ali je po mom mišljenju odlična

Tekst je iznenađujuće lep, vokal izvanredan i lepo je čuti kvalitetnu balkansku pop baladu a ne samo narodne. Ovo mi je možda najbolja domaća pesma koju sam čuo pored Džanuma ove godine.
Idir - A vava inouva 4+
Vrlo lepa i setna kompozicija! Slušao bih nešto ovako privatno.
Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen 3
Pomalo mlakonjasta balada-limunada, ali zvučala bi prijatno u nekom liftu.
Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói 3
Deonica sa repom malo kvari utisak, ali bar je kratak. To na stranu, pesma je neka pristojna mešavina popa i RnB-ja i podseća me na hitove raznih Afroamerikanaca sa početka dvehiljaditih. Takođe, obožavam portugalski i radujem se što ću uskoro posetiti Portugaliju!
Marie-Mai - Conscience 4
Instrumental je vrlo napadan i pevačica deluje kao prava šizo-lutkica, ali mislim da u ovom slučaju ide u prilog pesmi…Pesma ima stav i iz nekog razloga me radi.
Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken 1
Ovde mi se baš ništa ne dopada :/
Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness 4
Zabavan i zarazan instrumental.
Natalia Barbu - Mama 2
Predvidiva, zastarela i dosadna pesma, ali mi savest ne dozvoljava da baš potpuno poklopim dobar vokal i klasičnu kompoziciju.
Olly - Menomale che c'è il mare 4+
Slatko. Nisam se nadao ovoj mešavini kantrija i urbanog italijanskog načina pevanja sa hrapavim glasom.
Polina Gagarina - Меланхолия 1
Uaaa, propala pevačica!!!
Ronan Keating - Breathe 3
Zvuči kao neka filer pesma od Westlife-a. U principu nije loša, ali je vrlo mlaka i vanilasta.
Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn 3
Neironično slušam nordijsku i keltsku muziku inspirisanu mitologijom i folklorom, ali ovo mi je diznifikovana verzija toga, pa mi je malo slaba u poređenju sa muzikom koju slušam. Ipak, mali plusić za žanr i hrabrost da se ovo pošalje.
Sophia Mason - Jij kent mij beter 2
Ispodprosečno iskreno. Generična pop devojka napravljena u fabrici.
The Last Dinner Party - My Lady of Mercy 5+
Fenomenalno, vau

Možda muzički najkompetentnija i najambicioznija pesma ovog polufinala. Bravo ko god da je poslao!
Troye Sivan - Rush 3+
Pesma je okej, klasična mejnstrim, ali mi je spot vrlo ljigav sa svom ovom golotinjom i trljanjem. Strašno mi je odbojno kad neko doslovno moli da ga neko jebe.
Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir 3
Sladak momčić, ali mi je pesma nekako iritantno optimistična. Možda sam samo hronično nadrkan.
DRUGO POLUFINALE:
Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire 1
Au, Bog te jeb’o

Šlager-vašar.
Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo 3
Muzički je prilično prosto i jednostavno i podseća na starogradsku muziku malih italijanskih gradova, dakle nikako moj fazon. Ali, ocena više za simpatičnog izvođača.
Camilo Septimo - Inevitable 4
Ponavljam se, ali mi prijaju sint i retro-futuristički instrumentali. Idealno za neku noćnu vožnjicu.
Ed Sheeran - Shivers 3
Cela njegova diskografija mi je vrlo mlitava i neinspirativna, ali opet postoji neki kvalitet u produkciji i njemu kao izvođaču.
girli - More Than a Friend 3+
Melodija malo bode mozak, ali mi se istovremeno dopada ova anksioznost u glasu i instrumentalu. Vrlo je angsty.
Jessie Ware - Spotlight 4
Nije pesma koju bih asocirao sa nekim takmičenjem, ali je pomalo senzualna i retro. Mislim da je acquired taste štobsereklo.
Kendji Girac - Conquistador 2
Vrlo je generična pesma i zvuči kao nešto što se reciklira po letnjim plejlistama koje se zovu tipa NEW SUMMER HIT PLAYLIST 2023.
Loïc Nottet - Danser 4
Vrlo dobro, talentovan momak. Voleo bih samo da ima manje teksta, osećam se napadnuto.
Marracash - CRAZY LOVE 2
Vrlo je haotična i zbrda-zdola sa nekoliko hibridnih hiphop stilova i elemanata autotjuna i modifikovanih vokala.
Mentissa - Mamma Mia 4
Dosta dobrih elemenata a najviše taj vrlo prodoran a blago promukao glas i sound mixing, ali nije 5 zbog isprekidane melodije koju nisam nikad voleo.
Milck -Metamorphosis 2
Ovo je poslala neka nežna forumska duša tako da jedno

za tu osobu, ali pesma mi je predosadna i za sahranu američkih vojnika kad ih vrate iz Iraka
Nicki Minaj - Super Bass 4
Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река 3
Nisam oduševljen instrumentalom, ali mogu da zamislim ovu pesmu u poslednjoj sceni neke savremene beloruske serije o mladima.
Ricki-Lee - On My Own 3
Vrlo evrovizijska pesma

Zvuči kao nešto što bi Malta poslala, a žiri posrkao. Generična je i tekst je skandalozan, ali je opet kvalitetno izvedena.
Ryan McMullan - Static 3+
Solidno. Nešto kao Letonija ove godine. Emotivna, ali ne prelazi u melodramu i jadan-ja-meni-je-najteže teritoriju.
Shawn Mendes - Wonder 4
Bio mi je mnogo sladak kad sam bio tinejdžer, ali mislim da nisam čuo nijednu njegovu noviju pesmu poslednjih 6-7 godina. Ipak, ovo je sasvim fino, iako ima taj vrlo očigledan mejnstrim zvuk. Dopadaju mi se bajkoviti ukrasi u instrumentalu. Podsećaju na Viktoriju iz Bugarske.
THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra 5
Deo sa gitarom između poslednja dva refrena je ludnica
Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram 2
Ovo mi je tako Balkan mom muzika
VALMAR - SZÍNVAK 5+
Sve je fantastično, sa sve reklamom za Stabilo olovke

Potencijalni favorit iz senke/ pobednik?
Yonaka - Call Me a Saint 5
Kakav pesma za kraj drugog polufinala

Pop/ rok/ elektronika/ alternativa, sve u jednom, zvuči vrlo moćno i veliki plus za autfite inspirisane Matriksom