ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Kod nas je dijaspora uglavnom glasala na konto popularnosti izvodjaca (dobro, ove godine je bio izuzetak), pa otud Nina Radojcic ne bi videla finale 2011, dok su najvise profitirali Milan Stankovic i Zeljko, Bojana Stamenov tu i tamo, Sanja Vucic, Balkanika, Nevena i Uraganke pa i nisu bas profitirale. Za Mariju Serifovic i Jelenu Tomasevic je suvisno pricati.

Mene je ovo preseklo fino, ali ne čini mi se kao nešto loše. Moraćemo da prihvatimo, šta je tu je. Svakako, mislim da je ovo test za dodatnu "digitalizaciju" i da će u nekom momentu u potpunosti preći sa teleglasanja na onlajn glasanje, a ovo je probni balon, zbog velikog broja ljudi. Biće zanimljivo. I super mi je ovo za polufinala. Vidi se da je Österdahl iz Švedske :D

Meni se cini da je ovo davanje vece moci publici u sluzbi globalizacije takmicenja. Ziri postaje passe ali nas ocekuju produbljivanja i prosirivanja na polju digitalizacije i misljenja ostatka sveta posto fransize nesto nisu uspele.

Kod nas je dijaspora uglavnom glasala na konto popularnosti izvodjaca (dobro, ove godine je bio izuzetak), pa otud Nina Radojcic ne bi videla finale 2011, dok su najvise profitirali Milan Stankovic i Zeljko, Bojana Stamenov tu i tamo, Sanja Vucic, Balkanika, Nevena i Uraganke pa i nisu bas profitirale. Za Mariju Serifovic i Jelenu Tomasevic je suvisno pricati.
Paaa, budući da su i Sanja i Balkanika dobili 70+ poena i to samo od komšija/dijaspore, rekao bih da im je dijaspora i te kako pomogla, pošto su bili među zadnjima u velikoj većini ostalih zemalja, a Sanja pogotovo nije bila poznato ime + imala mračnu pjesmu na engleskom, a opet 80p skupila od ukupno 8 zemalja samo, od toga 6x12 😅

Sa druge strane, ima istine takođe za Milana i Željka, ali opet, to su druga vremena bila kad se mnoge 'dijasporaške' zemlje nisu ni trudile nešto pa ni gledanost nije bila toliko jaka pa su naši uspjeli da svojim glasovima doprinesu veliki broj poena publike, a sad je to već malo teže u Holandiji, Švedskoj, Norveškoj... Ali Švica se ne da, mislim da je tu dijaspora najjača i šiba 12-ke (osim Neveni ja msm) svim predstavnicima

Ne smeta mi. Apsolutno sam u sluzbi produbljivanja digitalizije takmicenja. Glasanje putem SMS-ova i fiksnih (u nekim zemljama i dalje; neverovatno, znam) zvuci prezastarelo i prezahtevno u 2023. godini. Naravno ima tu mozda jedno 5-6 zemalja za koje nisam siguran kako bi infrastrukturno podnele vecoj upotrebi interneta radi glasanja, ali za vecinu ostalih nema sumnje ni brige.

Radije bih da se preko internet glasa koji bi se placao preko debitne kartice / PayPal-a cega god (Naravno mnogo, mnogo brzom procedurom) moze dobrovoljno ubaciti neki simbolicni procenat koji bi isao u dobrotvorne svrhe nego na marze teleoperatera za koriscenje usluga koje su mnogo puta pod navalom i pritiskom tolikih zahteva znali puci i biti nepouzadne.

"City lights" je dobra kompozicija, ali se ja 100% slažem sa žirijem tu, jer izvedba naprosto nije bila dobra, celokupni dojam je bio slab, naprosto kao da izvođač nije bio dorastao kompoziciji, nije bilo ni vokalne izvedbe ni interpretacija koja odgovara i koju je trebao nagraditi, nažalost, meni se osobno ni stajling, scenografija takođe nisu dopali za Belgiju tada, sve mi se činilo nekako krivo.. A ponajviše sama interpretacija, ni harizme, ni vokalne izvedbe, čak je bilo i grešaka intonativno,.. tako da bih se ja složio sa glasovima žirija...

Meni je nejasno da ta pjesma nije bila žiriju za finale, fantastična je i mislim da bi u bilo kojoj drugoj godini poslije bila još i više plasirana, jer protiv Portugala, pa i Bugarske, nije bilo šanse za sami vrh

I meni je to odlično. Narod bira šta želi da da na ocenu žiriju.

Ja žiri iskreno ne bih sklanjao, glasanje mi je daleko zanimljivije sa istim, ali definitivno bi emiteri trebalo da se ozbiljnije postave prema odabiru ljudi za taj posao i da se malo ozbiljnije shvati sama dužnost.

Kako kuka ovaj zapadni fandom sto je ziri ukinut Kao da su prespavali prethodnih 10 godina. Potrefilo se da su se probudili iz zimskog sna kada je uveden ziri, a sad misle da to ima veze jedno s drugim. Neki se raduju zbog Svedske koja se poslednji put nije kvalifikovala po televotingu 2008. godine. Australija koju je ziri samo jednom spasao. Jedino sto ce se sada promeniti je sto nece jedna ili dve irelevantne pesme proci u finale koje svakako ne bi nista uradile, a proci ce neke istocne ili zabavne pesme koje isto nece nista uraditi, cast izuzecima.

Meni je tako kul, ali u isto vreme zao Malte koja je ispala, a jos ni pesmu nije odabrala.

Back