251. FSC - Sve boje sveta

Meni se ta Vesnina Da znaš najviše od svih njenih pesama sviđa. U stvari ne... Bježi od mene sa Đulijanom mi je najdraža.

I Aleksandra Kovač je bila inspirisana Alexinom Dimmi Come... kada je komponovala Nema te žene za AR. Ali odosmo u spam, izvini dodo. 🙏

Vesna je potpisala Italijane, tj. njen izdavač. Ovi naši su se većinom ozbiljno folirali, osim Zorane Pavić koja je od starta redovno ponosno isticala da pozajmljuje muziku...kolekcija od Grčke, pa do Cher lol

Kao neko ko je preslusavao hitove Mari Mari na Boksijevem FSCu kao opcije za slanje, drago mi je da sam se ipak na kraju odlucio da je ne saljem nakon sto sam procitao ovu diskusiju.

A ja do današnjeg dana živeo u ubeđenju da mi je "Da znaš" omiljena Vesnina originalna pesma. :oops:

@Niko hvala ti što se ipak nisi odlučio za Mari Mari ( i za Karleušu takođe mada nju nisi ni hteo da šalješ, ali ja sam strepeo )❤️

Ja sam dugo za Nikad ne reci "Uskoro" verovao da nije obrada. :(

Ovo već znate Čeda Čvorak :poop:

I Tijanina Ne umem isto obrada neke grčke pesme. Ubeđen sam bio da je i Reset obrada ali nije.

Tijanina Ne umem je obrada divne grčke balade O Angelos Mou koju peva Alkistis Protopsalti.

Malo prekoviše offtopica, tema nisu hitovi i obrade ex-Yu pevačica (koliko god da pojedine volim). :D

Pa ne treba da čekate mene, već da se zaustavite i nađete kada je dosta. :D
Generalno pišem za sve.

Bio sam previše zauzet u prethodnom periodu, te nisam uspeo da pišem detaljnije utiske o pesmama na prethodna dva izdanja, ali evo konačno sam izdvojio malo vremena.

PRVO POLUFINALE:

AISEL - Qaradan Qara 4

Kraj pesme je znatno popravio sveukupan utisak i orijentalni ukrasi u elektronici su uvek dobrodošli.

Angèle - Bruxelles je t'aime 4
Slatka pesmica, podseća me malo na Šerin iz belgijskog NF. Sint je uvek plus kod mene!

Camilo - Manos de Tijera 2
Neobičan vokal, ali mi fali tempa u pesmi. Instrumental je vrlo minimalan, ne čujem ništa osim klavira?

DATU - BONES 3+
Dopada mi se ovo čangrljanje u instrumentalu i vokali me podsećaju na Arctic Monkeys, ali mi fali neka konkretna melodija za koju mogu da se zakačim.

Edita - Ljuštura 5
Au, nisam očekivao da će da mi se svidi, pošto retko slušam domaću muziku, ali je po mom mišljenju odlična 😍 Tekst je iznenađujuće lep, vokal izvanredan i lepo je čuti kvalitetnu balkansku pop baladu a ne samo narodne. Ovo mi je možda najbolja domaća pesma koju sam čuo pored Džanuma ove godine.

Idir - A vava inouva 4+
Vrlo lepa i setna kompozicija! Slušao bih nešto ovako privatno.

Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen 3
Pomalo mlakonjasta balada-limunada, ali zvučala bi prijatno u nekom liftu.

Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói 3
Deonica sa repom malo kvari utisak, ali bar je kratak. To na stranu, pesma je neka pristojna mešavina popa i RnB-ja i podseća me na hitove raznih Afroamerikanaca sa početka dvehiljaditih. Takođe, obožavam portugalski i radujem se što ću uskoro posetiti Portugaliju!

Marie-Mai - Conscience 4
Instrumental je vrlo napadan i pevačica deluje kao prava šizo-lutkica, ali mislim da u ovom slučaju ide u prilog pesmi…Pesma ima stav i iz nekog razloga me radi.

Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken 1
Ovde mi se baš ništa ne dopada :/

Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness 4
Zabavan i zarazan instrumental.

Natalia Barbu - Mama 2
Predvidiva, zastarela i dosadna pesma, ali mi savest ne dozvoljava da baš potpuno poklopim dobar vokal i klasičnu kompoziciju.

