ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Domacinima se zreba kad nastupaju, a ostali izvlace polovine i shodno tome dobijaju mesto u running orderu koje izvlace producenti.

Mada mi se cini da iz tog pota odakle izvlace stave niske brojeve bas na dno, ne secam se da je neki domacin u skorije vreme nastupao pre osme pozicije

Obavio sam drugu turu reakcija na direktne finaliste, za drugo pf još one dve pisme da sačekam.

Mozde neko da mi objasni hipe oko Finske?

I tko je jos ostao da objavi pjesme?

Baš nešto gledam, osim što je prvo polufinale žanrovski različitije, u njemu ćemo čuti i dosta više različitih jezika: engleski, hrvatski, latvijski, portugalski, srpski, ukrajinski, češki, bugarski, finski, hebrejski, rumunjski + direktni finalisti francuski i talijanski, dok u drugom, osim većine pjesama koja je na engleskom, imamo rumunjski, albanski, litavski i slovenski + direktni finalist španjolski.

Tek treći put u povijesti ESC-a imamo latvijski (nakon čitave pjesme 2004. i par fraza 2014. godine), a zanimljivo je da i :ro: i :md: po prvi put obje izvode svoje pjesme na rumunjskom jeziku. Osim jedne fraze 2021., ovo je prvi put od debija 2007. da imamo i češki jezik.

Luke Black rođen dan poslije mene, ali i par godina prije mene xD
Još jedan bik 🐂

• Like
Reactions: Mrm
Meni najbliži učesnik po datumu rođenja je Blanca Paloma, rođena je 21 dan nakon mene...

Back