ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Bukvalno. Bar nismo imali u finalu 2011. splacine iz Jermenije, Turske, Norveske i Belorusije.

E jedino sto mi se ne svidja jeste 2013. i finale bez bivse Juge, ali sta je tu je.

A de Tursku stavi u pomenuto društvo?! Možda pesma nije bila jaka, poput prethodne iz 2010. (možda je u tome i bila greška što su slali ponovo rok, a znali su da će maNgu teško da nadmaše), ali da je splačina i katastrofa, bome nije.

A gde Belorusiju? Možda je Lukašenkova propaganda, ali instrumental je SLAY.

Bilo je osvezavajuce gledati Tursku kako ispada, a oni se zbog tog ispadanja gadno uvredili.

Kao da nisu bili posljednje dvije godine.

Msm da sam 2021. pogodio svih 10 u prvom pf, u drugom 9, a i većina je vjerovatno. Slično i ove godine, nikakvih većih iznenađenja, ili iznenađenja uopšte.

Slazem se, sto vise razmisljam to vise mi je smor da ce pf rezultati biti predvidljivi i dosadni.
Ne razumem, pa zar se nije pokazalo mnogo puta da i televoting apsolutno zna da iznenadi i popiša se po predikcijama fanova? 😀

Rekao bih čak da su glasovi žirija postali daleko predvidljiviji od glasova publike ali dobro.

Teško da bi se moglo reći da su pobednici kod žirija 2018. (Austrija) i 2019. (Severna Makedonija) bili u sladu sa kladionicama, a još manje da su bili tako predvidivi.
Ali svakako sistem glasanja u samom finalu se ne menja.

Sve u svemu, u zavisnosti kakva ce ponuda pesama biti, mozemo imati ili rat Istok vs. Zapad kao 2007 ili ce treskavci izdominirati kao 2000ih bez obzira sto su prevazidjeni.

Bice skroz predvidljivo ko ide u finale, tako da idealnog nacina glasanja nema, niti ga je ikad bilo. Mogu da zamislim kako se Holandija vraca u mracne dane 2000ih, kako ce Ukrajina jos vise izprofitirati.

Ne znam, meni ovo sad izgleda skroz neuredno, da me ne bi iznemadilo da 2024. vrate sistem 2016-2022.

Teško da bi se moglo reći da su pobednici kod žirija 2018. (Austrija) i 2019. (Severna Makedonija) bili u sladu sa kladionicama, a još manje da su bili tako predvidivi.
Ali svakako sistem glasanja u samom finalu se ne menja.
Dva primera, ali generalno je (bar za mene) žiri vrlo predvidljiv.

Isti slučaj, meni je mislim jedino iznenađenje u proteklih 10 godina kod žirija bilo forsiranje Be My Guest, ovo ostalo, koliko se sjećam, sve otprilike kako se predviđalo.

I čisto sumnjam da će sad zemlje da se cimaju kao, ej, aj šaljemo neku vrckavu pjesmu jer glasa samo publika, eno Konstra uzela televoting sa Švedskom, jes da je Šve baš sigurica bila, ali opet, balada, a Llamame recimo bila ispod nje dosta. Vidjeli smo mnogo puta da publika ne glasa kao ranije i da se i te kako cijene i drugi žanrovi.

Evo Albanija ove godine ni 50p skupila nije, a i to je od regiona i dijaspore nagurala. U finalu ne znam da li bi 30p prešla, da je prošla.

Predvidljivo u smislu komsiskog i dijasporskog glasanja. Izdvojice se par favorita na vrhu od onih sto su bili favoriti pre ESCa i ostalo ce sve biti ko ce skupiti vise od komsija. Ovako sa zirijem su bar sve zemlje imale koliko toliko sanse za finale.

Predvidljivo u smislu komsiskog i dijasporskog glasanja. Izdvojice se par favorita na vrhu od onih sto su bili favoriti pre ESCa i ostalo ce sve biti ko ce skupiti vise od komsija. Ovako sa zirijem su bar sve zemlje imale koliko toliko sanse za finale.
A što se ti zamaraš uopće, Makedonija ionako ne učestvuje

Zato sto mi je ESC zanimljivo kao takmicenje, sa ili bez ucesca moje zemlje, za razliku od 80% ovog foruma.

Back