Olly - Menomale che c'è il mare 4+
Slatko. Nisam se nadao ovoj mešavini kantrija i urbanog italijanskog načina pevanja sa hrapavim glasom.

Polina Gagarina - Меланхолия 1
Uaaa, propala pevačica!!!

Ronan Keating - Breathe 3
Zvuči kao neka filer pesma od Westlife-a. U principu nije loša, ali je vrlo mlaka i vanilasta.

Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn 3
Neironično slušam nordijsku i keltsku muziku inspirisanu mitologijom i folklorom, ali ovo mi je diznifikovana verzija toga, pa mi je malo slaba u poređenju sa muzikom koju slušam. Ipak, mali plusić za žanr i hrabrost da se ovo pošalje.

Sophia Mason - Jij kent mij beter 2
Ispodprosečno iskreno. Generična pop devojka napravljena u fabrici.

The Last Dinner Party - My Lady of Mercy 5+
Fenomenalno, vau 🔥 Možda muzički najkompetentnija i najambicioznija pesma ovog polufinala. Bravo ko god da je poslao!

Troye Sivan - Rush 3+
Pesma je okej, klasična mejnstrim, ali mi je spot vrlo ljigav sa svom ovom golotinjom i trljanjem. Strašno mi je odbojno kad neko doslovno moli da ga neko jebe.

Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir 3
Sladak momčić, ali mi je pesma nekako iritantno optimistična. Možda sam samo hronično nadrkan.

DRUGO POLUFINALE:

Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire 1

Au, Bog te jeb’o 💀 Šlager-vašar.

Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo 3
Muzički je prilično prosto i jednostavno i podseća na starogradsku muziku malih italijanskih gradova, dakle nikako moj fazon. Ali, ocena više za simpatičnog izvođača.

Camilo Septimo - Inevitable 4
Ponavljam se, ali mi prijaju sint i retro-futuristički instrumentali. Idealno za neku noćnu vožnjicu.

Ed Sheeran - Shivers 3
Cela njegova diskografija mi je vrlo mlitava i neinspirativna, ali opet postoji neki kvalitet u produkciji i njemu kao izvođaču.

girli - More Than a Friend 3+
Melodija malo bode mozak, ali mi se istovremeno dopada ova anksioznost u glasu i instrumentalu. Vrlo je angsty.

Jessie Ware - Spotlight 4
Nije pesma koju bih asocirao sa nekim takmičenjem, ali je pomalo senzualna i retro. Mislim da je acquired taste štobsereklo.

Kendji Girac - Conquistador 2
Vrlo je generična pesma i zvuči kao nešto što se reciklira po letnjim plejlistama koje se zovu tipa NEW SUMMER HIT PLAYLIST 2023.

Loïc Nottet - Danser 4
Vrlo dobro, talentovan momak. Voleo bih samo da ima manje teksta, osećam se napadnuto.

Marracash - CRAZY LOVE 2
Vrlo je haotična i zbrda-zdola sa nekoliko hibridnih hiphop stilova i elemanata autotjuna i modifikovanih vokala.

Mentissa - Mamma Mia 4
Dosta dobrih elemenata a najviše taj vrlo prodoran a blago promukao glas i sound mixing, ali nije 5 zbog isprekidane melodije koju nisam nikad voleo.

Milck -Metamorphosis 2
Ovo je poslala neka nežna forumska duša tako da jedno 💙 za tu osobu, ali pesma mi je predosadna i za sahranu američkih vojnika kad ih vrate iz Iraka 😭

Nicki Minaj - Super Bass 4
💀

Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река 3
Nisam oduševljen instrumentalom, ali mogu da zamislim ovu pesmu u poslednjoj sceni neke savremene beloruske serije o mladima.

Ricki-Lee - On My Own 3
Vrlo evrovizijska pesma 😂 Zvuči kao nešto što bi Malta poslala, a žiri posrkao. Generična je i tekst je skandalozan, ali je opet kvalitetno izvedena.

Ryan McMullan - Static 3+
Solidno. Nešto kao Letonija ove godine. Emotivna, ali ne prelazi u melodramu i jadan-ja-meni-je-najteže teritoriju.

Shawn Mendes - Wonder 4
Bio mi je mnogo sladak kad sam bio tinejdžer, ali mislim da nisam čuo nijednu njegovu noviju pesmu poslednjih 6-7 godina. Ipak, ovo je sasvim fino, iako ima taj vrlo očigledan mejnstrim zvuk. Dopadaju mi se bajkoviti ukrasi u instrumentalu. Podsećaju na Viktoriju iz Bugarske.

THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra 5
Deo sa gitarom između poslednja dva refrena je ludnica 🔥

Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram 2
Ovo mi je tako Balkan mom muzika 😭

VALMAR - SZÍNVAK 5+
Sve je fantastično, sa sve reklamom za Stabilo olovke 😂 Potencijalni favorit iz senke/ pobednik?

Yonaka - Call Me a Saint 5
Kakav pesma za kraj drugog polufinala 😍 Pop/ rok/ elektronika/ alternativa, sve u jednom, zvuči vrlo moćno i veliki plus za autfite inspirisane Matriksom 😁

Last edited:
That 70S Show Lol GIF by Peacock

Bio sam previše zauzet u prethodnom periodu, te nisam uspeo da pišem detaljnije utiske o pesmama na prethodna dva izdanja, ali evo konačno sam izdvojio malo vremena.

PRVO POLUFINALE:

AISEL - Qaradan Qara 4

Kraj pesme je znatno popravio sveukupan utisak i orijentalni ukrasi u elektronici su uvek dobrodošli.

Angèle - Bruxelles je t'aime 4
Slatka pesmica, podseća me malo na Šerin iz belgijskog NF. Sint je uvek plus kod mene!

Camilo - Manos de Tijera 2
Neobičan vokal, ali mi fali tempa u pesmi. Instrumental je vrlo minimalan, ne čujem ništa osim klavira?

DATU - BONES 3+
Dopada mi se ovo čangrljanje u instrumentalu i vokali me podsećaju na Arctic Monkeys, ali mi fali neka konkretna melodija za koju mogu da se zakačim.

Edita - Ljuštura 5
Au, nisam očekivao da će da mi se svidi, pošto retko slušam domaću muziku, ali je po mom mišljenju odlična 😍 Tekst je iznenađujuće lep, vokal izvanredan i lepo je čuti kvalitetnu balkansku pop baladu a ne samo narodne. Ovo mi je možda najbolja domaća pesma koju sam čuo pored Džanuma ove godine.

Idir - A vava inouva 4+
Vrlo lepa i setna kompozicija! Slušao bih nešto ovako privatno.

Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen 3
Pomalo mlakonjasta balada-limunada, ali zvučala bi prijatno u nekom liftu.

Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói 3
Deonica sa repom malo kvari utisak, ali bar je kratak. To na stranu, pesma je neka pristojna mešavina popa i RnB-ja i podseća me na hitove raznih Afroamerikanaca sa početka dvehiljaditih. Takođe, obožavam portugalski i radujem se što ću uskoro posetiti Portugaliju!

Marie-Mai - Conscience 4
Instrumental je vrlo napadan i pevačica deluje kao prava šizo-lutkica, ali mislim da u ovom slučaju ide u prilog pesmi…Pesma ima stav i iz nekog razloga me radi.

Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken 1
Ovde mi se baš ništa ne dopada :/

Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness 4
Zabavan i zarazan instrumental.

Natalia Barbu - Mama 2
Predvidiva, zastarela i dosadna pesma, ali mi savest ne dozvoljava da baš potpuno poklopim dobar vokal i klasičnu kompoziciju.

Olly - Menomale che c'è il mare 4+
Slatko. Nisam se nadao ovoj mešavini kantrija i urbanog italijanskog načina pevanja sa hrapavim glasom.

Polina Gagarina - Меланхолия 1
Uaaa, propala pevačica!!!

Ronan Keating - Breathe 3
Zvuči kao neka filer pesma od Westlife-a. U principu nije loša, ali je vrlo mlaka i vanilasta.

Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn 3
Neironično slušam nordijsku i keltsku muziku inspirisanu mitologijom i folklorom, ali ovo mi je diznifikovana verzija toga, pa mi je malo slaba u poređenju sa muzikom koju slušam. Ipak, mali plusić za žanr i hrabrost da se ovo pošalje.

Sophia Mason - Jij kent mij beter 2
Ispodprosečno iskreno. Generična pop devojka napravljena u fabrici.

The Last Dinner Party - My Lady of Mercy 5+
Fenomenalno, vau 🔥 Možda muzički najkompetentnija i najambicioznija pesma ovog polufinala. Bravo ko god da je poslao!

