304. FSC - Drugovision Song Contest

Kad sam procitao koja je tema, ucinilo mi se da je pisalo Zadrugovizija i pomislio da saljemo ucesnike tih rijalitija. 😅

Ocekujem da u ovoj temi bude bar 10-ak odlicnih pesama, a i vise.
View attachment 44327

Kult ličnosti javno je nekritičko isticanje i obožavanje jedne osobe kao nepogrješivog političkog vođe društvenog napretka.

Često je viđen u socijalističkim diktaturama, a sada će biti i na forumu, prilagođen FSC-u naravno.

Zamislite sebe kao socijalističkog lidera.

▪︎ Koje FSC pjesme koje ste VI i isključivo VI slali i dalje obožavate?

▪︎ Danas kult ličnosti ostaje na zapadnom Balkanu - koje Vaše pjesme volite iz sljedećih zemalja:

🇦🇱 ALBANIJE
🇸🇮 SLOVENIJE
🇭🇷 HRVATSKE
🇧🇦BOSNE i HERCEGOVINE
🇲🇪 CRNE GORE
🇲🇰 SJEVERNE MAKEDONIJE
🇷🇸 SRBIJE

----
Evo ja ću prvi:

🇭🇷
Vojko V - Mamacita - (246)
Colonia - Cest la vie (296)
Marcela - Nismo isti svijet (255)

🇷🇸
Amadeus band - Lažu te (234)
Miroslav Ilić -Jesen 70 i neke (205)
Ludi Srbi x Mimi Mercedes - Beli bes na 90 (193)

🇧🇦
Dubioza Kolektiv x Dino Dvornik - Treba mi zraka (178)
Plavi Orkestar - Odlazim (172)
Ako se pitanje iskljucivo odnosi na ovih 7 drzava, onda nemam puno izbora, jer slabo saljem pesme iz tih drzava. Ali definitivno mi je najdraza, bez razmisljanja je Dragan Mijalkovski - Kazi mi :mk:

A inace za ovu temu izdvojio bih Сергей Лазарев и Ани Лорак - Не отпускай :ru::ua: Meni licno jedna od najlepsih pesama u svakom smislu.

Inace su obe pesme u fazonu koje najvise volim.

Ajde da malo osvežimo temu (pošto i dalje nemam ideju šta slati), iako su mi rezultati "šareni" što se tiče Ex-Yu.

17 pesama za 200+ učešća, nemam pojma zašto sam mislila da imam više, mada mi je nekako razmišljanje na starom forumu bilo da imamo Srboviziju pa da i nema potrebe da ovde "guram" njih, bez neke potrebe. A nastavilo se i na novom forumu, bez obzira što Srboviziju - NEMAMO. :D

:rsb:
Aleksandra Mladenović - Kamo sreće da se manje volimo (294pf1)
Aleksandra Radović ft. The BeatShakers - U inat prošlosti (50f)
Danijela Karić & Ivan Mileusnić - Voleti tebe (202pf1)
Dušan Svilar - Reči (81pf1)
Garavi sokak - Teci, teci, Dunave (27pf2)
Marija Mikić - Kako nam je bilo dobro (225pf2)
Neverne bebe - Balkan, južno od sreće (70f)
Saša Matić - Idemo anđele (276f)
Željko Vasić - Sve što imam i nemam (234pf1)

:hrb:

Alen Slavica - Dao sam ti dušu (203f)
Marko Tolja - Ljubav u boji (90pf1)
Novi Fosili - Za dobra stara vremena (163f)

:meb:
Rođa Raičević & Vlado Georgiev - Draga (26pf1)

:mkb:
Dule & Koki - Marama (194f)
Elena Risteska - Doživotno (188f)

:sib:
Samuel Lucas - Kot nekdaj (171pf2)

:bab:
Teška industrija - Bolje biti pijan nego star (86pf1)

Last edited:
Želite li da produžimo prijave dok se esc ne završi?

Jok, more priredba u sredu predveče taman je to najnebitniji termin ove nedelje.

Mogu i ostali reći šta misle, mada možda nema potrebe baš čekati završetak ESC, eventualno da se produži do petka, ako bi nekome pomoglo tih dan, dva. Mada verujem da će ipak sutra pre samog polufinala i u sredu stići i svi ostali koji su planirali da se prijave. 😀

Pa verovatno bi veća ispraćenost pesama bila sutra i taman tu je i četvrtak pa i petak za slušanje (a i sutra). Ako se u petak objave, tek onda od nedelje ili ponedeljka bi ljudi krenuli da obraćaju pažnju.

Pa verovatno bi veća ispraćenost pesama bila sutra i taman tu je i četvrtak pa i petak za slušanje (a i sutra). Ako se u petak objave, tek onda od nedelje ili ponedeljka bi ljudi krenuli da obraćaju pažnju.
Pa svakako ne obracaju, a i glasali ste da ste za

Kajemo se što nismo poslali trol da se trolujemo do kraja.

304. FSC - Drugovision Song Contest
Back