290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Unovčavam:
1) tri različita: Irkutsk konjanik, Japan top, Kazahstan avion;
2) tri konjanika: Bliski Istok, Europski ex Sovjet i Indokina;
3) tri konjanika: Istočna Afrika, Jugoistočna Evropa i Mongolija;
4) tri konjanika: Nova Gvineja, Skandinavija i Zapadna Australija.

Hvala Marku koji mi je oživio traumu zvanu Gilda
De nada

alejandra-avalos.gif

Evo i ocena. Ovaj put sam (cini mi se) po prvi put jos vise rasclanio. Razlog je u tome sto sam imao u planu da napisem komentare, ali necu stici da sve ispisem (za neke pesme mi treba vise vremena), pa da ne bude pola-pola.

PRVO POLUFINALE: ✈️

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul 6.5
02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine 9.5
03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht 8
04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica 10
05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi 8.5
06. 🇵🇹 Fernando Daniel - casa 9
07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia 6
08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin 7
09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni 7
10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin) 9.5
11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World 8
12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me 9.5
13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar 8.5
14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos 6.5
15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht 7.5
16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts 7.5
17. 🇷🇺 Guma - Чародейка 7
18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo 8.5
19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting 8.5
20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais 8
21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto 8.5
22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil 9
23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque 8
24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk! 7
DRUGO POLUFINALE:
🚀

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla 5.5
02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto 9
03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo 9
04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda 7
05. 🇲🇩 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura 9
06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel 8.5
07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach 9.5
08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days 7.5
09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente 8.5
10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam 7.5 (obozavam njihovu sa NF 2022 "He, She, You & Me")
11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος) 10
12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt 8
13. 🇧🇪 Mustii - Skyline 8.5
14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow 5.5
15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень 9.5
16. 🇲🇦 Manal - Moussem 7
17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline 8
18. 🇳🇴 Teo - Ghost 7.5
19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai) 9.5
20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who 10
21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu) 9.5
22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready 10
23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue 9.5
24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla) 6.5

Jos nisam glasao, tako da vrlo lako moze da se desi da dodje do promene u oceni. I ono sto je ocigledno, mnogo vise mi se dopada 2. pf-e.

Jao komentari za mene su uzas pa si stoga zelim da prođem u finale ko kroz ulazna vrata svoje kuce.

@Tinte

Rezultate misterije ćemo malo kasnije.

Inače su od starta glasači drugog polufinala bili vredniji.
Tu je ostalo još samo četvoro da glasa, a iz prvog polufinala čekamo čak desetoro vas! o_O

Prosto ne mogu da verujem da sam za devet godina učešća i 130 izdanja prvi put ovde direktni finalista! :D
Nikako da mi do mozga dođe to koliko mi je čudno! :love::ROFLMAO:

Last edited:
Nemam vremena se baš raspisat pa evo kratki i jasni komentari

1.pf

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul - Odlično otvaranje, estonski uvijek volim čuti, pjesma je vožnjica, pohvale na izboru

02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine - Nije me se dojmilo, dobar glas, podsjeća na Amy Winehouse, i to je više manje sve

03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht - Ovo mi se podiglo nakon par slušanja, bilo mi je na granici za zeleno, ali uspio je prijeći tu granicu

04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica - Koliko ova pjesma strši na ovom izdanju haha, nemam šta puno reći, svi smo ju čuli bezbroj puta, jedna od njegovih najboljih po mom mišljenju

05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi - Uh, ovo mi se sviđa, dobar izbor, rumunjski zvuči nekako misteriozno u rocku

06. 🇵🇹 Fernando Daniel - casa - Nisam inače neki fan ovakvih portugalskih pjesama, ali ovdje je njegov glas izvukao stvar i zvuči mi ovo dobro, na granici je

07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia - Ovo mi na neki čudan način dobro, iznenađen sam takvim ishodom

08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin - Pa fino je, onako uhu nenametljivo

09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni - Ajde Habibi ti u žuto

10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin) - Super pjesma, osjeti se neka bolna emocija, iako ne znam o čemu pjeva

11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World - Baš slabo, rekao bi čak i nebitno, mada vajbom se razlikuje od dasadašnjih pjesama, veselo onako, bilo bi dobro za JESC možda

12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me - Ovo mi je nekoć davno bilo na listi, ali nisam slao nakraju jer je već bio milijun puta na fsc, čekao sam godinama da netko pošalje ovu pjesmu i evo konačno se desilo

13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar - Nikad ne bi rekao da nešto ovako dolazi iz Slovačke, dobar bop

14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos - Fina atmosfera, za lebdit u oblacima, a lako je mogu zamislit i kao uvodnu špici neke telenovele, dobro je sve u svemu

15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht - Najbolja pjesma izdanja

