Budućnost Srbije na Evroviziji

Istini za volju jedno 80% učesnika koji su navodno "podržali studente" na pze-u uradili su to zbog lične koristi i glasova publike, a ne zbog neke velike ljubavi i iskrene podrške studentima, borbi protiv nepravde, korupcije, sistema i slično. Ne bi odustali od tog gesta jer je to tada bilo "u trendu" pa je donelo većini i finale, a ne iz nekih sopstvenih uverenja. I to je jedna veoma tužna i porazna činjenica.

Jel moze kontekst o kome govoris i sta su uradili nakon PZE da bi te navelo da to kazes?

Коначно лепа вест бар за мене. Ја сам прижељкивао да јој дају отказ, али и ова смена је позитиван потез. Доста је била на овој функцији, била ми је одвратна као личност још кад је водила Клопку. Надам се у будућности неком новом РТС-у, наравно када одређење особе добију отказе.

Ja ne verujem da ce AV biti PreCednik u aprilu, maju iduce godine; mozda bude interni izbor u poslednjem casu; u slucaju da postoji neki promil mogucnosti da se zadrzi dotle da posalju Karly, Lukasa ili neko slicno ime, bice buciklanje do Beca, protesti u samoj areni. Prva cu da kupim kartu, idem sa megafonom. Takvu publiku Evrovizija jos nije dozivela, i nadam se da nece. Pa ako hoce da se blamiraju pred celim svetom, let it be.

I da, Milane, odredjene osobe i to masa ce dobiti otkaze, ali ne one na koje ti mislis. I nogom nece vise uci u neku tv. Totalna lustracija.

Ko to zna šta će biti. Zvanično Vučiću mandat traje do maja 2027, a ne znam da li bi eventualno napustio tu poziciju ako dođe do promene Vlade u međuvremenu. Jeste najavljivao više puta da će biti kraće, ali nije ispunio to obećanje, kao ni mnoga druga, uključujući ona da se njegovo ime neće više isticati na izbornim listićima.

Istini za volju jedno 80% učesnika koji su navodno "podržali studente" na pze-u uradili su to zbog lične koristi i glasova publike, a ne zbog neke velike ljubavi i iskrene podrške studentima, borbi protiv nepravde, korupcije, sistema i slično. Ne bi odustali od tog gesta jer je to tada bilo "u trendu" pa je donelo većini i finale, a ne iz nekih sopstvenih uverenja. I to je jedna veoma tužna i porazna činjenica.
Ma da, Sedlar je baš računao da ga ti glasovi odvedu na ESC. Da je pokazao obe šake, otišao bi sigurno...

Svi koji su iskazali podršku u sklopu nastupa su ionako bili bez neke šanse za pobedu, izuzev tam, kojoj svakako takva promocija nije neophodna da bi konkurisala za pobedu, a i jasno je da je njena podrška bila iskrena.

"Jedno 80%" @Enceladus

Pročitaj ponovo moj post. Nisam rekao svi. Naravno da je kod nekih podrška bila iskrena, možda i spontana (među njih svakako spada i profesor Sedlar, nisam na njega ni mislio) a i on bi u finalu bio svakako. Govorim o nekim drugim ljudima, koji da, jesu te simbole koristili samo da bi privukli glasove i provukli se u finale (nisu svi pucali na pobedu), ne terajte me sada da bilo koga imenujem.

No, bilo prošlo i nažalost napravilo problem koji sada imamo. Ne treba se previše vraćati na to već se svim sredstvima boriti za opstanak festivala i RTS-u jasno staviti doznanja na se na mesto direktora ne može postaviti bilo ko samo zato što je politički podoban.

Od 1.marta očekujem informaciju da Olivera Kovačević više nije urednik PZE, ali sam se nadala da će ona biti ta koja će raspalom RTS dati ostavku i bar su tri prilike bile za to
- nakon PZE jer je zbog kršenja osnovnih načela informisanja "Servis svih gradjana" došlo do masovnog bojkota učesnika programa od voditelja, članova žirija, učesnika revijalnog dele što je se odrazilo na kvalitet TV emisija, a i na izbor predstavnika za ESC.
--kada su zaposleni u RTS u aprilu zbog studentske blokade ulazili kroz ćevapdžinicu i prozor jer to vredja dostojanstvo bilo koga, a ne urednice sa 30 godina radnog staža i da u takvim okolnostima ne može da se adekvatno posveti da promociji srpskog predstavnika na ESC
- nakon ESC, 18.maja jer je srpska delegacija ostvarila najgori plasman od kad se samostalno takmiči i jer srpski predstavnik nije dovoljno promovisan ni na matičnoj televiziji

Ne, teta Olivera je odlučila da čeka da je tuži jedan Azdejković, a smenjuje direktor emeritus kome je mesto u staračkom domu, da umesto da otvoreno traži smenu urednika Informativne redakcije potpisuje limunadu pismo u kom se traži da novinari profesionalno rade svoj posao. Sedela je na dve stolice i nikome nije dobra. Studentima i blokaderima jer radi na RTS, AV pristalicama jer podržava teroriste, a RTS jer ne radi kako su se dogovorili.
Sad neka gleda kakoje zamenjuje Dragana Kosjerina koja je uredničko mesto zaslužila jer je zajaukala kad je Suzuki u žiriranju spominjao proteste ili gleda kako se na Klanšekovom Beogradskom proleću bira srpski predstavnik za ESC.

Naravno da će Srbija slati predstavnika za ESC u Beč, baš zato da bi pokazali da je Olivera nesposobna. Režimskih pevača i onih koji se ni treptajem oka nisu politički opredelili ima više nego što mislimo.
Za Oliveru ne brinem. I bez uredničkih bonusa primanja su joj veća od proseka, ako ostane u RTS. Ako, ipak ima imalo dostojanstva i ode sa raspalog RTS uvek može imati karijeru PR neke korporacije ili bar podkastera.

