ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

ali iz Australije nama stizu glasovi od dijaspore. Da vidimo koliko ove godine sa alternativnom numerom

Oni su oduvek bili deo evropskog politickog i ekonomskog prostora, a osim toga clanovi su mnogih drugih evropskih organizacija i udruzenja.

ali iz Australije nama stizu glasovi od dijaspore. Da vidimo koliko ove godine sa alternativnom numerom
Ove godine je pesma manje viralna od prošlogodišnje, a u finalu je i Hrvatska, izvesno biće i Slovenija, moguće i Albanija, plus nastupamo u prvoj polovini, pa se glasovi mogu rasuti. Prošle godine se sve poklopilo, i pesma i nastup, i redni broj u finalu i nikog sa ovih prostora nije bilo u finalu sem Srbije.

da zato ćemo imati oko 110 poena publike maj predikšn, žiri oko 20, možda 30.

Dosta zavisi od toga da li će se većina glasova sliti za 6-7 favorita, pa se sa relativno malo poena može i u top 10 kao 2015, ili će biti mešano.

naš je najveći problem što znamo da će žiri da nas ujebe svakako i što tu možemo očekivati 20-30 poena manje više uvek.

Znači nama treba pesma koja može da odvali minimum 150 poena od publike da budemo u igri za TOP 10. Da možemo da računamo na bar 50-60 poena žirija sve bi bilo mnogo lakše.

Tesko mi je da poverujem da ce Luke dobiti isto bodova od zirija koliko Hurricane ili Balkanika. Pre svega pesma i aranzman su u produkcijskom smislu izuzetno kvalitetni i nadam se da ce ziri iz random drzava barem to da prepozna. Ja bih bio zadovoljan sa minimum 50-60 bodova i mislim da to nije nerealno.

Tesko mi je da poverujem da ce Luke dobiti isto bodova od zirija koliko Hurricane ili Balkanika. Pre svega pesma i aranzman su u produkcijskom smislu izuzetno kvalitetni i nadam se da ce ziri iz random drzava barem to da prepozna. Ja bih bio zadovoljan sa minimum 50-60 bodova i mislim da to nije nerealno.
Plus klavirska melodija na početku.

(Pretpostavljam da je recimo Suzuki pre svega zbog tog uvoda dao Luki 12 na PZE)

ima smisla, bar 50ak poena od žirija bi dosta olakšalo.

jer 50 poena od žirija i 100-110 od publike to je već finih 150-160 poena i sigurna leva strana tabele.

pa kod publike se može desiti svašta, jer je pesma univerzalna pa nikad ne znaš kome može da se svidi. Uraganke i Balkanika su bili više lokalnog tipa pesme.

a gledao sam da je Nevena i u finalu dobijala poene od žirija od nekih random zemalja, ne neke krupne, ali dobijala je od par neočekivanih zemalja. Nikad se ne zna.

Sad Estonka nastupa na žiri probi drugog polufinala. Ok je, klavir dominira, i ona fino peva, iako sve ukupno malo dosadnjikavo.

Gustaph iz Belgije deluje atraktivnije. Sve je roze, crno i belo. Publika reaguje najviše kada plesačica u roze kostimu skakuće.

Kipranin sav u plavim tonovima, kao da je u Avataru. U drugom delu gori vatra, pršti pirotehnika na kružnoj sceni. Lep je nastup, mada malo i statičan, publika lepo reaguje na kraju.

Kod Islanđanke cveta cveće na ekranu, trči po sceni, izvikala se za sve pare. Ukupno, onako, moglo je bolje.

Grk previše amaterski izvodi pesmu, zadiše se, nema harizme. Lep je početak nastupa kada leži na podu sa efektima sa slovima, a ostatak je ko da zec skakuće ne bi li skočio u svaki ćošak.

Back