16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts - Došlo i prošlo

17. 🇷🇺 Guma - Чародейка - Ovo mi iskakalo, odlična pjesma

18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo - Dosta slabije od Adele što se tiče ženskog bopa, ova mi nije toliko zarazna

19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting - Još se nije ni ohladila pjesma, a već je na fscu haha, dobro je

20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais - Dosadno mi je, žao mi je

21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto - Ovo mi se isto dosta sviđa moram priznat

22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil - Nisam je doživio

23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque - Pohvale na originalnom izboru, pjesma onako, u nekim dijelovima vozi, ali u većem dijelu je prosjek

24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk! - Odlična pjesma, sa više slušanja mi se popravio dojam

2. pf

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla - Zanimljiv izbor, izburgijalo mi mozak, ali nije mi začudo smetalo, nekako se sve fino uklopilo u jednu šizofrenu cijelinu

02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto - Najbolja portugalska pjesma na izdanju, i to uvjerljivo

03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo - Ne znam jel mi smiješnije što je ovo netko poslao ili to što je Tinte ovome dao 9

04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda - Jao postoji hrvatska verzija ove pjesme, zove se Mate i Matilda hahah, top mi je ovo, bravo na izboru

05. 🇲🇩 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura - Na trenutke zabavno, na trenutke se malo oduži, pa postane dosadno

06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel - Samo okej, plus za jezik doduše

07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach - Nije za mene

08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days - Skinuto mi sa spiska, čestitke, mada bilo je nisko na spisku pa me niste jako uznemirili, ovo mi je baš nekako melankolična pjesma na neki svoj način

09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente - Ovo mi je malo konfuzno, moram još razmislit šta mislim o ovome!

10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam - Malo vozi, malo mi ide na živce xD

11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος) - Sviđa mi se ovo, šta da radim!? Refren mi baš nekako sjeo, i ima tu neku emociju koja mi paše

12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt - Podsjeća na Maruv što nije lose, ali neka granica mi je

13. 🇧🇪 Mustii - Skyline - Sve što sam dosad čuo od njega mi se svidjelo

14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow - Nijemci na ovom izdanju u fazonu izvinite, ali mi smo došli pokidat

15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень - Pa okej mi je, nedovoljno za zelenu ipak, ne bi opet slušao

16. 🇲🇦 Manal - Moussem - Može li kraća pjesma!? Nisam neki preveliki fan pjesama na arapskom, čast izuzecima

17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline - Ozbiljna balada, sviđa mi se

18. 🇳🇴 Teo - Ghost - Jedna od onih pjesama koju si nikad ne bi sam pustio, ali uvijek kad naleti ne preskačem

19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai) - Asteromata mi je toliko kidala, da mi ovo sad mlako :/

20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who - De života ti ne pišti mi u uho jebo ga ti

21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu) - Pa onako, ne mogu reći da je lose, ali nije da me nešto impresionirala

22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready - E ovo je već dobra pjesma, iskakalo mi i ovo tako da sam čuo već, super je nema šta

23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue - Nisam publika za ovo

24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla) - Na prvo slušanje je nisam ni zapamtio, vjerojatno jer je bila 48. po redu!!! Mozak se istopio već, ali nakon više slušanja drma dobro

A evo nove misterije (drugo polufinale) koju možete rešavati do sutra popodne. Naravno, napominjem da je ona napravljena u saradnji sa ChatGPT-jem, odnosno on je njen autor uz moje sugestije i korekcije. :)

Mustii, Maks Barskih, Klavdia, An-Marlen, Sandro Cavazza, Jimin, Ivana Wonder, Faraón Love Shady, Josef Salvat, Boys Noize, Antonis Remos i Dr. Peacock su se našli u kazinu iz čijeg sefa je ukradeno 152 hiljade dolara!!! 💰🤯

ey48zSt.png
BLJlFRI.png

Qjyorvt.png
j5EHEdv.png

529v7qX.png
P604sb4.png

hGlZ3yQ.png
VDiM1gJ.png

Mustii, Jimin, Ivana Wonder i An-Marlen imaju prilično jasne alibije tako da nisu u kombinaciji.
Antonis Remos kaže da je pričao sve vreme sa Josefom Salvatom, ali to nije 100% tačno. Šetao je hodnikom pored kazina, ali je zapravo tražio signal za telefon, tako da nema dokaza da je prilazio sefu.
Josef isto potvrđuje da je bio sa njim, sem tog trenutka dok je šetao koji se negde i poklapa sa vremenom krađe, što možda izaziva sumnju...
Faraon Love Shady je delovao sumnjivo jer je privlačio pažnju, pa je to delovalo kao da je bila namera, ali se ispostavilo da nije, već je on takav.

