306. FSC - Pokémon Music League 🔥💧🌿⚡⚪🐲

Ipak to nije lokalna, ali i u toj sam iznajmljivao. Bile su tri lokalne i bukvalno smo iznajmljivali po 6-7 filmova nedeljno. A nekad i vise, pa smo presnimavali na video kasete.

Bilo je parola snadji se. Ako zelis sto pre da pogledas sve.

Uzgred. Drugo pf-e mi ima vise dobrih pesama, ali generalni utisak je da je dosta dobro izdanje. Za sada mi prednjace vodeni pokemoni, ali videcu do kraja da li ce tako i biti.

Schitts Creek Girl GIF by CBC

IMG_4359.gif
Nikada nisam ostavljala semafore jer mi nije bilo lepo da urnisem pesme, cak i kada su bile veoma daleko od mog ukusa. Ali sada sam prijatno iznenadjena izborom nekoliko pesama i cinjenicom da su se forumasi odlucili da ih posalju. Neke od njih nisu ni najmanje crowd pleasing niti prate formulu koja obicno prolazi.

Zato uvodim novu kategoriju: Crna perla.

Xico Gaiato – Sem Perdao

Ovo me je oduvalo.
S jedne strane postoji tradicija fada. Ne kroz formu, vec kroz emociju. U njegovom glasu prisutna je saudade – ona specificna portugalska ceznja koja je postala deo identiteta jednog naroda.

Sa druge strane nalazi se moderna produkcija popa, elektronike i urbanog zvuka.
A onda video.
Xico razume prostor. Njegov ples ne deluje kao koreografija vec kao nesto organski ugradjeno u muziku. Posebno je impresivno njegovo vladanje kadrom. Kamera ga voli jer razume kako funkcionise pokret pred objektivom.
Na 1:48 pocinje ludilo: promene dinamike, zastoji, nagle promene pravca. Ovaj covek ocigledno plese godinama.

Kao da je duh fada skinuo crno odelo, izasao iz lisabonskih ulica i preselio se u 2026. godinu.

668 slusalaca na Spotifyju.
Postajem 669.

Still Corners – Today Is the Day

Less is more.
U vremenu hiperprodukcije, prenaglasenih refrena i stalne potrebe da se impresionira, Still Corners biraju suprotan put.
Nepretenciozni do kraja.
Gitare ne dominiraju. Bubanj ne impresionira. Sintisajzeri nisu tu da pokazu tehnologiju vec da stvore prostor.
Iako su Britanci, pesma mirise na Ameriku starih polaroida, on the road kroz sume Vermonta, benzinskih pumpi pored autoputa i motela sa neonskim natpisima kao sa slika Edwarda Hoppera. Negde izmedju Chrisa Isaaka, The Mamas & the Papas i filmske Amerike koju nikada nismo zaista ziveli.
A onda dolazi bridge.
Najlepsi deo pesme.
Gitare i sintisajzeri ulaze u savrsenu harmoniju. Nema demonstracije vestine. Samo nekoliko pazljivo postavljenih nota koje stvaraju osecaj slobode.

U eri buke, to je gotovo radikalan cin.

Jake Wesley Rogers – Pluto

Prvo sam cula pesmu, pa tek onda pogledala video.
Slusajuci “Pluto”, tesko je poverovati da je umetnik odrastao u Americi 21. veka. Kao da su on i Still Corners zamenili geografsko poreklo.
U njegovom glasu i harmonijama ima mnogo vise Eltona Johna, Davida Bowieja i britanskog glam rocka nego savremenog americkog popa.
Ali Jake nije imitator.
On razume da velike pop pesme ne nastaju iz produkcije vec iz klavira, melodije i harmonije.
Old school kantautor.
Vizuelno je jos zanimljiviji.
Muzika pripada sedamdesetim. A njegova estetika buducnosti.

Kao da je izasao iz editorijala Vogue Italia, a ipak ispod svega ostaje gotovo staromodna emocionalna iskrenost.

