ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Kako bi izgledala lista finalista da je bio samo televoting 2008-2022 (bez 2013 zbog prosecnih rezultata):

2008
2008.webp
2009
2009.webp
2010
2010t.webp
2011
2011t.webp
2012
2012t.webp

Mi smo na 1:1, s tim da smo i 2013. po bodovima bili u top 10 po publici, ali po prosječnom plasmanu ne. Tako da 2:1 ipak u korist tvt 😄

Znaci upali bi Kon i Moje 3, ispala Nina. Ostalo sve isto.

Mada zanimljivo je razmisljati SBB KBB. Da je Kon upao mozda ne bi ukidali Beoviziju 2010e a da su prosle Moje 3 mozda se ne bismo povukli 2014e.

U sustini jos jedan dokaz da nas ceo svet mrzi

Ali zato bismo 2011. imali straobalno i katastrofalno finale, na stranu to sto Nina ne bi usla u finale.

Pošto je Konstrakta ostvarila odličan rezultat u Torinu(5.mesto),prilično sam siguran da,pošto su Makedonci i Crnogorci odustali od 2023,a odziv na konkurs za PZE 2023 je veoma slab,da smo loše prošli u Torinu,tipa ispod 20.mesta ili ispali u polufinalu ko 2013,i mi bi odustali kao što smo 2014,jedino nas je Konstrakta spasla,inače bi sigurno opet bilo ko 2014.

Pošto je Konstrakta ostvarila odličan rezultat u Torinu(5.mesto),prilično sam siguran da,pošto su Makedonci i Crnogorci odustali od 2023,a odziv na konkurs za PZE 2023 je veoma slab,da smo loše prošli u Torinu,tipa ispod 20.mesta ili ispali u polufinalu ko 2013,i mi bi odustali kao što smo 2014,jedino nas je Konstrakta spasla,inače bi sigurno opet bilo ko 2014.
Meni je ovo reach, izvini. 2014. sam zaista, verovatno kao i svi prisutni ovde, zbilja bio zblanut povlacenjem; koje se ipak na duze staze pokazalo kao dobar meki reset za kompas RTS-a po pitanju Evrovizije. Naravno i kasnije je bilo lutanja, ali Konstrakta je definitivno preusmerila i poplocala putanju optimizmom koji je preko potreban RTS-u, a ponajvise nasoj domacoj siiroj publici van ESC fandoma.
Bez obzira na brljavljenje zirija, nista ne moze da mi pokvari milinu koju sam osecao da i mama sestre babine sestricine zaovine ujne komentarise i raspravlja o Konstry apriori, a pogotovo tek da ne pricam kakav ponos je bio kad je voditelj procitao 225 bodova od teleglasanja.
Put je bitniji od krajnje destinacije.

Sad samo da RTS dobro i promocurno odigra svoje karte. Mora neko da im posalje memo da ne mora da se pobedjuje i organizuje svake 3 godine, a da imamo koordinate na tabeli rang liste po godinama kao Turska i Grcka u najboljim danima.

Slažem se, taj hajp mi je prelijep bio i uopšte se nisam smorio na 439p Ukrajine, zato što je i sve prije i za vrijeme ESC bilo vrh.

Desilo se sve kako je moralo, i da je Tijana prošla za 3 boda, možda bi Balkanika ispala naredne godine itd. Samo treba nastaviti jako, Konstra efekat teško da će se ponoviti, to ni ne očekujem, ali jakog izvođača i pjesmu/euforiju bar kao za HCN, što da ne

Bukvalno. Bar nismo imali u finalu 2011. splacine iz Jermenije, Turske, Norveske i Belorusije.

E jedino sto mi se ne svidja jeste 2013. i finale bez bivse Juge, ali sta je tu je.

I Sanja i Nevena su zaslužile bolje. Ali naročito Sanja je ponudila zastareo paket koji je 2016. delovao naročito zastareo u celoj onoj produkciji. Nevenu sam mogao da zamislim u top 10 jer je nastupom pokidala.

Back