"Jedno 80%" @Enceladus

Pročitaj ponovo moj post. Nisam rekao svi. Naravno da je kod nekih podrška bila iskrena, možda i spontana (među njih svakako spada i profesor Sedlar, nisam na njega ni mislio) a i on bi u finalu bio svakako. Govorim o nekim drugim ljudima, koji da, jesu te simbole koristili samo da bi privukli glasove i provukli se u finale (nisu svi pucali na pobedu), ne terajte me sada da bilo koga imenujem.

No, bilo prošlo i nažalost napravilo problem koji sada imamo. Ne treba se previše vraćati na to već se svim sredstvima boriti za opstanak festivala i RTS-u jasno staviti doznanja na se na mesto direktora ne može postaviti bilo ko samo zato što je politički podoban.
Pročitaj ti moj post 🙃
Ja ne pričam da li i koliko njih je to radili iskreno, već da nikome nije baš pomoglo da pobedi, jer niko od njih nije ni imao šanse za pobedu.

Izvesno je da će na oliverino mesto postaviti nekoga podobnog. I to će biti neko ko je već dokazao lojalnost, ne nužno stručan, niti zainteresovan za ESC.

Ali, ne verujem da će RTS odustati od učešća, kad već mogu da nekom režimskom izvođaču srede odlazak na takmičenje i održe privid kako je sve u Srbiji u najboljem redu.

Za Oliveru ne brinem. I bez uredničkih bonusa primanja su joj veća od proseka, ako ostane u RTS. Ako, ipak ima imalo dostojanstva i ode sa raspalog RTS uvek može imati karijeru PR neke korporacije ili bar podkastera.
Па сад, дај боже да има достојанства, али колико већ ради у државној фирми и под влашћу СНС-а....
@Pipi
Јао колико наивно...ја слушам од 2002. године да ће Србија ући за 10 година у ЕУ само да изручи овога и овога па ми и то делује реалније од неке лустрације.

Србија ће и даље учествовати на Евросонгу. Карли су сад отворена врата, ако жели да се такмичи са подрумарама. Шта год урадила, не може горе од Принца. Бар би Евровизија постала поново битна у Србији.

Ko to zna šta će biti. Zvanično Vučiću mandat traje do maja 2027, a ne znam da li bi eventualno napustio tu poziciju ako dođe do promene Vlade u međuvremenu. Jeste najavljivao više puta da će biti kraće, ali nije ispunio to obećanje, kao ni mnoga druga, uključujući ona da se njegovo ime neće više isticati na izbornim listićima.
On, ako želi da nastavi, a pritom do tada ne podlegne pritiscima naroda, mora da menja Ustav. Ja ne vidim način na koji će mu to proći, iskreno.
Preživećemo još sledeću godinu, makar što se Evrovizije tiče.

Одласком Оље Ковачевић и РТС је званично постао у 100% власништу СНС-а. Дакле још једна домаћа тв кућа коју бришем са листе на кабловској.

А што се Евровизије тиче, сад је већ јасно да иде Калаштура, није она тек тако то фактички и најавила зимус. На крају крајева мора и она добити неку кост да глође, заслужила је јебига

@Okram Ne mora da menja Ustav da bi ostao na vlasti. Ne mora biti predsednik, sa pozicije premijera čak ima i veće ingerencije, a uz istu ili sličnu garnituru, može biti na kojoj god poziciji, a da se suštinski najviše pita, jer ionako je navikao da se bavi pitanjima za koja nije nadležan. Ako izgura do kraja mandara, to su još dve Evrovizije, ali nije stvar u tome, valjda neki očekuju da se neke promene nabolje dese znatno ranjje, a ne kada im isteknu mandati (predsedniku u maju 2027, Vladi u decembru 2027). SNS i slične partije ne čini samo jedan čovek, bez obzira na vođe, a u njihovim redovima je mnogo loših kadrova, tako da je problematika složenija.

Србија ће и даље учествовати на Евросонгу. Карли су сад отворена врата, ако жели да се такмичи са подрумарама. Шта год урадила, не може горе од Принца. Бар би Евровизија постала поново битна у Србији.
Potencijalno slanje Karleuše na Evroviziju bi bio naš poraz u svakom smislu. Društvenom, moralnom, muzičkom... A da ne pričam o ugledu koji smo gradili gotovo proteklu deceniju, a koji je već poljuljan ovogodišnjim neuspehom.

Meni je ovogodisnje ispadanje bilo prvi put kako sam skroz bio ravnodusan i nimalo se nisam "potresla" zbog toga.

A za @MilanB koji govori kako stalno predvidjam ispadanje, evo mojih reakcija kakvi su sve bili:

do 2017. sam bio u fazonu "ma idemo lagano u finale" da bih 2017. dobio hladan tus i zal zbog ispadanja;

2018-2024 sam bio u fazonu "jao Boze zapalicu ti najskuplju svecu samo da prodjemo u to prokleto finale", i svaki put kad je Srbija bila prozvana, drao sam se kao konj

2025. predvideo masakr i debakl ne samo nas, vec svih iz bivse Juge, i to se desilo, i vise nego zasluzeno.

Prvo što mi je palo na pamet kada sam saznao ovo za Oliveru, bio je žal što sada Zorja nema nikakvu šansu ni da nastupi na PZE a kamo li da ode. Već su je sve AV tv blokirale ,čak i već snimljene emisije.
Ali, gledajući večeras studente u NS,Bgd,Nišu. Kg....ima nade. ;)

Back