Bones UK – Beautiful Is Boring

Ova pesma odbacuje potrebu za odobravanjem vec u prvim sekundama videa.
Tema je stara koliko i popularna kultura: pobuna protiv uniformnosti.
Po stavu britanski In Corpore Sano.
Elektronski elementi ne ublazavaju agresiju gitare. Naprotiv, dodatno je pojacavaju. Distorzirane gitare i digitalni slojevi sudaraju se negde izmedju underground kluba, modne piste i postindustrijskog pejzaza.
Posebno mi je paznju privukla scenografija sa pregradama sa metalnom resetkom koja me je podsetila na Bauhaus sekvencu iz filma The Hunger sa Davidom Bowiejem.
Najjaci je kontrast izmedju precizne produkcije i gotovo haoticne energije izvodjenja.

Beautiful Is Boring je mali manifest za sve koji su umorni od algoritamski proizvedene lepote i predvidivih identiteta.

Ovo ne znaci da ne volim i ne glasam za pop, klasicni rock, etno ili bilo koji drugi zanr. Dobra pesma je dobra pesma. Samo mi je posebno drago kada medju predvidivim favoritima i komercijalom naidjem na nesto neocekivano, autenticno i svoje.

Jurim full odds shiny Pikachua mesecima. I dalje sam na fazi jedan koga zanima na originalnim HG/SS , a ko se razume zna kolko je frustrirajuce. Najduzi full odds shiny hunt da mi se nijedan ne pojavi iz poll-a, over odds, prestao da brojim otkad...

tumblr_inline_pg8sn8wsji1tvvsht_640.gifv

POLUFINALE 1:

1. Royale Lynn & Danny Worsnop - Death Wish
Ne prija mi njena boja glasa, ali mi je dobro.
2. Conan Gray - Vodka Cranberry
Da je Vinjak Cranberry, imalo bi smisla. Vodku slabije podnosimo. Gotivan Konan generalno, ali prenjanjavo za moje trenutno raspoloženje.
3. Etta Marcus - Theatre
Imala sam očekivanja jer Death Grips volim, ali ova ni približno nije ostavila takav utisak na nas. Refren kao Olivia Rodrigo.
4. Relja - Intercontinental
Jao e, ajde idi plači na nekom drugom mestu.
5. Xico Gaiato - Sem Perdao
Aj senjor! Najbolja za sad. Vraća veru u ovo pf.
6. Halsey - You Should Be Sad
Crna Halsey, zašto ovako neinteresantno.
7. Iulia Teleuca - Luna
Previše ponavljanja ali Rumuni su to, uvek podržavamo.
8. Blanks - Heart On Fire
Funkcioniše po principu ispraću ti mozak refrenom dok ne prestane da bude loše.
9. Bea - Never Know Love
Bude 5 ovakvih pesama po izdanju i nemoguće je razlikovati ih.
10. Lost Frequencies - Rise
Bejzikarski fino.
11. Bella Poarch - Ribcage
Atmosferično.
12. Temper City - Self Aware
Šta je sve tiktok proslavio, ovo je još i dobro. Dovoljno tralalala da bude prijemčivo širokim narodnim masama, ali ne previše da izgubi Neighbourhood i AM feel.
13. Marina Reche - Mil Preguntas
Mil preguntas i jedno od njih kako nešto može da bude tako lepo i dosadnjikavo u isto vreme.
14. Bones UK - Beautiful Is Boring
O hvala ti bože, konačno nešto što odgovara našem senzibilitetu. Naslov pesme opisao lepe baladarke koje smo do sad čuli.
15. Francesco Gabbani - Summer Funk
Nemam bogznašta pozitivno da kažem ali izdvaja se po vajbu.
16. Still Corners - Today Is The Day
Godina prođe, ova pesma nikad.
17. Alba August - Killing Time
Lights bolja. Vajb ubola, pesmu jok.
18. Benjamin - Badabim
Verovatno prva njegova koju čujem da me ne radi ni malo.
19. Bea Duarte - Mar
Početak me jako podseća na nešto ali nemam pojma na šta. Sjajno.
20. The Weeknd & Ariana Grande - Save Your Tears
Ariana smorulja.
21. DA TI - Take Me There
Menjala sam mišljenje o ovoj pesmi na dnevnoj bazi otkako je izašla. Sad sam u fazi top u odnosu konkurenciju.

