ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Bitno da prodju gospodjica Tarzanka i Slovenci da budemo napokon kompletni u finalu iz bivsu Jugu. Ostalo neka bude kako bude. E da i da prodje slatkis Reiley.

Bože zdravlja i večeras ćemo da vidimo/čujemo kako WTHIE oživljava uz publiku na maks

Sumnjam da će bilo ko iz drugog polufinala primirisati top10, svi su nebitnoće

Ustvari Slovenija ima najveće šanse uz pomoć žirija, zaboravio sam na njih
Belgija bre za Top 10!

Zadovoljan sam onim sto smo videli u prvom polufinalu.

Osetno bolja organizacija u odnosu na Italiju prosle godine, to mogu vec sada da kazem. Zadovoljan sam binom, voditeljima.......grafika tu i tamo ali ok je. Revijalni deo i otvaranje takodje odlicni.

Sto se pesama tice, poput kladionica, po prvi put sam uspeo da tacno pogodim svih 10 finalista. Nije svaka od ovih pesama za svacije usi ali oni koji su trebali da ispadnu su na kraju i ispali i to je u sustini to.

Drago mi je sto su Srbija i Hrvatska u finalu (bez obzira sto nisam veliki ljubitelj pesme ali obradovao sam se kad su ih prozvali kao da smo mi u pitanju) i to mi je najjaci utisak polufinala.

Sto se pesama tice, Finska i Svedska za klasu iznad ostalih. Svedska deluje kao najizgledniji pobednik sveukupno gledano (i bilo bi mi skroz ok obzirom da su mi top i pesma i nastup) ali se potajno i dalje nadam da ce na kraju slaviti ipak Kaarija. Bio mi je fenomenalan, jos bolji nego na nacionalnom izboru.

To je ovako ukratko, detaljnije cu svaki nastup prokomentarisati kasnije u odgovarajucim temama..........sutra svakako ocekujem daleko vecu neizvesnost i napetost. Em je slabije polufinale em je jako malo pravih autsajdera.

Austrija ima viralni hit sto ce se pokazati u kontaktu sa publikom. Omanuli su staging ali ce imati podrsku cele arene. Svi ce pevati Poe Poe kao cha cha cha.

Evo sad sam opet pogledao pf i na pola pf zaspao, ali ne zbog esca nego zbog predivnog zvuka koja udara o prozorcic.

Utisci su se slegli. Stage je odlican, kamermani su se bas potrudili da dode do izrazaja (konacno). Voditelji su mi u rangu Ukrajine 2k17, znaci odlicni.

Jedina zamjerka sto su nas prozvali prve, trebali su vas prve, a nas predzadnje. Ono da potonemo svi i najednom Kroejsaaa..

Sutra ocekujem Slo da prođe u finale i u subotu sveopcu raspravu kako smo si međuosbno razdijelili poene.

Meni je samo krivo zbog neprolaska Letonije i Malte, ali već sam svakako bio pripremljen psihički na takav ishod, Letonci su bili preemotivni i naježili su me od glave do pete dok su Maltežani fakat ostavili srce (i još po neki organ) na onom stejdžu i dali 101% sebe, nastup je bio veseo i šaren a pri tom nisu otišli u kič, čak sam bio pomislio gledajući malteški nastup da će se možda provući ali sam se sjetio da nastupaju drugi po redu što ih je vjerovatno i unazadilo najviše... :confused: Kapiram da bi se i jedni i drugi kvalifikovali bez nekih većih trzavica da nastupaju u drugom polufinalu, ovako ćemo morati slušati u subotnje veče neke tamo krševe koji su upali na konto slabe konkurencije.

Jbg u polufinalima koja su prepuna kvalitetnih pjesama jednostavno je neizbježno da par njih ostane ispod crte jer mjesta u finalu nema za sve (nažalost), Irci su isto imali brutalan stejdžing kao da su svjetske zvijezde ali džaba kada je pjesma bila mlaka i bajata, Holanđani na trenutke dirljivi ali su svaku šansu uprskali lošom izvedbom dok Azerima svakako nije bilo pomoći.
Zamijenio bih Hrvatsku i Švajcarsku za Sudden Lights i The Busker, Hrvati kada god su po meni mogli proći oni su ispušili (Albina, Mia Dimšić, Nina Badrić, Feminnem i Franka) a prolaze sa budi Bog s nama pjesmama poput ove i Žakove (izuzetak je Nina Kraljić), Švajcarac se dobro snašao ali meni je pjesma i dalje kliše i neupečatljiva.

Isprike ako je netko već stavljao:

Ali Duška stvarno samo što nije rekla HVALA KU*CU, ja sam mislio sinoć da se zezate za to😂😂
Ja vrisnuo i ladno zapamtio da je rekla Hvala Bogu i spomenula "prozvali su Konstraktu poslednju prosle godine, opet nas zivciraju".

Inace kad je Hrvatska bila prozvana, cestitala je prolazak u finale.

Vriska
Screenshot-20230510-192259-Instagram.jpg

Ma ta escxtra anketa je smuti pa prospi, loš im uzorak. U prvom polufinalu videli su Irsku u finalu, što nije moglo nikako da se desi, a Srbiju, Hrvatsku i Moldaviju zalepili na dno.

Back