Troye Sivan - Rush 3+
Pesma je okej, klasična mejnstrim, ali mi je spot vrlo ljigav sa svom ovom golotinjom i trljanjem. Strašno mi je odbojno kad neko doslovno moli da ga neko jebe.

Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir 3
Sladak momčić, ali mi je pesma nekako iritantno optimistična. Možda sam samo hronično nadrkan.

DRUGO POLUFINALE:

Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo 3
Muzički je prilično prosto i jednostavno i podseća na starogradsku muziku malih italijanskih gradova, dakle nikako moj fazon. Ali, ocena više za simpatičnog izvođača.

Camilo Septimo - Inevitable 4
Ponavljam se, ali mi prijaju sint i retro-futuristički instrumentali. Idealno za neku noćnu vožnjicu.

Ed Sheeran - Shivers 3
Cela njegova diskografija mi je vrlo mlitava i neinspirativna, ali opet postoji neki kvalitet u produkciji i njemu kao izvođaču.

girli - More Than a Friend 3+
Melodija malo bode mozak, ali mi se istovremeno dopada ova anksioznost u glasu i instrumentalu. Vrlo je angsty.

Jessie Ware - Spotlight 4
Nije pesma koju bih asocirao sa nekim takmičenjem, ali je pomalo senzualna i retro. Mislim da je acquired taste štobsereklo.

Kendji Girac - Conquistador 2
Vrlo je generična pesma i zvuči kao nešto što se reciklira po letnjim plejlistama koje se zovu tipa NEW SUMMER HIT PLAYLIST 2023.

Loïc Nottet - Danser 4
Vrlo dobro, talentovan momak. Voleo bih samo da ima manje teksta, osećam se napadnuto.

Marracash - CRAZY LOVE 2
Vrlo je haotična i zbrda-zdola sa nekoliko hibridnih hiphop stilova i elemanata autotjuna i modifikovanih vokala.

Mentissa - Mamma Mia 4
Dosta dobrih elemenata a najviše taj vrlo prodoran a blago promukao glas i sound mixing, ali nije 5 zbog isprekidane melodije koju nisam nikad voleo.

Milck -Metamorphosis 2
Ovo je poslala neka nežna forumska duša tako da jedno 💙 za tu osobu, ali pesma mi je predosadna i za sahranu američkih vojnika kad ih vrate iz Iraka 😭

Nicki Minaj - Super Bass 4
💀

Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река 3
Nisam oduševljen instrumentalom, ali mogu da zamislim ovu pesmu u poslednjoj sceni neke savremene beloruske serije o mladima.

Ricki-Lee - On My Own 3
Vrlo evrovizijska pesma 😂 Zvuči kao nešto što bi Malta poslala, a žiri posrkao. Generična je i tekst je skandalozan, ali je opet kvalitetno izvedena.

Ryan McMullan - Static 3+
Solidno. Nešto kao Letonija ove godine. Emotivna, ali ne prelazi u melodramu i jadan-ja-meni-je-najteže teritoriju.

Shawn Mendes - Wonder 4
Bio mi je mnogo sladak kad sam bio tinejdžer, ali mislim da nisam čuo nijednu njegovu noviju pesmu poslednjih 6-7 godina. Ipak, ovo je sasvim fino, iako ima taj vrlo očigledan mejnstrim zvuk. Dopadaju mi se bajkoviti ukrasi u instrumentalu. Podsećaju na Viktoriju iz Bugarske.

THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra 5
Deo sa gitarom između poslednja dva refrena je ludnica 🔥

Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram 2
Ovo mi je tako Balkan mom muzika 😭

VALMAR - SZÍNVAK 5+
Sve je fantastično, sa sve reklamom za Stabilo olovke 😂 Potencijalni favorit iz senke/ pobednik?

Yonaka - Call Me a Saint 5
Kakav pesma za kraj drugog polufinala 😍 Pop/ rok/ elektronika/ alternativa, sve u jednom, zvuči vrlo moćno i veliki plus za autfite inspirisane Matriksom 😁
7.webp

Jasno. Nisam ljubitelj gospođe Menaž i njene muzike, ali pesma me totalno vraća u osnovnu školu i hteo sam malo da nagradim Stormija koji mi je dao dve 12-ice na prethodna dva izdanja 😂

Back