POLUFINALE 2:

1. Gran Error x Elvana Gjata - Besame en Rio

Nadam se da je Suno i da nije živ čovek trošio vreme da napravi ovo.
2. Oliver Dragojević - Anđela, Anđela
Skip.
3. Katy Perry - Rise
Ovaj pokemon će zgovnit' protivnika, a onda će progutati zvučnik.
4. Edita - Plavi
Ništa spec, ali zapravo ok.
5. LUNA KILLS - Lower
Ne znam iskreno. Čekam da se desi nešto da kažem E to je to, ali možda samo nije to to jer me do growla izgubi.
6. Paola e Chiara - A Modo Mio
Ovaj pokemon je zažalio što je rođen.
7. Ebony - Rage
Znamo i gotivimo.
8. Daryl Hall & John Oates - Out Of Touch
Klasik.
9. JONY - Lechu
Samo postoji.
10. MIKOLAS feat. Tribbs - Hard To Be Humble
Bolje od Šakirine pesme za svetsko, previše lalasto da mi bude na plejlisti.
11. Lorena - Kako Samo Mater Zna
Eto, i to smo odslušali.
12. INJI - I Wanna Feel It All.
Pozdravljamo predlog.
13. Christopher Tin feat. Lia, Aoi Tada, Kaori Omura - Mado Kara Mieru
Može ofc.
14. Freya Ridings - Weekends
Poštujemo lik i neka druga dela.
15. Gregorian - Moment of Peace
Ja očekivala više od njih.
16. Cobrah - Hush
Lakše mi kad pošaljete midare koje samo ignorišem nego nešto što ima potencijal i odlične momente, a bude krindž na kraju.
17. Jake Wesley Rogers - Pluto
Lepuškasto i ne za mene.
18. Aco Regina - Koraci
Ovo treba slušati u svoja četiri zida i ne deliti sa svetom.
19. Jagwar Twin, sir lucius - Welcome To The Circus
Kad sam videla da ste ovo poslali, pretpostavila sam da će biti jedna od najbolja pesma na izdanju i bila sam u pravu.
20. Tip Stevens - Emperor
Ouuu, zanimljivo.
21. Dragana Mirković - Riding Through The Fire
Lol.

Da bacimo i mi organizatorske komentare, semafore ne volim (a i umoran sam da bojim). Imao sam problem da rasporedim pesme u prvom polufinalu jer zaista ima dosta balada. Ali, moje mišljenje je da su bolje od komentara koje su dobile.
Suštinski su mi vodeni i električni najbolje legli, vatreni onako, bolje nego prosek, normalci prosek, travnati manje, zmajevi slabo....

Izivnjavam se sad kome se ne svide komentari, mnoge nisam razaznavao previše :LOL: sad mi postajete pomalo dragi, pa me žao bacati hejt komentare! I generalno mi je jako izdanje tako da i pozitivan komentar može značiti malo poena, čak i nulicu...

Elem,

POLUFINALE 1 - OBSIDIAN VERSION :

1. Royale Lynn & Danny Worsnop - Death Wish - otvara zato što je moćno i jako i tako mora!
2. Conan Gray - Vodka Cranberry - pročitao sam baš gomilu meh komentara na ovu pesmu. Meni je preslatka. Nenametljiva i fina.
3. Etta Marcus - Theatre - zanimljiv i neobičan izbor. Jeftino a elegantno.
4. Relja - Intercontinental - nisam verovao da će me Relja koga ne podnosim ovoliko izvozati.
5. Xico Gaiato - Sem Perdao - još jedna vozalica, koja malo laganije kreće, ali je vrhunac jači.
6. Halsey - You Should Be Sad - ovo mi je tanko, zaista nije po mom ukusu.
7. Iulia Teleuca - Luna - simpatično i veselo.
8. Blanks - Heart On Fire - takođe simpatično i veselo i vozika u nekom drugom smeru
9. Bea - Never Know Love - još jedna koja kupi loše komentare, verovatno na kontro toga da ima dosta balada. Ali ako poslušamo svaku posebno, teško je razaznati koja mi je bolja. Meni je lepa.
10. Lost Frequencies - Rise - hitić, topić
11. Bella Poarch - Ribcage - malo drugačije za vodu i sviđa mi se stav
12. Temper City - Self Aware - uh, ovo mi je baš radijska pesmica, razumem viralnost, ali nisam pao na guz'cu
13. Marina Reche - Mil Preguntas - još jedna prelepa balada. Nažalost mislim da će se poništiti u toku glasanja, sudeći po vašim komentarima. Ne znam.
14. Bones UK - Beautiful Is Boring - interesantno, drugačije iako meni baš i nije leglo previše
15. Francesco Gabbani - Summer Funk - standardica od Frančeska
16. Still Corners - Today Is The Day - mir, tišina, planina
17. Alba August - Killing Time - radi me, ali istina je da kad se odsluša cela, možda ne ide nikuda, iako je sasvim solidna.
18. Benjamin - Badabim - spot je, pa zanimljiiv, energija na nivou, može
19. Bea Duarte - Mar - možda i najviše ESC pesma, i najviše ESC balada u polufinalu.
20. The Weeknd & Ariana Grande - Save Your Tears - kao i neki drugi komentari, malo mi je okasnilo sa prijavom ove pesme, ili je godišnje doba pogrešno, volim zimi da je slušam
21. DA TI - Take Me There - ovo ima dušu!

