ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Sad kad su konacno izasle sve pesme mozemo konstantovati da je ovo jedno od najslabijih esc izdanja mozda cak i u istoriji. Ipak mora se priznati da ima dosta pesama koje mi se svidjaju. Nekako vecina pesama mi je like , ali samo zato sto su tu nekde po kvalitetu. Naravno ima i onih koje ne mogu da smislim, ali najtuznije da ni za jednu ne mogu reci da mi je onako bas prirasla srcu. Ovo je moj top pre proba( mada sumnjam da nesto moze drasticno da se promeni)
1. Letonija 2. Finska 3. Slovenija 4. Svedska 5. Jermenija 6. Portugal 7. Spanija 8. Austrija 9. Moldavija 10. Gruzija 11. Island 12. Holandija 13. Francuska 14. UK 15.Norveska 16. Ceska i 17. Albanija . Ostalo mi se realno ne svidja pa necu ni da stavljam u rang listu. Bukvalno 20 pesama mi se ne svidja. Za skoro 20 godina pracenja esca ovo mi se nije desilo.

Slabija je godina, ali ne bih rekao da je jedna od najslabijih u istoriji, to mi je već preterivanje. 2000-2008 je bukvalno mračni vek Evrovizije i ljudi ih pamte uglavnom po pobednicima i nekim drugim pesmama koje su ostvarile zapaženi rezultat, ali je sveukupan kvalitet pesama bio dno. Takođe, mislim da ništa ne može biti gore od 2011.

Ja sam prošle godine pre i posle Evrovizije slušao samo dve pesme (Holandiju i Švedsku) a ove godine slušam 4-5 pesama redovno. Ipak, toliko volim De Diepte i Hold Me Closer da mi nijedna pesma ove godine nije draga kao ove dve. Ove godine recimo nemam nijednu pesmu koja mi je 9/10 ili 10/10. Samo su mi Švedska, Slovenija i Finska 8/10.

Preslabo izdanje bukvalno, pesma koja mi je najbolja ove godine je tipa 8/10. 😭

, to mi je već preterivanje. 2000-2008 je bukvalno mračni vek Evrovizije i ljudi ih pamte uglavnom po pobednicima i nekim drugim pesmama koje su ostvarile zapaženi rezultat, ali je sveukupan kvalitet pesama bio dno
Pa, i ovo je doduše možda malo pretjerivanje, nije baš tako. Iako je na kraju krajeva to sve ionako subjektivan dojam

Meni je prosla godina bila malo jaca nego ova, sad mi je u rangu sa 2011/2018 - taj neki nivo

Evrovizija 2004-2010 ( neka lepa vremena ) i ovo zadnjih godina nebo i zemlja, kao da nije isti festival

Pa nije isti festival, sad je komercijalniji, potentniji i mnogo vise pesama zavrsi kao hit u svetu, za razliku od tog perioda.

Ovaj ESC, ako se gleda period od 2017. do danas je los, a na nivou od zadnjih 20 godina samo ispodprosecan

Slabija je godina, ali ne bih rekao da je jedna od najslabijih u istoriji, to mi je već preterivanje. 2000-2008 je bukvalno mračni vek Evrovizije i ljudi ih pamte uglavnom po pobednicima i nekim drugim pesmama koje su ostvarile zapaženi rezultat, ali je sveukupan kvalitet pesama bio dno. Takođe, mislim da ništa ne može biti gore od 2011.

Ja sam prošle godine pre i posle Evrovizije slušao samo dve pesme (Holandiju i Švedsku) a ove godine slušam 4-5 pesama redovno. Ipak, toliko volim De Diepte i Hold Me Closer da mi nijedna pesma ove godine nije draga kao ove dve. Ove godine recimo nemam nijednu pesmu koja mi je 9/10 ili 10/10. Samo su mi Švedska, Slovenija i Finska 8/10.
Uvek moze gore od 2011.

KOPENHAGEN 2001. ONO JE BIO KRIMINAL.

Pa, i ovo je doduše možda malo pretjerivanje, nije baš tako. Iako je na kraju krajeva to sve ionako subjektivan dojam
Naravno da je subjektivno. Znam puno ljudi kojima je draža “stara” Evrovizija sa cajkama i etno melosima, ali meni je lično prva decenija ovog veka previše kič i preveliki cirkus.

Mislim da se povratkom žirija i pobedama radijskih hitova kao što su Satelite i Euphoria znatno podigao standard Evrovizije. Razumem da se mnogima ne dopada homogenizacija zvuka, ali mislim da je sveukupan standard pesama dosta bolji.

Kada bi se barem ponovila izdanja kao 2019. i 2021. sa dosta brzih pesama i kvalitetne produkcije bilo bi super

Meni je i dalje neverovatno da mnogi jos uvek za ESC pocetak smatraju 2004. a da sve pre 2004. kao da ne postoji uopste.

• Like
Reactions: Mrm
Pa kako ti nije jasno, dolaze Srbija i Zeljko i ispisuju istoriju Evrovizije. To ti je kao pre nove ere i posle nove ere, 2004. godinu uvesti u udzbenike!!

Pa kako ti nije jasno, dolaze Srbija i Zeljko i ispisuju istoriju Evrovizije. To ti je kao pre nove ere i posle nove ere, 2004. godinu uvesti u udzbenike!!
Zapravo dosla je Ruslana i objasnila ustogljenim evropljanima ko je mama igre i na kriminalno losem engleskom pobedila

Stvarno maestralna godina, vec tada je pocela dominacija istocne Evrope na ESC i na televotingu

Stvarno maestralna godina, vec tada je pocela dominacija istocne Evrope na ESC i na televotingu
Kad se samo setim Athena( turci) Sakis Ruvas, ona cute kipranka od 16 godina, Ramon (spanija) Lena Filipson( Svedska) itd.. bas jaka godina.

C5F27EB8-E94B-4453-826C-BF6D7D9DB758.webp

Ovo je konacni top 10 kod mene. U maju kada krenu probe videcemo da li ce se nesto menjati

Back