@Destry94
Boys Noize je igrao poker gotovo celu noć. Delovao je nervozno jer je nakon dobitaka, naravno počeo da gubi. Osoba pored koja mu je prislonila kartu je zaposleni u kazinu, s obzirom da je bio fokusiran na igru.
Poslata poruka “Sastanak u 22:25” na telefonu Boys Noizea stiže sa anonimizirane SMS-usluge koja se kasnije povezuje sa javnim Wi-Fi loginom u kazinu (pretpostavlja se da je neko poslao poruku da ga isprovocira da bude na vidiku).

@Ro97
Dr. Peacock - dodatne informacije o njemu. Nestanak stvari je svakako morao da se prijavi da bi bio validan i on je pri izlasku iz kazina morao da se javi osoblju (portirima) koje potvrđuje njegov izlazak i ponovni ulazak u 22:35. Dakle, nije nikako mogao ponovo da uđe u kockarnicu.

A kako da unovčim ovo malo što imam od kartica? Nisam nikada igrao Riziko 😂 To mi je negde promaklo a ne mogu da nađem post sa objašnjenjem 😁 Mada možda mi i ne treba, kako vidim po komentarima i ocenama ližem patos u pf-u 😂

Last edited:
Nažalost, ChatGPT mi je otkazao poslušnost što se tiče pojašnjenja celog događaja. :D I na telefonu, i na kompjuteru u vezi čega god da ga pitam, ili potpuno menja iskaze i varijante (koji nemaju veze sa prvobitnim), ili učitava do beskonačnosti, a kada ga vratim na kolosek nekako, ne uspeva uopšte da mi učita odgovore, odnosno krene par rečenica i zatrokira. :mad::(
Iz tog razloga sam ostavljen na cedilu da se vadim i objasnim zašto neko nije krivac, ali napisaću ono šta imam od informacija od juče i eventualno nekog dodatnog tumačenja "između redova", pa ako vama bude trebalo neko dodatno pojašnjenje, nadam se da će se do sutra odblokirati i dati validne odgovore. :)

@Dežurni @creature
Sandro Cavazza - Bio je u kazinu u više navrata, ali njegov boravak se ne poklapa sa vremenom pljačke (makar Đipiti kaže tako), i da se u 22:30 povukao u sobu i ostavio ključeve na recepciji jer je "imao problema sa bravom". Mene je zanimalo ovo sa dinamičkom IP adresom i kakva je tu manipulacija nastala baš u trenutku pljačke, ali nema baš preciznog odgovora, osim ako ovo nije to, ali meni makar nije najjasnije, možda jeste vama? Očigledno da je ovo namestio počinilac dela.
"Wi-Fi log na Sandrovom telefonu u 22:28–22:34 — izgleda da je bio u servisnom VLAN-u; ali IP-mapping se kasnije pokaže ranjivim pa postoji mogućnost da je log falsifikovan (netko s većim pristupom mreži može ubaciti tu evidenciju)."

@dracarys
Klavdia - Veoma je sumnjivo nepoklapanje odlaska ka spa centru koje je prijavila. Da li je tri minuta dovoljno da odradi pljačku i stigne tamo? Ako neko tvrdi da je bila i u 22:29 (na kraju), onda se to pre poklapa sa njenom izjavom?
Međutim, ona je ipak bila tamo. Kažu da je uzela peškir i ključ od ormarića (svedočila je maserka), a i tu postoje snimci nadzorne kamere iz hodnika da je tek nakon ovog događaja izašla (oko 22:55), pa im verujemo na reč.

@Paučica @Ramonda
Maks Barskih
Lažna narudžbina u baru: račun koji navodno pokriva Maksovo odsustvo plaćen je gotovinom; lažni trag sugeriše da je zaista bio u baru. Ali POS je značka koja može biti replicirana (lažna potvrda).
Lažni otisak na kvaki sefa - pronađen otisak “u obliku rukavice” koji implicira neku drugu osobu s karakterističnom rukavicom, čime se zamagljuje stvarni trag.
Maks je jedini koji je imao “rupu” u svom rasporedu od 22:15 do 22:40, u ključnim minutima za provalu. Njegova rečenica da je bio “zatvoren u sobi” nije potvrđena ni od koga, a upravo tada je sef obijen.
Priču o "slabom alarmu" je izgovorio u šaljivom tonu, ali je upravo želeo da ispita teren.

Stoga Paučica dobija još jednu karticu, a Ramonda dve jer je detaljno opisao metodom eliminacije sve osumnjičene, te ih je iz tog razloga zaslužio.
Bravo za oboje! 👏 👏
Hvala svima koji su učestvovali ovde.

@Paučica

@Ramonda

Anhel, možeš da unovčiš, mada si trenutno u top 5, pa ako niko u narednih pola sata ne unovči, imaćeš prilike da biraš redosled u finalu (ako prođeš u isto, naravno). :)
Ali, svakako ćemo imati još igara sakupljanja do kraja.

Attachments

Back