POLUFINALE 2 - GARNET VERSION :

1. Gran Error x Elvana Gjata - Besame en Rio - istovariste hejt, meni je pesma top, i super opener!
2. Oliver Dragojević - Anđela, Anđela - mmmm zaista nije za mene, žao mi je
3. Katy Perry - Rise - jedna od pesama koje više volim od nje.
4. Edita - Plavi - Fantastična pesma jednog zaboravljenog albuma jer nije turbofolk. Dodatan plus mi je najež na instrumental na kraju, žao mi je što se se za grass više odlučivali na alt, nego neke pesme sa etno elementima poput ove
5. LUNA KILLS - Lower - standardica fina pesmica
6. Paola e Chiara - A Modo Mio - žao mi je ali slabašno.... Možda je mogla neka druga od njih dve.
7. Ebony - Rage - ovo mi je potres mozga. Odakle iskoči ova ŽE ŽE ŽE NA?
8. Daryl Hall & John Oates - Out Of Touch - fino, ali repetitivno malo. Ponavljam ovaj zadatak je mogao mnogo bolje biti odrađen i žao mi je zbog toga
9. JONY - Lechu - fino, slatko, što neko napisa postoji
10. MIKOLAS feat. Tribbs - Hard To Be Humble - Mikica, savršenost u izgledu! Dobra mu je ova, mada slabija od Ferrarija i Delilah!
11. Lorena - Kako Samo Mater Zna - lijepo, ode voda ima samo Lorenu kao baladu, zamislite da je i ona u prvom polufinalu.
12. INJI - I Wanna Feel It All - zanimljiv predlog, zuji u ušima, drma, pokreće
13. Christopher Tin feat. Lia, Aoi Tada, Kaori Omura - Mado Kara Mieru - a onda umirivanje, voleo bih da ovaj predlog bude ispoštovan ljudski
14. Freya Ridings - Weekends - uf volim generalno Freju, prekul pesma!
15. Gregorian - Moment of Peace - zanimljiv dodatak izdanju, tamanica da se promešaju karte
16. Cobrah - Hush - inicijalno samo ok, sad sam kupljen na max!
17. Jake Wesley Rogers - Pluto - lepo, estetski zanimljivo, DA!
18. Aco Regina - Koraci - hm, ne mogu reći da sam preoduševljen. Nisam zamislio ovo među vatrenima, ali takoreći nije prekršila pravilo.
19. Jagwar Twin, sir lucius - Welcome To The Circus - Odlično, sviđa mi se estetika, sviđa mi se stav, takoreći pogodak!
20. Tip Stevens - Emperor - ovo zvuči kao realno tema iz igrice nekog Boss-a, ili Elite-a.
21. Dragana Mirković - Riding Through The Fire - najiznenadjenje od pristiglih prijava, sramite se ako ne glasate za luče iz Kasidola!

Last edited:
Ovako čekam vaše glasove (i čitam ih slično).

charmander-ichooseyou.gif

Rok je petak 12h plz ispoštujte sutra ujutru šaljem podsetnike! Kako ću izvesti priredbu nisam živ. Priredba će biti ekspresna uveče oko 21.00 najverovatnije jer jer izlazim iz noćne u petak ujutru i idem u dnevnu u subotu ujutru :/ Da pokušamo finale da završimo lepo ako ništa drugo :) Uživanje mi je hostovati FSC, samo mi je životni raspored raspad :D Inače je sve to moglo mnogo bolje, bolje, bolje, bolje, bolje, bolje, bolje, bolje!

Tako da glasajte!

Evo jedan Moravac za vas

306. FSC - Pokémon Music League 🔥💧🌿⚡⚪🐲
Back