Da se i ja osvrnem na rezultate ovogodišnjeg žrijeba po polufinalima...
Za Albaniju sam pogodio da će otvarati prvo polufinale, kao i za Holandiju da će nastupati pod rednim brojem 8.
Jbg, taman sam bio počeo gajiti neke nade da bi Letonija mogla zaista primirisati finalu konačno nakon toliko godina, međutim sa druge pozicije će to ići još teže, bolje da su ih stavili između Litvanije i Švajcarske jer bi se sve 3 zemlje više istakle nego da ove druge dvije koje su u ''slow'' varijanti idu jedna za drugom.
Mora se konstatovati da je Bugarska sada i zvanično sahranjena pozicioniranjem između Ukrajine i Holandije koji su ozbiljni igrači i u svakom slučaju sigurni finalisti, doduše naši istočni susjedi su od samog starta bili totalni autsajderi a sada su za to dobili i potvrdu napismeno.
Očekivao sam da će Norveška zatvarati prvo veče, bukvalno sam mogao staviti ruku u vatru za njih jer ne vidim niti sam uopšte mogao zamisliti ikoga drugog da bude ostavljen za kraj, Jermeniji je učinjena takoreći ''medveđa usluga'' jer bez obzira što će nastupiti posljednja, ljudima će biti totalno nebitna nakon žutih vukova koji pjevaju o babama i bananama uz dj-a obučenog u kosmonautsku uniformu, utisci dok im se slegnu zbog nevjerice šta upravo vidješe i preslušaše Rosa ostade nezapažena.

Po pitanju Hrvatske - ne vidim razlog čemu negodovanje ovdje, jeste da je malo previše što godinama dobija skoro pa iste redne brojeve (između 10. i 12. mjesta) ali bolje i to nego da je na mjestu Islanda čija je sudbina najvjerovatnije zacementirana između Austrije i Grčke koje su jake, Mia ima priliku da se istakne između usporenog Portugala i (nažalost) otpisane Danske.
Prva polovina je dosta žanrovski raznovrsnija a i bogatija različitim jezicima (samo Bugarska, Letonija i Švajcarska imaju pjesme na engleskom dok preostalih 6 država pjevaju na svojim maternjim jezicima) pa je mnogo inspirativnija za sastavljanje allocation draw-a iako su generalno slabije pjesme, dok drugom (jačom) polovinom dominiraju laganije pjesme i to mahom na engleskom (izuzev Islanda i Portugala). Sve u svemu, dobro je što su maksimalno odvojili Island i Portugal kao i Jermeniju i Hrvatsku jedne od drugih, kako ih publika ne bi miješala zbog sličnog tempa.
U svakom slučaju bih rekao da su najbolje prošli Austrija, Ukrajina i Holandija a najgore Bugarska, Island i Letonija.