Još nekih sat vremena je ostalo do početka priredbe ali, pre toga, obećao sam da ću dati neku uvodnu reč pre nego što pređemo na ovaj formalni deo.
Pre svega da vam se zahvalim svima još jednom na ovolikom odzivu. Zaista sam počastvovan kao organizator što, evo na ovom poslednjem FSC-u u godini, imamo čak 48 pesama, a nije mnogo falilo da imamo i okruglo 50. Imamo neke standardne ljude koji nisu mogli da se prijave, a Milan iz potpuno opravdanih razloga neće formalno biti deo ovog FSC-a. Međutim što se mene tiče, kao da jeste tu i svakako će biti prilike da se opet družimo u budućnosti.
Još jednom da kažem da ništa od ovoga nije bilo u planu. I dalje mi je neverovatno kako su kockice sklapale ovih zadnjih dana ali ono što moram da kažem jeste da smo vrlo zahvalni svakome od vas na podršci koju ste nam pružali u prethodnim mesecima. Nismo dugo bili deo FSC-a i prolazili smo oboje kroz dosta teške trenutke. Ali uprkos tome, kao što sam ranije već i rekao, redovno su stizali pozivi od različitih ljudi da se vratimo na FSC (koji nam jeste nedostajao svakog dana). Takođe, ono što je meni lično isto vrlo bitno....kada smo prolazili kroz najteže trenutke i kada je Veronika trebala da ide na operaciju koja nije bila niti malo naivna, prve poruke podrške (i to mnogo njih) su stigle sa ove adrese. To neću nikad da zaboravim i hvala vam svima još jednom. Tako da, tu leži i glavni razlog zašto sam prihvatio ovu organizaciju iako životne okolnosti ni sada nisu niti malo lake - želimo da se simbolično zahvalimo ljudima na svoj podršci koju smo dobijali.
Ja ću se zahvaliti kroz organizaciju celog takmičenja kao takvog dok će se
@Veronika zahvaliti i dati svoj doprinos kroz same banere za svaku od 48 pesama. Ovi baneri koje ćete videti za oko sat vremena i nadalje, to je njena kreacija

A ostatak prezentacije će biti moj.
Na ovom izdanju imamo dosta povratnika, zbog toga mi je takođe posebno drago, i želim da izrazim zahvalnost i svakom od njih (dodatno) ponaosob što su se vratili da učine da ovo izdanje bude posebno kao što zaslužuje.
Takođe, da zaključim, i to stavom koji je u potpunosti u skladu sa lajtmotivom celog ovog izdanja - FSC danas više nije isti kao što je bio ranije. Bolji je. A bolji je upravo zbog novih ljudi koji su nam se priključili u proteklih godinu dana (i više, naravno, ali sad se držimo ovog vremenskog okvira). Sa mnogima od vas sam se i privatno dopisivao i stvarno imam najbolje moguće mišljenje o svakom od vas

Kao što i ovo izdanje nastoji da muzički iznedri neka nova lica, tako ste i vi takođe, svako na svoj način, kao novajlije doprineli da FSC danas bude ono što jeste.
Od samog početka sam znao da će, ovog puta (a sve u skladu sa pomenutim lajtmotivom), moja prijava zajedno sa glasovima završiti kod nekoga ko je nov i na kraju je to
creature. Moram reći i ovde, nismo bili tu do prošlog izdanja ali znam svakako šta se dešavalo u tom periodu, i ona je apsolutno podigla celo takmičenje na viši nivo kako svojim prisustvom ovde tako i pesmama koje je slala. I drago mi je što je sa nama. Zato izbor i jeste bio ovakav.
Eto, da ne dužim previše, osetio sam potrebu da napravim baš ovakvu uvertiru za sam početak a za 1 sat (otprilike) krećemo sa priredbom.