ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Konačno i ja da objavim top 20. I ovo mi je bilo teško da sastavim jer mi je godina vrlo slaba. Preostalih 20 ne znam kako bih presložio. Eventualno bih mogao dao da stavim Bugarsku, Izrael i Gruziju na poslednja tri mesta, a ostalo skroz nebitno da li je na 21. ili 34. mestu.
Lista je bazirana isključivo na osnovu audio verzija. U suprotnom Albanija i Austrija bi bile mnogo niže.

1. :frb: 2. :cyb: 3. :beb: 4. :alb: 5. :rsb: 6. :ltb: 7. :gbb: 8. :plb: 9. :nlb: 10. :uab:

11. :md: 12. :at: 13. :ee: 14. :cz: 15. :es: 16. :me: 17. :am: 18. :az: 19. :ie: 20. :mt:

Je li, a ove godine nije bilo prognoze i forumske kladionice?
Evo vam moja prognoza za svih 40 onda:
1.webp2.webp

Last edited:
Inace, ima igrica za prognoziranje, ja je igrao 2019. i bio sam tek 40., jbg...

https://prediction.escxtra.com/profile

Prognoza za polufinala i BIG 5:

SF1:

1. Greece
2. Ukraine
3. Netherlands
4. Norway
5. Portugal
6. Albania
7. Latvia
8. Moldova
9. Bulgaria !
10. Armenia
11. Lithuania
12. Iceland
13. Austria
14. Switzerland
15. Croatia
16. Denmark
17. Slovenia

SF2:

1. Sweden
2. Poland
3. Estonia
4. Cyprus
5. Serbia
6. Israel !
7. Australia
8. Finland
9. Czech Republic
10. Belgium
11. Azerbaijan
12. Romania
13. Ireland
14. Malta
15. Montenegro
16. San Marino
17. Georgia
18. North Macedonia (zero jury, 1 or 2 points TVT from Serbia)

Big 5:

1. Italy
2. UK
3. France
4. Spain
5. Germany

Btw, Ronelin nastup mi je izazvao nagon za povrcanjem 🤮 ovo je ipak too much. Zena je bukvalno omasila poentu. Ne znam, koji ziri ce ovo izglasati da prodje, moze samo da je spasi publika , mada i to je pitanje.

Jbt, koliki aplauz za Ukrajinu na pocetku pesme. Ipak oni lagano pobedjuju . E, sad da vidimo koja ce drzava da preuzme organizaciju. Inace nakon ovoga sto sam video definitivno Ukrajina pobedjuje. Spanija verovatno uzima televoting, UK ziri, a Ukrajina je konacni pobednik. U prevodu niko zadovoljan. Iako su rekli da nastup neci ukljucivati nacionalne( politicke) elemente, na kraju nastupa se pojavljuju zuta i plava na LED ekranima. Toliko o tome

Utisak nakon svega vidjenog: Ronela treba da ostane u pf, Moniku ni harizma nece spasiti ispadanja, Ukrajini vec dodeljena pobeda, Pia Maria BIG RESPECT!! Devojka je najprijatnije iznenadjenje. Mislim da Austrija ne treba da brine, ulaze u finale 100%

Back